5+1 NATO-szíjas óra, bármely pénztárcához
2015. szeptember 03. írta: lauren_blogger

5+1 NATO-szíjas óra, bármely pénztárcához

Mint oly sok, azóta közkinccsé vált találmány, a NATO szíjak is eredetileg „katonai” célt szolgáltak. Ez a típusú szíj reneszánszát éli, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az eredetileg kényelmi és egyéb funkciót szolgáló NATO szíjak divatba jöttek. Olyan neves gyártók is kihoztak ilyen órákat, mint az Omega.

straps-showroom.png

A speciális szíj elnevezése a NATÓ országkódokból ered (NSN – NATO Stock Number), amivel megállapították egy egyes tagországok által készített hadászati-, és egyéb termékek eredetét. A Brit Védelmi Minisztérium eredetileg nejlonból, 20mm-es szélességgel gyártott könnyedén cserélhető óraszíja a G10-es kódnevet viselte. Ezt eredetileg csak a hivatalosan „admirality grey” árnyalatban készült szíjak idővel több színben pompáztak, maga a brit ezred legyártotta a saját színeivel ellátott szíjat. Az egyszerűen cserélhető, így mindig változatosságot adó szíjakat már óragyártók is hivatalosan használják.

Timex Weekender

timex_weekenders.jpg

Az abszolút belépőszintet az amerikai Timex Weekender-e testesíti meg.  A strapabíró, mégis hasznos és olcsó Weekedner sorozat kvarc-szerkezetes óra-perc-másodperc funkciós változata mellett egy szintén elemes Chrono-verzió is elérhető. Mindkettő 30 méterig biztosít vízállóságot, a leolvashatóságról este a Timex Indilglo fantázianevű, foszforeszkáló számlapja gondoskodik. A normál 10 ezer, a kronográfos változat 18 ezer forintért elérhető.

Daniel Wellington Classic Sheffield

daniel-wellington-watches.jpg

Talán a legismertebb márka e tekintetben, hiszen pár éve ők hozták el az elérhető alsó-középkategóriába a színpompás, cserélhető szíjakat. A preppy-stílust megtestesítő, egyszerű, letisztult formaterv a karórák klasszikus korszakát idézi meg. A DW Classic Sheffield 40mm-es átmérőjű acél tokkal kapható, ami csupán 6mm vastag – ez persze azért lehetséges, mert japán kvarc óramű működteti. Kapható ezüst és rózsaarany színben, többféle szíjváltozattal, amik utólag is cserélhetőek. Az egyéb modellek és például női változatok külsőre szinte teljesen megegyeznek, a s tok mérete és a számlap apró részletei térnek el. A minőség mellett a dizájnt is meg kell fizetni, így itthon kb. 45 ezer forinttól lehet hozzájutni.

Ferragamo 1898 Sport

ferragamo_1898_sport_all.jpg

A divatórák nem mindig a tartósságukról híresek, a nagy cégek időmérőit általában köti a név. Az olasz divatcég ruhái, parfümjei és kiegészítői magas minőségűek, így van ez az 1898 Sport-nál is. A Ronda gyártotta kvarc szerkezet dátumkijelzős, az IP védelemmel ellátott masszív, 43mm-es tok 200méterig vízálló. Az zafírkristály üveggel szerelt óra NATO-szíjas változata fekete, sötétkék, burgundi és sötétzöld változatokban elérhető. Itt már mélyebben a  zsebbe kell nyúlni, 1400 dollárért vihető az olasz sportóra.

Tag Heuer Formula 1 McLaren

tag_heuer_formula_1_mclaren.jpg

tag_heuer_formula_1_mclaren_2.jpg

Az idei Bázeli vásár újdonsága, ami a McLaren és a Tag Heuer közti 30 éves együttműködést ünnepli – természetesen a piros szín dominál. A 42mm-es, 316L masszív acéltok, a szálcsiszolt elemekkel igen férfias. A piros lünetta, valamint a fekete-piros vászonszíj a sportosságot hangsúlyozza. A kvarc kronográfot itt is a Ronda szállítja, ami perc-másodperc, valamint rész-idő mérésre alkalmas, emellett dátumkijelzéssel is ellátott. A limitált modellt 1450 svájci frankért kínálja majd a gyártó.

Tudor Heritage Black Bay

tudor_heritage_black_bay_1.jpg

tudor_heritage_black_bay_2.jpg

A Rolex kistestvére, vagy testvér-márkája a Tudor, ami megőrizte a klasszikus formatervet. Az 1954 óta változatlan dizájnt kapjuk a Heritage Black Bay-el, ami leginkább a régi Submarinert idézi meg. A piros és kék lünettával is kapható, 41mm-es acéltok 200 méterig vízálló. A 38 órás járástartalékkal büszkélkedő szerkezet a Tudor sajátgyártású 2824-es kalibere. A Heritage Black Bay kb. 800 ezer forintért kínál maradandó értéket és minőséget.

+1. Omega

omega_nato_strap_collection_ace_jewelers.jpg

Az Omega esetében számos órát mutathatnánk be, gyakorlatilag azonban az óráktól külön is kínál NATO-szíjakat, de több modelljét is meg lehet vásárolni így. A hölgyeknek és uraknak egyaránt készített szíjak 19 és 22 mm közötti szélességgel, bőrből, vászonból vagy erős nejlonból készülnek, számtalan színben. Az Omega modellekhez igazodva, jellemzően a fekete,  grafitszürke, a narancs és a piros színek kombinációi adják a szíjak kavalkádját, de egy mogyoróbarna színű bőrváltozat is kapható. A Speedmaster sorozat 13, a Seamaster 22, míg a DeVille kollekció összesen 14 modelljéhez elérhető az összesen nyolc különböző változatú NATO-szíj, melyek 150 eurós ártól indulva vásárolhatók meg.

Ha tetszett cikkünk, lájkold Facebook-oldalunkat a naponta frissülő tartalomért!

 stylish.png

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr427711030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stupid 2015.09.05. 14:17:34

Írhattad volna NÁTÓ-nak is...
süti beállítások módosítása