A Range Rover és a Holland & Holland újabb együttműködése
2015. február 02. írta: lauren_blogger

A Range Rover és a Holland & Holland újabb együttműködése

A Range Rover nem először működik együtt a híres Holland&Holland puskákat és vadászfelszereléseket gyártócéggel, akik különleges átalakításokat végeztek ezen a luxusterepjárón. Az eredmény egy vérbeli  brit luxusterepjáró.

holland_holland_range_1.jpg

A britek igen hagyomány követők, őrzik a régi és jól bevált szokásokat, de van is megannyi dolog amire büszkék lehetnek. Az angol férficipők a klasszikus divat letéteményesei, a brit stílusú házakat napjainkban is utánozva építik fel világ-szerte. Az angol autógyártás néhány baklövése ellenére mégis beillik a sorba, a Range Rover több évtizede a prémium terepjárók királya. 

holland_holland_range_6.jpg

A szintén nagy múltra visszatekintő, angol Holland & Holland vadászfelszereléseket és puskákat gyártó cége korábban is (lásd lent)  már közreműködött egy kifejezetten hétvégi vadászatokhoz átalakított Range Rover megalkotásában, amit most megismételtek a Jaguar Land Rover konszern legújabb zászlóshajójával. 

holland_holland_range_7.jpg

Mindkét cég birtokolja a Királyi Jótállást, azaz a Brit Birodalom szavatolja a termék minőségét - ebből a házasságból született az eddigi legdrágább Range Rovere. 

holland_holland_range_5.jpg

A konstrukció alapját a Range Rover Autobiography Black változat, a jelenlegi csúcsmodell adja, melyből a következő három évben 40 darabot terveznek készíteni évente. Az elérhető motorválaszték a 4.4-es, 339 lóerős dízel, vagy az 5000 köbcentis Supercharged benzinese, a maga 510 lóerejével. Mindkét motor nyolchengeres. Az autó a normál és hosszított tengelytávval, a Hollan&Holland saját sötétzöld színében lesz elérhető. 

holland_holland_range_2.jpg

A belső gyönyörű, cserzett bőrkárpitban tündököl, az első üléseken a Holland&Holland hímzett logójával, melyet a  gyönyörűen megmunkált, lakkozott francia diófa egészít ki. A kilincsek a híres fegyverek puskatusának díszeit idéző, igényesen megmunkált fémbetétei. 

holland_holland_range_4.jpg

A csomagtartóban egy alumínium-karbon ötvözetű, bőrborítású puskatartó van (elvégre vadászoknak készül, nem?) hogy a tulajdonos bármely vadászatra biztonságban magával vihesse Holland&Holland-jeit. Kényelmesen kihúzva előbukkannak a puskák és már lehet is lőni a vadakat. Az új, limitált Holland&Holland Range Rover ára 140 ezer angol font. Ez egy olyan autó ára, amelyből összesen 100 darab készül, kiváló terepképességei vannak (azaz nem csupán crossover), viszont ez a vételár már egy Bentley Bentayga megvásárlásához is éppen elegendő. ha valaki így gondolkodik. 

holland_holland_range_3.jpg

 

A korábbi változat szintén a kényelem és a luxus jegyében készült, de kissé más hangulatot árasztott, mint az új verzió, az embernek azonnal megjön a kedve bevetni magát a hűvös és ködös erdőbe. A szintén Overfinch által készített Holland&Holland verzió az előző Range Rover 5 literes, nyolchengeres motorral szerelt változatát választotta ki. 

 holland_holland_old_range_6.jpg

holland_holland_old_range_4.jpg

holland_holland_old_range_1.jpg

A minden részletre kiterjedő kialakítás a hátul ülő vadászó főúr kényelmét szolgálja, aki a diófa borítású hűtött minibárból a sikeres vadászatot megünnepelheti egy itallal. A minibár egyébiránt már a legdrágább italokkal feltöltve várja az új gazdáját: Pol Roger pezsgő, Balvenie whisky, Hendrick's gin, Ivan the Terrible luxus vodka, valamint  egy üveg Willow víz.  A belső dizájn rengeteg változatban, színben módosítható. A kocsi a Holland&Holland tinta zöld színében, vagy kéttónusú fényezésben rendelhető. 

holland_holland_old_range_3.jpg

A csomagtartó itt is megkapta a speciális rekeszeket, apró kis tartókat. Miután a tulajdonos kiválasztotta az ízlésének megfelelő változatot, megközelítőleg 150 órányi munkát vesz igénybe a kocsi testreszabása. 31-féle változatú faberakás, rengeteg színű és típusú bőr.

holland_holland_old_range_2.jpg

 

A csomagtartó apró rekeszei a töltényeknek, puskáknak és a fegyverek tisztításához szükséges eszközöknek a tárolására lett kitalálva, méretezve - természetesen a belső dizájnjához és színvilágához igazodva.

holland_holland_old_range_5.jpg

Ebből a csodából sem készült sok, összesen 100 darabban limitálta az Overfinch a Holland&Holland nevével fémjelzett luxusterepjárót. Az előző modell ára 2012-ben 120 és 140 ezer font között mozgott. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr687104397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása