85. évfordulóját ünnepli a Jaeger-LeCoultre Reverso
2016. január 25. írta: lauren_blogger

85. évfordulóját ünnepli a Jaeger-LeCoultre Reverso

Az idei SIHH adott alkalmat a méregdrága, de annál különlegesebb óráiról ismert gyártónak, hogy megünnepelje szimbolikus modelljét egy különleges és drága limitált verzióval.

jaeger-lecoultre-reverso-tribute-gyrotourbillon-sihh-2016-0423-1140x450.jpg

A Reverso a JLC legsikeresebb és legismertebb órája, ami különleges formájának és kialakításának köszönhetően vált egy életérzés szimbólumává. Az 1931-ben megjelent art deco-stílusú Reverso tokjában forgatható. Pontosan azért, hogy az üveget és az óraszerkezetét védje az esetleges behatásoktól, ütésektől. Így lett hamar a lovaspólós játékot kedvelők órája.

jaeger-lecoultre-reverso-tribute-gyrotourbillon-1.jpg

jaeger-lecoultre-reverso-tribute-gyrotourbillon-2.jpg

(Az óra szemből és kifordítva, hátulról)

A forma megmaradt, az üveg persze azóta karcálló zafírkristály, mégis a Jaeger-LeCoultre közkedvelt darabja, annak ellenére hogy már az alapverzió ára is igen borsos. A most leleplezett Tribute Gyrotourbillon is tiszteleg az eltelt 85 év előtt, az ünnepségen azonban több híresség is megjelent. Az új, platinából készült modell 75 darabos limitációban jelenik majd meg – a klasszikus forma párosulva a modern órakészítés egyik csúcsát jelentő gyrotourbillon-nal kifejezi a Reverso kettősségét.

jaeger-lecoultre-reverso-tribute-gyrotourbillon-4.jpg

Daniel Reido volt a házigazdája az eseménynek, ahol Clive Owen mellett Catherine Deneuve, Carmen Chaplin, Christian Louboutin és sokan mások megjelentek. Az este folyamán egy különleges légi balettet mutatott be Daniel Wurtzel, két külön színű és anyagú szövettel rajzolva formákat a levegőbe, a Reverso dualisztikus jellegére utalva.

Kövess minket Facebook-on is a naponta frissülő tartalomért!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr908299886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása