ZoomIn - Egy ötletes dizájner-óra
2015. január 02. írta: lauren_blogger

ZoomIn - Egy ötletes dizájner-óra

Körkörösen mozgó nagyítókon keresztül olvashatjuk le az időt a ZoomIn dizájn-órájáról, a funkció és a forma remek párosításaként.

zoomin_watch-1.jpg

A dizájn-óráknak egyre nagyobb a piaca. Akik nem tudnak, vagy nem akarnak komplex, drága svájci órát viselni (vagy éppen néha-néha egy ilyen modellt helyettesítenének) azok előszeretettel választanak a kortárs dizájnerek termékei közül.  A külföldi és hazai manufaktúrák inspiratív ötletekkel állnak elő, a funkció és a forma egyre inkább összhangba kerül.

zoomin_watch-2.jpg

Gennady Martynov és Emre Cetinkoprulu találmánya éppen ezen az elven készült:  minimál-stílusú óra számlapján középen egy kisebb körben  az órákat, a külső körben a perceket láthatjuk. Két apró, mozgó nagyító segítségével ezek a pici számok megnőnek, és a látványos mechanizmus segítségével egyedi módon olvashatjuk le az időt.

zoomin_watch-3.jpg

Az óra jelenleg megjelenés előtti stádiumban van, a technológia is rendelkezésre áll, feltehetőleg igény is lenne (lesz) rá.

Ti elfogadnátok?

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr327003077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

¿Qué tapas hay? 2015.01.03. 10:55:49

"a funkció és a forma egyre inkább összhangba kerül."

Hm. Ha a két nagyítólencse tengelye a hagyományos óramutatók helyzetének megfelelően áll, akkor az óra 1:50-et mutat. A lencséken leolvasható időérték: 2:50.

Szóval a funkción még dolgozni kéne egy kicsit. Márha elfogadjuk azt alaptézisként, hogy egy óra funkciója a pontos idő megmutatása.

Netuddki. 2015.01.03. 11:35:34

Valóban, ez akkor lenne jó ha az óra nagyítója csak minden órában mozdulna tovább. Ez is simán megoldható lenne. Ha majd végül így csinálják meg akkor kérek részesedést a bevételből.
Amúgy nem kéne...

kasu 2015.01.03. 12:25:35

Ez az óra így nagyon jó!
süti beállítások módosítása