Minden idők legbiztonságosabb Audija
2015. október 16. írta: lauren_blogger

Minden idők legbiztonságosabb Audija

A Frankfurti Motor Show-n szinte teljes „inkognitóban” rántotta le a leplet a német Audi az A8L Security nevű limitált modelljéről. A kézigránátnak és a géppisztoly lövéseknek is ellenáll, nem beszélve a saját tűzoltó berendezésről, vagy a vészhelyzetben kirepülő ajtókról. Bemutatjuk a kémfilmekbe illő csúcs-Audit.

audi_a8l_security_0.jpg

A Mercedes által tavaly bemutatott S 600 Guard már teljesítette a VR9-es biztonsági szintet, az új A8L Security hozza ezt a formát, ugyanabban a kategóriában. A fekete Audi kellően impozáns, de kevésbé látványos a biztonsági csomag. A kocsi egy könnyű, de kellően erős és biztonságos anyaghasználatú modellt mutatott be, a felhasznált anyagok között az aramid szövet, speciális alumínium ötvözet, valamint a páncél erősségű acél karosszéria. Ezekkel az anyagokkal már teljesíti a VR9-es biztonsági szintet, ami leegyszerűsítve annyit tesz, hogy egy géppuskából kiszórt sorozatnak is ellenáll, sőt vállról indítható rakétának is. Az Audi ezen felül kézigránát támadásnak is ellenáll, ami ha a kocsi alá is gurulna be nem tudja megölni az utasokat: megerősített váz, küszöbök és alulról is páncélozott karosszéria.

audi_a8l_security_1.jpg

A ránézésre nem különös üvegek is golyóállóak, egy többrétegű repedés és beszakadás gátolt üveget használtak, melyben egy speciális polikarbonát belső réteg van. A Security változat egy páncélozott kommunikációs dobozt is magában foglal a csomagtérben, valamint egy kiegészítő pót-akkumulátort, ezen felül egy integrált adó-vevő modult, aminek segítségével a külvilággal kommunikálhatnak, ha az ablakok fel vannak húzva, a hűtőmaszk mögé épített hangszórón keresztül.

audi_a8l_security_3.jpg

Egy belső kapcsoló segítségével az ajtók is kirobbanhatóak egy kis pirotechnikai egységgel, ami az ajtókat tartó csavart töri szét, hogy vészhelyzetben el lehessen hagyni a páncélautót. A padlózat alá beépített hő érzékelés alapú egység eloltja a tüzet a motortér, a tank, a kerekes és a kocsi aljának egyéb részein. Egy másik érdekes berendezés a frisslevegő befújás, ami a kinti mérges gázok, vagy egyéb szennyező anyagok bejutását gátolja meg, miközben nagynyomású tartályból belélegezhető friss levegőt juttat az utastérbe.

audi_a8l_security_4.jpg

A csúcs-páncélkocsi két motorváltozattal kapható – a 429 lóerős 4.0 TFSI nyolchengeres biturbóval, vagy a 12 hengeres, 6 ezres 594 lóerős verzióban. A kocsi végsebessége 210 km/h, ami az alapváltozat végsebessége alatt van, de egy esetleges üldözésnél elegendő – pláne, hogy a kerekek önfújó rendszerrel vannak felszerelve egy esetleges defekt kivédésére. Az A8L Security 7,1 másodperc alatt van százon, ha a 12 hengeres verziót választjuk.

audi_a8l_security_2.jpg

Még egy dolog, ami kiemeli a többi páncélos luxus sedan közül: az Audi híres Quattro összkerékhajtási rendszere tökéletesen illeszkedik a limitált modell adottságaihoz, így növelve a használhatóságát. Az Audi már felveszi a megrendeléseket, de az alapmodell árából kiindulva, minden bizonnyal 40 millió forint felett lesz az A8L Security ára.

Kövess minket Facebook-on is, valamint látogass vissza a friss cikkekért, hírekért!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr197947464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása