Telefon a bőrön
2014. december 16. írta: lauren_blogger

Telefon a bőrön

Megelevenedni látszik a sci-ifi filmekben látott virtuális kiterjesztett valóság. A Cicret karkötője érintőképernyővé változtatja a karunkat! Email-ek, videók és böngésző a bőrön.

cicret-bracelet-1.jpg

A Cicret arról lett ismert, hogy egy Google Play-en is elérhető innovatív applikációt talált ki, mely abszolút biztonságos kontrollt garantál az online megosztott tartalmak, a levelek, üzenetek és egyebek kezelésére.

 

A most nyilvánosságra hozott hírek szerint azonban a társaság felajánlásokat gyűjt egy kütyüre, ami forradalmasíthatja a mobileszközök piacát, a Cicret karkötője ugyanis bárkinek a bőréből okostelefont varázsol. A vállalkozást apa és fia, Pascal és Guillaume Pommier alapították, céljuk hogy a jövőben az okos kis eszköz helyettesíthesse a mobiltelefonokat. A karkötő használó az alkarjukra vetített képen az ujjak mozgásával irányíthatják a virtuális képernyőt.

cicret-bracelet-4.jpg

Az eszköz érdekes módon nem használ semmilyen, eddig nem ismert technológiát, a csapat nem talált fel semmi újat, csupán már meglévő innovációkat társított egyedülálló módon. A vékony karkötőben egy nagyfelbontású mini-projektor, és nyolc darab mozgás-, és gesztusérzékelő van, melyek reagálnak a koppintásra, húzásra és nyomásra. A Cicret tervez USB-portot, valamint gyorsulásmérőt is az eszközbe, mely Bluetoth és WiFi technológiát is használ majd.

 cicret-bracelet-5.jpg

A későbbiek során tervben van egy sim-kártya foglalat is, hogy a kütyüt 3G-képessé tegye, bár már kísérleteznek egy, a sim-et helyettesítő hardveres technológia kifejlesztésén. A feljlesztők remélik, hogy pár héten belül egy működő és használható prototípusa állhatnak elő, ennek fényében a sorozatgyártást jövő júniusban szeretnék megkezdeni. Ha megvalósul, az egyfolytában változó méretű eszközök piacát meg fogja változtatni. Egy tablet vagy mobil esetén a kijelző és az üveg igen drága alkatrész, valamint „helyigényes” is.

cicret-bracelet-3.jpg

A gyártás elindulásával 16 és 32GB-os tárhellyel, tíz különböző színben fogják értékesíteni az eszközt, egyenként kb. 400 angol fontos árért.

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr146982927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

32FNewYork 2014.12.17. 09:08:08

Akinek meg szőrös a karja egyből három dében kapja. Vagy letölti a malacperzselő appot.

Macropus Rufus 2014.12.17. 09:23:32

ez egy hülyeség. Mármint nem az alkaron hordható eszköz, hanem az oda vetítő eszköz. Télen halott a cucc. Ki a tököm fogja felhúzogatni a -15-ben a kabátját, csak azért, hogy kezelni tudja a mobilját???
Kabátra tuti nem fog vetíteni. Azért megnézném a színhűségét is a cuccnak, mert az nem létezik, hogy egy ilyen picsányi kis led projektor az emberi bőr színét képes elnyomni egy fehér fénnyel. Meg hát színek. Mert ahány ember annyi bőrszín. Fehér-fehér közt is vannak árnyalatok.
Szóval ez - sztem - látványos, de nincs értelme.

DoYouReallyWantMe (törölt) 2014.12.17. 09:29:50

Höhö, és mégis hogyan vetít képet az ujja mögé, amikor megérinti a bőrét?

totalnick 2014.12.17. 09:37:32

az használja a túloldalon, ami nem olyan szőrös. (és azt nem is ciki szőrteleníteni) Bár ez a ciki-érzés gyorsan el fog múlni, mert mindenki ezzel fog villogni. Szerintem óriási ötlet. És már ki is találtam hozzá egy kiegészítőt, amivel teljesértékű telefonunk lesz... de azt most le sem írom.

Netuddki. 2014.12.17. 09:54:46

Azt nem értem, hogy nyilvánvalóan bullshit projektekre miért fizetnek a népek? Lassan szerintem ideje lenne valami működő prototípust is bemutatni, nem ilyen fotosoppolt álfilmeket.

Aztán ha elteszik a nagy lét ami összejön, és a végén azt mondják, bocs de mégsem sikerült megvalósítani akkor mindenki bukja a befizetését? Agyrém...

vbn 2014.12.17. 10:07:05

Az első képet még el tudom képzelni, de a másodikat (amikor feketét vetít) azt nem! Olyankor kivonja a fotonokat a képből???

tixar 2014.12.17. 10:32:08

Hát aki elhiszi, hogy ez tíz éven belül megoldható, az befizethet egy lézerkardra is, ugyanannyi fizikai háttere van a dolognak.

Kb. két fok laposságban kivetíteni tizenöt centire, negyed milliméteres pixeleket, elsötétítve a bőrt, és kikerülve az ujjakat...

Ja, de valódi, hisz van rajta mikrousb, meg "pico"-kivetítő, meg közelségérzékelők, meg különböző színben is tervezik, és már az ára is megvan :D

De az ne zavarjon senkit, hogy csak azt nem lehet megoldani, amitől érdekes lenne... De majd Egely György meg Széles Gábor segít nekik, ha szépen kérik, bár egyelőre csak pénzt kérnek szépen.

bobbafet 2014.12.17. 11:16:56

Szerintem lesz hozza egy felsokar-pant is, amiben meg kis motoros vaszon lesz. Mar csak egy szoget kell az alkarunkba verni, abba beakasztani a vaszon veget, es minden problema (szin, forma, domborusag stb.) megoldva.
Mar megyek is szogert a barkacsboltba!

Ifj János Marchl 2015.10.22. 22:44:13

Mennyibe kerül a vicret karkötő

lauren_blogger 2015.10.22. 23:02:16

@Ifj János Marchl: A cikk születésekor, azaz kb. 1 éve még 400 angol fontért (kb. 170 ezer forint) tervezték adni. A legfrissebb tervek szerint ha megvalósul a sorozatgyártás, kb. 100 ezer forintnak megfelelő összegért lehet majd kapni. Talán ha tovább várnak, még olcsóbb lesz? :-)
süti beállítások módosítása