A Google növényből készítene sajtburgert
2015. július 30. írta: lauren_blogger

A Google növényből készítene sajtburgert

A start-up faló Google most egy hamburger gyártó céget vásárolna fel, aminek külön érdekessége hogy a hús és a sajt is növényi eredetű.

google_food_2.png

Senki sem lepődik meg amikor a Google egy újabb céget vásárol fel, sokkal furcsább azonban hogy ez a cég ételeket gyárt.  Akár 300 millió dollárt is fizetne a Net-óriás az Impossible Foods gyorsétteremért. Igen, ez nem egy étterem-lánc, hanem csupán egyetlen aprócska gyorsétterem. Ahol ráadásul nem is csak szakácsok, hanem főként kutatók és pár tudós dolgozik…

google_food_1.jpg

(A kizárólag növényi eredetű alapanyagokból készült sajtburger. Jobb, mint az eredeti?)

Az Impossible Foods kizárólag növényi eredetű alapanyagokból készít egyébként állati eredetű ételeket – húspogácsát és sajtot. Az Impossible Foods sajtburgere mellőz mindent, ami állatból vagy állattól van. Vegák, tej érzékenyek és állatvédők álma egyszerre valósulhat meg ebben a – ránézésre legalábbis – ízletesnek tűnő hamburgerben. A Google a fenntartható fejlődés egyik zászlóvivője, régóta oda áll minden mellé, ami kellően nagy popularitásnak örvend. A brand többek közt emiatt így egyre népszerűbb ,fokozatosan közkedveltté válik. Itt az átszámítva 56 milliárd forint értékű esetleges felvásárlás fő oka.

google_food_3.jpg

A cég főként kutatókból áll, akik a konyhaművészet kémiai oldalát megragadva, növényekből hasonló vagy ugyanazon sejteket használják fel, mint amik a sajtokban vagy húsban találhatóak – így érik el a kívánt ízélményt. Ha igaz a hír akkor a Google elindult abba az irányba, amit már az egyik készülőfélben levő szoftverük is előrevetített. Az Im2calories alkalmazás most fejlesztési stádiumban van, de egy több millió, vagy akár milliárd ételfotóból álló adatbázis és pár egyszerű algoritmus alapján kiszámolná a lefotózott étel kalória tartalmát.

Látogasd meg Te is Facebook-oldalunkat a naponta frissülő tartalomért és cikkekért!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr457665148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aaeronika 2015.08.02. 02:53:24

Ebben van a jövő! Az állattenyésztés mellőzésével lelassulhatna az ózonlyuk tágulása és a globális felmelegedés.
süti beállítások módosítása