Ismerős ez az üveg? És a Cápa 19-ik része?
2015. október 13. írta: lauren_blogger

Ismerős ez az üveg? És a Cápa 19-ik része?

Különlegességek a Vissza a jövőbe évfordulóján

A generációkat szórakoztató Vissza a jövőbe idén 30 éves, és alig pár nap múlva Marty McFly is megérkezik a múltból. Ebből az alkalomból kortyolhatunk a második részben megjelent Pefect Pepsiből és élvezhetjük a „Steven Spielberg fia” által rendezett a Cápa 19-et.

pepsi_perfect_1.jpg

A nyolcvanas években a jövő még nem volt ennyire „valós” – többnyire elvont vagy cyber punk formában köszönt vissza a vásznon, az irodalom és a popkultúrában. Amikor Marty McFly a nyolcvanas évekből eljött ide, a „jövőbe”, akkor a 2015-ös évet a repülő deszkák, és az akkori divat kissé futurizált változata szerint képzelték el. Nos, itt még nem tartunk.

pepsi_perfect_4.jpg

A Pepsi akkoriban mondhatni egész Hollywood-ot meghódította, belépve a product placement friss terepére. A Coca-Cola már korábban elég jól pozícionálta magát, az 1910-es évek óta jelen volt a filmekben, akkoriban a „Coke”  volt az üdítők szinonimája a filmekben. A Pepsi akkor, a film számára készült üvege most valósággá válik.

A márkához a product placementek (márkák, termékek bújtatott elhelyezése filmekben) kapcsán csatlakozó Bradford Brown jó kapcsolatot épített ki a filmkészítőkkel, így más az 1985-ös első részben is szerepelt a Pepsi, amikor az ötvenes években egy meglepett pultostól egy Pepsi Free-t kér (később lett Caffeine Free Pepsi, mert az USA-ban jobban eladható a „diétás” vagy „koffein mentes” termék). Emellett egy kb. 25 évnyi Pepsi üveg kollekció is megjelenik a filmben Marty szobájában, ami Brown-é, amit az évek során gyűjtögetett össze.

pepsi_perfect_2.jpg

A második rész azóta kultikussá vált „Perfect Pepsi” kólásüvegeit apa és fia ügyes duója készítette el egy garázsban. Négy - öt tucatnyi üveget rendeltek be, melyeket egyenként, kézzel készítettek el, darabját kb. 1200 dollárért. Ekkor mg nem volt meg, pontosan hogyan helyezik is majd el a „jövő Pepsijét” a filmben. Készült egy fehérüveges Pepsi is, a Diet Pepsi Perfekt, ami végül nem került be a filmbe. Október 21-én teszik elérhetővé az online megrendelhető 6500 darabos limitációt, darabját 21 dollárért.

jaws_19.png

Ezzel együtt a Cápa 19 előzetese is megjelent, fokozva az izgalmakat. Szintén a második részben láthattuk a Cápa-filmek egyik elementáris darabjának reklámját, a Martyt majdnem felzabáló háromdimenziós cápát. A 7-ik rész kiber-cápájától a 11-ik rész űrbéli kalandokig, a A fiktív filmet Spielberg „fia” rendezte. Az egész persze már akkor is poén volt, hiszen a második rész elkészültekor, 1989-ben a Cápa frnanchise a negyedik résznél járt. Ez már akkor is kissé nevetséges volt, így nem meglepő, hogy a 19-ik részt maga Spielberg fia rendezte. A trailert itt nézhetitek meg:

 

Ti mit szóltok a különleges évfordulóhoz?

Kövess minket Te is Facebook-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr837965178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása