Hogyan használjunk parfümöt?
2015. november 29. írta: lauren_blogger

Hogyan használjunk parfümöt?

Kis parfüm-etikett, avagy mikor, hová, mennyit és kinek?

A parfümüt az ókor óta használja az emberiség. Nem csak a ruha és a kiegészítők, hanem egy hozzánk illő parfüm is kifejezi személyiságünket. „A gondosan megválasztott illat stílusunk koronája” – mondta el a Lauren.hu online parfüméria tanácsadója. Mi sem gondoljuk ezt másként, így hát összefoglaljuk, hogyan is kell jól használni a parfümöt? Hiszen az nem kérdés, hogy kell. 

fragrance-articlelarge.jpg

Mindenkinek van saját illata, melynek felfedezése, sokszor nem egyszerű feladat, annyira megszoktuk. Mégis gyakran előfordul, hogy máson vagy a papírcsíkon tetszik egy parfüm, míg magunkra fújva teljesen más „végeredménnyel” szembesülünk. Egy tipp: saját illatunk a legkönnyebben egy natúr illatú kozmetikumokkal való fürdőzés után érezhető. 

25.jpg

Sokan nem használnak parfümöt, mert drágának tartják. Tényleg felesleges és drága a parfümhasználat? Egyáltalán nem felesleges, sőt! Az ápoltságon és igényességen túl hölgyeknek ás urakanak is egyaránt fontos, hogy értékeljük Önmagunkat és a környezetünket annyira, hogy jó minőségű, tartós parfümöket használunk.

perfume_1.jpg

Vannak, akik nem érzik egy idő után saját parfümjüket, ami nem jelenti azt, hogy elmúlt az illat, csupán telítődött az orr. Ilyenkor fontos, hogy ne essünk az „állandóan fújkodás” csapdájába, hanem támaszkodjunk a környezetünk visszajelzéseire. Ahhoz, hogy parfümünk egész nap érezhető legyen a használat során oda fújjunk, ahol vékonyabb a bőrréteg és ebből fakadóan közel van a vérkeringés. Általában ezek a pontok nelegebbek és ezért a parfüm folyamatos párologtatását is biztosítják. Ilyenek a nyak, fül mögötti rész, a haj, a könyök hajlat vagy a csukló. A tartós hatás érdekében megtisztított bőrfelületre vigyük fel a parfümöt. Hölgyeknek érdemes odafigyelni, hogy illattalan testápolóval együtt használják parfümjüket. A természetes alapanyagú ruhák és szőrmék jó illathordozók, a gyapjú akár hetekig is el tud raktározni egy erős illatot.

b007d4ff7a2115558b3c27d11ed7ffa3.jpg

Amennyiben másnak szánunk parfümöt ajándékba (karácsonyra tökéletes választás) mindenképp tartsuk szem előtt a megajándékozni kívánt személy életkorát, karakterét. A legbiztosabb, ha kinyomozzuk, mit is szeret az illető, de a friss, virágos illatú parfüm szinte bármely hölgynek jó választás, ugyanígy a klasszikus, ikonikus illatok is garantált sikert érhetnek el. Uraknak az enyhén fűszeres, fás parfümöket javasoljuk. Nyugodtan rábízhatjuk magunkat a név poézisére, ami általában kifejezi a parfüm üzenetét, így illatvilágát és jellegét is. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr768118068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása