A világ 5 legmenőbb repülőtere
2015. február 27. írta: lauren_blogger

A világ 5 legmenőbb repülőtere

Sokak számára a repterek nem a legkellemesebb helyek a világon, az órákig tartó átszállás, becsekkolás és egyebek miatt. Azonban sokat javít a helyzeten ha ezek még jól is néznek ki. A világ 5 legvagányabb repterét mutatjuk be.

adolfo_suarez_barajas_3.jpg

A repterek komoly kihívást jelentenek az építészek számára a mérnöki bravúrok csillogtatására, az igazán nagyok a bolygónk leghatalmasabb épületei közé tartoznak. Következzék a világ 5 legvagányabb repülőtere.

Adolfo Suarez Madrid-Barajas repülőtér, Madrid, Spanyolország

adolfo_suarez_barajas_2.jpg

adolfo_suarez_barajas_1.jpg

A világ egyik legnagyobb termináljával büszkélkedhet ez a gigantikus reptér. A maga 760.000 négyzetméterével igen tekintélyt parancsoló, azonban ez nem elvesztegetett hely. Az egyedi tetőszerkezet rengeteg természetes fényt enged be, ami párosul a Spanyolországban eleve érezhető fesztelen légkörrel - több, mint kitűnő egy hosszú, fárasztó repülőutat követően.

Hartsfield Jackson Atlanta Airport, Atlanta, USA

hartsfield_atlanta.jpg

Az Atlanta-i reptér a világ legnyüzsgőbb légikikötője, naponta mintegy 250.000 embert szolgál ki. Évente közel egymillió járat indul el innen, ami indokolja a maximális kényelmet és ügyfél-orientáltságot, így mindenképpenegy menő reptérről beszélhetünk.

Heathrow Terminal 5. London, UK

heathrow_terminal_5.jpg

A világ egyik leghíresebb reptere, hatalmas forgalommal. Az 5-ös Terminál 2008-ban készült el, azóta ez a legnagyobb épület az Egyesült Királyságban. Évente 35 millió embert szolgál ki ez a hatalmas komplexum. 

Changi Airport, Szingapúr

changi_airport_3.jpg

changi_airport_1.JPG

changi_airport_4.JPG

Az Ázsiába vivő egyik fő "kapuként" ismert Szingapúr repülőtere a világ egyik legjobb ilyen célú épületegyüttese. 40 ezer ember dolgozik itt, de el is kél a személyzet, hiszen a reptér saját uszodával, pillangós kerttel, belső pálmafás sövényekkel van tele, számos egyéb kényelmi és szórakozási lehetőséget kínál. Ráadásul több bolt van benne, mint a Fifth Avenue-n.

Tenzing-Hillary repülőtér, Nepál

tenzing-hillary.jpg

A világ legveszélyesebb repterének tartott helye, egyszerre a legmenőbb is. Felügyelő torony és radar híján a "reptér" mindössze egy 460 méter hosszú, egyszerű kátrányútból áll... Mindez egy 3000 méter magas szikla peremén, ahol a felszállópálya véget is ér. Az Everestet felkutató turisták egyik kedvenc fényképezkedő helye,de tériszonnyal szenvedők ne innen induljanak haza. 

 Nektek van kedvenc repteretek? Beszélgessünk róla!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr637158087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thomas Kaiser 2015.02.28. 22:29:03

Madeira repülőtere megérne egy külön írást...

Fredo78 2015.02.28. 23:00:43

Évente 1 millió járat? Az elég sok...

Koholmány 2015.03.01. 10:27:06

Eindhoven. Kicsi, minden tip-toppul működik, a céljának tökéletesen megfelel. Semmi extra, ez benne a legjobb.
süti beállítások módosítása