Ezt a 15 dolgot már biztosan tudjuk az Apple Watch-ról
2015. március 10. írta: lauren_blogger

Ezt a 15 dolgot már biztosan tudjuk az Apple Watch-ról

A vitathatatlan mérföldkőnek számító Apple Watch-ról tegnap este rántották le a leplet. Na de mit tud? Mennyibe kerül? Tényleg több verzió lesz? Mekkora? 

apple_watch_5.jpg

A világ egyik legnagyobb, legismertebb, legerősebb cége, amely bármit is dob piacra, az szenzáció. A napokban láthattuk az arany MacBook-ot, de a régóta várt Apple Watch volt a szenzáció - sokaknak mégis leesett az álla az árcédula láttán.

Több, mint technológia

Az Apple termékekhez hűen, az óra sem csupán kütyü, hanem egy  dizájnos eszköz is. Tipikusan az a dolog, amit sokan inkább akarnának viselni, mint egy svájci órát. Ez nem csak egy óra, ez egy stílus kifejező eszköz is.

apple_watch_6.jpg

Kifizeti helyetted a kávét

Az óra az Apple Pay szolgáltatással is büszkélkedhet, ami az Apple saját, érintés nélküli fizetési szolgáltatása. Nem kell keresgélni a pénztárcát, aki meri, rábízhatja az órájára a cechet.

apple_watch_13.jpg

Ez a legnagyobb dobásuk?

Ha igaz a hírverés, nem volt még ekkora felhajtás Apple termék körül, de igazából mint társított eszköz lehet mérföldkő. Az iPhone és iPad bővelkedik a konkurens telefonokban és tabletekben, azonban a Samsung Gear-t leszámítva nem telített ez a piac. (még).

apple_watch_10.jpg

Mégis erős lesz a verseny

A legnagyobb játékos a Google és Samsung súlyos pénzeket fektetnek kutatásokra és fejlesztésre, hogy okos óráik minél több funkcióval bírjanak és egyre olcsóbbak legyenek. A sűrű fillér elve gyakorta felülkerekedik a nehezebben eladható prémium termékeknél.

Nem csak érintő kijelzője van

Ötletes megoldás a "digitális korona" ami a mechanikus órákhoz hasonlóan forgatható, és így beállítások, stb. végezhető el az órán. A forgatható korona segítségével az applikációk között mozoghatunk, de egy erős selling point lehet az óránál.

apple_watch_9.jpg

Ismerős szoftver

Ha használtál már iPhonet vagy iPad-et, az Apple Watch sem lesz idegen - teljesen kompatibilis, és megegyező az operációs rendszere, annyi különbséggel, hogy a telefonról és tabletről ismert alkalmazások kicsinyítve vannak.

apple_watch_14.jpg

A leginkább testreszabható Apple termék

Számtalan változatú szíjjal, rengeteg tok-változatban érkezik az okosóra. A sportóráknál ismert szilikon szíjaktól a stílusos bőrszíjakig, rozsdamentes acéltoktól az aranyhatású tokig. Az órák utólag is egyedivé tehetőek különféle kiegészítőkkel. A Watch (alap modell), Watch Sport (gumiszíjas sport-verzió) és a Watch Edition (aranyozott, drága verzió) képezi azt a 3 kategóriát, ami árban, külsőben és belsőben megkülönbözteti az Apple Watch-t az Apple Watch-tól.

apple_watch_4.jpg

Tökéletes az iPhone-nal együtt használni

A legideálisabb megoldás az Apple telefonjához, mely a hívásokat és üzeneteket könnyedén olvashatóan szinkronizálja.

apple_watch_12.jpg

Az akku itt is kérdéses

Az Apple nem annyira pontos a termékeikkel kapcsolatos előzetes információkat illetően, Tim Cook-ot, az Apple CEO-t idézhetnénk, aki a termékre utalva említette hogy akár egy nap is kell ahhoz, hogy tölteni kelljen.

apple_watch_2.jpg

Alig 100 gramm

A különféle változatok eltérőek, de általánosságban alig 100 gramm súllyal bír majd az Apple Watch.

Csekkolja a szívverésed is

Közel a szívhez - a hátlapon található szenzorok a pulzust is képesek mérni. Az 5s-ből ismerős lépésszámlálóhoz hasonlóan ez a funkció is egész nap megy, nem kikapcsolható.

apple_watch_8.jpg

Nem fogja veszélyeztetni a svájci óraipart

A nemes, minőségi (és emiatt drága) mechanikus órákat leginkább nem a funkcionalitása, hanem a minőségük és megalkotóinak technikai teljesítménye miatt vásárolják. Az Apple Watch minősége kétségtelen, de nem azonos kategória a hagyomány tisztelete miatt viselt svájci órákkal. Az óraipar bennfentesei szerint a svájci ipar maga fogja megalkotni saját okos óráját.

Két méretben lesz elérhető

"Hölgyek és urak, kicsik és nagyok, viseljetek Apple Watch-ot" - szólhatna a szlogen. Tetszés szerint 38 és 42mm-es átmérővel is kapható lesz.

apple_watch_11.jpg

Nagyobb, erősebb és gazdagabb lesz miatta az Apple

A cég további részvények piacra dobására készül, az új termék, ezekkel a tulajdonságokkal várhatóan jó hatással lesz a márka értékére.

apple_watch_7.jpg

Drága lesz (nagyon)

A 80-90 ezer forint körüli indulóár a "legbutább" verzióért még vállalható, a 18 karátos aranybevonatú tokkal felszerelt csúcs-változat több ezer Euró lesz, átlépve a bűvös 1 millió forintos határt. Részben ez az oka annak, hogy a svájci órák konkurensének gondolják egyesek.

 

Nektek mi a  véleményetek az Apple Watch-ról?

Ha tetszett a cikkünk, kérlek, oszd meg Te is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr587257321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spinat 2015.03.11. 08:30:58

csekkolja a szívverésem? nem rossz, ha esetleg nem venném észre, hogy leállt a szívem, akkor szól.

Jockey11 2015.03.11. 08:45:00

"Tipikusan az a dolog, amit sokan inkább akarnának viselni, mint egy svájci órát." "Részben ez az oka annak, hogy a svájci órák konkurensének gondolják egyesek."
LOL...

jet set 2015.03.11. 08:47:39

Majd ha telefon nélkül is működni fog, akkor szóljatok.

MongooseHUN 2015.03.11. 09:01:22

Tipikusan az a dolog, amit sokan inkább akarnának viselni, mint egy svájci órát.

Okos ember vagy! Hiszen a svájci óra nem fog 2,4Ghz-el SUGÁROZNI egész nap a karodon! Végülis így is kevés káros környezeti hatás éri az embert.....Fontos, hogy a karunkon is legyen valami ami folyamatosan sugároz...
Egy X-et kellett volna tenni a reklám cikked végére....

TheRminator 2015.03.11. 09:08:08

Nekem Longines órám van. Svájci. Egy ilyennel szégyelnék kimenni az utcára. Az aranyozott változat meg bazári kinai szemétnek néz ki. Egy órának stílusa van. Ennek semmi.

2015.03.11. 09:24:56

azzal, h ennyit írnak róla mindenhol már nyert az apple...
nekem van iphone+macbook pro, de ez nem lesz.... az óra legyen óra...

KUHULIN 2015.03.11. 09:33:20

Szvsz. semmi olyat nem tud, amit pár hónap múlva a 12e Ft.-os kínai androidos klónok ne tudnának majd.
Ami az ilyen "órában" tetszik az a testre szabható számlap. A többi funkció nem érdekel.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.03.11. 09:38:29

@Jockey11: Ja, ez a mondat annyira rohejes, csak egy csoringer proli kepzelgese, hogy egy ilyen par honapig sikkes vacakkal abban az illuzioban elhet, hogy kozeleben van a presztizsenek egy svajci oranak.

Bakker. a 20 eves Bulovam meg most is jol nez ki es kitunoen mukodik, egy karcolas sincs rajta.

Akinek egy ilyen Apple ora kell az megerdemli. Ha latok valakit ilyennel a csuklojan majd kedvesen de lesajnaloan elmosolyodok..

Geekeknek itt van az itteni Taobaorol egy oldal, bongeszhet olyan okosorakban amik mar vagy 3-4 eve kaphatoak. SIM kartyaval sot miniSD kartyaval, GPS el es kameraval fillerekert...

s.taobao.com/search?initiative_id=staobaoz_20150311&stats_click=search_radio_all%253A1&js=1&q=%E6%99%BA%E8%83%BD%E6%89%8B%E8%A1%A8%E6%89%8B%E6%9C%BA&suggest=0_1&_input_charset=utf-8&wq=%E6%99%BA%E8%83%BD%E6%89%8B%E8%A1%A8&suggest_query=%E6%99%BA%E8%83%BD%E6%89%8B%E8%A1%A8&source=suggest

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.03.11. 09:39:38

@KUHULIN: Bocs, 8ezer FT-osak es mar reg leteznek. Nezd meg a linken, az Apple fonok kepevel hirdetik oket :DDD

phaszfej 2015.03.11. 09:41:07

Amíg nem úgy működik egy számítógép, hogy benyomom a power gombot és azonal használhatom és azt teszi, amit én akarok, nem üzenget és bírálja felül a döntéseimet, majd akkor beszélhetünk számítástechnikáról. Addig minden szar. Az apple is csak egy nagy, büdös díszszar. Életem legrosszabb döntése volt, amikor megvettem ezt a fos macbook prot.

Garin 2015.03.11. 09:48:54

Svájci órák konkurrense ? Nemááá ! Hogyan lehet bármilyen szinten is összehasonlítani egy mechanikai remekművet egy nyomtatott áramkörrel vagy chippel ?
A karóra egy komoly dolog és két kritériumnak kell mefelelnie: megbízható időmérés és ékszer. Ezt a vackot naponta kell tölteni, ez egy óránál megengedhetetlen. Ráadásul pont olyan, mint a többi.
Én automata és solar vízálló órákat hordok. Ezzel a kütyüvel semmit nem tudnék csinálni, amiket a meglévő karóráimmal igen.

roxxtar 2015.03.11. 10:16:30

Ocsmány? Nem kicsit... Tessék, ez legalább kinéz valahogy: consumer.huawei.com/en/accessories/gallery/huawei-watch.htm

lauren_blogger 2015.03.11. 10:38:22

Kedves Olvasóink, kedves kommentelők!
Köszönjük megtisztelő hozzászólásaitok, örömmel fogadjuk észrevételeiteket, a továbbiakban is!

Azonban egy, a kommentekből leszűrhető általános félreértésre szeretnénk felhívni a figyelmet!

A svájci órákkal történő összehasonlítást még tavaly szeptemberben maguk az ipar nagykutyái dobták be a köztudatba, ezért emeltük be cikkünkbe. Óra-fanok talán emlékeznek, hogy Jean-Claude Biver (az LVMH-konszern óra üzletágának vezetője) mellett több neves márka igazgatója is nyilatkozott.

A Svájci Óraipar Szövetség elnöke lebegtette meg a lehetőségét, hogy a jövőben egy "hibrid" óra is elkészülhet, mely a svájci órakészítés évszázados hagyományát ötvözi a modern okos órák lehetőségeivel. Azóta a Montblanc elő is állt egy szíjba épített kis ketyerével (erről hamarosan nálunk is olvashattok).

Szerkesztőségünk éppen, hogy egyetért a svájciakkal, és közel sem tartja egy lapon említhetőnek a két szegmens termékeit, azonban a jövőben számíthatunk olyan tendenciára, mely a mechanikus és okos órák ötvözését is magában foglalja. Vagyis, előbb-utóbb lehetséges egy ilyen "hibrid" óra megalkotása, de ez biztosan nem formálja át az óraipart.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.03.12. 04:22:26

@laurenparf: így, ebben a formában elfogadható a felvetés. Érdekes lenne egy analóg klasszikus óra, aminek a belső lapján kijelzö van és a szíj megfordítható lenne.

RobertJ 2015.03.12. 10:03:26

Kicsit hosszabb ideje foglalkozom okos órákkal meg egyébb "smart" megoldásokkal és a jelenlegi állás szerint egy ilyen kijelző az óra méreteit tekintve aktív használat mellett kevesebb mint egy munkanap alatt (8 óra) leszívja az elemet. Az Applenél fejre is állhatnak, akkor sem tudnak több időt kisajtolni a jelenlegi elérhető technológiákból. Nem beszélve a Bluetooth-ról, ahol bár a BLE jelentős javulást jelent, még mindig elég energiaigényes. Ami az árát illeti, szerintem csak butaság által vezérelve lehet kiadni egy ilyesmiért ennyi pénzt. Nem hinném, hogy túl messze vagyok a valóságtól, ha azt állítom, hogy az Apple ezen az órán akár több száz százalékos hasznot is behajt. Távol álljon tőlem, hogy kritizáljam a vásárlókat, de a tények arra engednek következtetni engem, hogy egy ilyen óra megvételében és birtoklásában nincs ráció.
süti beállítások módosítása