10 gyakori stílushiba, amibe egy férfi sem eshet bele
2016. február 08. írta: lauren_blogger

10 gyakori stílushiba, amibe egy férfi sem eshet bele

Egy férfi sem lehet igazi gentleman ha nem tanul a hibáiból, és ha párszor nem fizeti ki annak az árát, hanem fordít kellő figyelmet arra, amit visel. A túlzott piperkőcködés nem tesz stílusossá, de a megfontolt és következetes öltözet egy egészen más benyomást ad viselőjéről. Vigyázat, elrettentő képek!

10-style-mistakes.jpg

Mindannyan választottunk már rosszul egy-egy ruhadarabot és esünk bele gyakran túlzásba az aznapi ruházatunkat illetően. Persze az ízlések és típusok különböznek, cikkünk igyekszik segíteni, hogy az alapvető dolgokat egyik igazi férfi se hibázza el.

Nem az életkornak megfelelő öltözködés

not-dressing-your-age.jpg

Ez egy általános tévedés, amit a férfiak 100%-a, legalább párszor elkövet az élete során. Fiatal fiúk és férfiak  hiába öltöznek 30 évvel idősebbnek a korukhoz képest, nem lesznek sármosabbak vagy "időtlenül elegánsak". Hasonlóan, középkorú férfiak ha látnak egy jól öltözött, sportos srácot, attól még nem válnak fiatalabbá, ha tinis sneakert hordanak. Félreértés ne essék: ha az adott ruhadarab kifejezi viselője igazi stílusát, nem fog rosszul állni rajta. Vegyük tudomásul, van olyan ruhadarab, ami egy bizonyos életkor (vagy éppen pozíció) felett áll jól az embernek. 

Kilátszó alsónemű

A túl alacsonyan hordott ülepű nadrág nem csak hogy nem elegáns, vagy éppen vonzó, hanem sokszor a viselője méltóságát is csorbítja. A kívülállók nagy valószínűséggel nem kíváncsiak a másik ember alsóneműjére, így kíméljük meg őket ettől. Ha valakinek a testalkata nem kedvez ennek, akkor érdemes ezt gyakran ellenőriznie, de a megfelelő hosszúságú ing, valamint egy alulra vett trikó / póló segíthet ebben. (Mivel ezt talán mindenki el tudja képzelni, kép nélkül utalunk rá).

Az elhasznált vagy ápolatlan cipők

elhordott-cipo-2.jpg

Szokták mondani, hogy a cipője nagyon sokat elrául a viselőjéről. Nos, egy jól kiválasztott szettet is elronthat egy piszkos cipő - sokszor a nagyot mondó, de egyébként súlytalan üzleti partnereket is fel lehet ismerni az elhanyagolt lábbeliről. Amire figyeljünk, a letaposott sarok, a leváló talp.

elhordott-cipo-3.jpg

elhordott-cipo-4.jpg

Bőr cipőknél mindenképpen javasolt egy napot pihentetni használat után, bőrápolóval bekenni, a velúrbőrt pedig kifejezetten ilyen célú anyaggal kenni, vizes időben impregnáló spary-vel befújni. Fordítva is igaz: a felső ruházatot könnyebb egy megfelelő színű, több mindenhez passzoló jó cipővel összehangolni. Mindenkinek a lehetőségei szerint, de a cipőre nem szabad sajnálni sem a vételárat, sem az ápolásra szánt időt. Kiemelten fontos testrészünk kényelme és egészsége megfizethetetlen. 

Óriási logóval, márkanévvel vagy motívummal ellátott ruhadarabok

nagy-logo-2.jpg

Egy kifinomult márka (mint pl. a Ralph Lauren) kellő eleganciával bánik a márkát jelentő logóval - bár ez a viselőjétől nagyban függ, még a Big Pony kollekciónál sem érzi az ember, hogy "sok" lenne a hímzés. Egy visszafogott logó itt-ott senkit sem zavar, de a hatalmas feliratok és mindenféle rajzok, motívumok már nem a stílus és jó ízlés szinonimái, eltekintve a sport vagy szabadidő ruházattól (kapucnis pulcsi, stb.) de ezt meghatározott alkalmakra vesszük fel.

nagy-logo-1.jpg

A nagy márkák többnyire kerülik a hatalmas logókat, a hamisított termékekre azonban fokozottan igaz, hogy a hatalmas jellel "ellensúlyozzák" a minőségbeli különbséget. Ami különösen fontos, hogy öltözékünkben ne a márkalogó és mintázat, hanem a ruha szabása, anyaga és az összhatás kapja a fő figyelmet.

Túl mély V-nyak

kivagott-nyak.jpg

A V-nyakú pulóver nyakkendővel vagy anélkül kellően elegáns, vagy úgynevezett "smart casual" viselet lehet, de... Ha egy férfi túl mély nyakú pulóvert visel, az rontja az összhatást, ugyanis nem férfias, kifejezetten feminin. A kivágott nyak a pólóknál is megjelenik, itt azonban már nem a nőiesség hanem a mellkas túl kilátszik, és a mellszőrzetet a jóízlést erősen meghaladó mennyiségben prezentálja a járókelők felé. Hasonlóan a kilógó alsóneműhöz, nem növeli a férfiasságot, ha mellkasunk (vagy bármely, egyébként sem látszó testrészünk) kilátszik, sőt.

A feket ing viselete

fekete-ing.jpg

Sokan hordják, és őket semmiképpen sem megsérteni, hanem éppen hogy segíteni szeretnénk. A fekete a legelegánsabb szín, de nem minden elegáns, ami fekete, pláne nem nagy mennyiségben. Fekete inget öltönnyel különösen ne viseljünk, egyébként vizuálisan nem ad jó benyomást, többek közt, mert az olcsóság hangulatát is árasztja. A fekete színt kedvelőknek javasolt a fehér, világoskék inget fekete zakóval, vagy teljes öltönnyel viselni, ezen felül a fekete kardigánok és pulóverek egy kiegészítő színnel ugyanígy érvényesítik a fekete eleganciáját, de teljesen más bebnyomást keltenek. 

Túl szűk ruhadarabok

szuk-ruha.jpg

A slim fit egy jó tendencia, mely az elmúlt években igen elterjedt lett, ami a kultúrával (és sok mással is) összefüggésben követi a változó testalkatot. A méretre igazított, vagy akár már méret után készült ruházat, ing vagy öltöny a minőség és elegancia csúcsát jelenti a férfi ruhatárában, de a feszülős ruha kontraproduktív. Egy combon feszülő nadrág (amiből a kulcs, az apró meg a mobil is kidomborodik) nem esztétikus. A feszülő ing gombjai között kilátszik a has és mellkas, és kényelmetlen a könyökök behajlítása. A feszülős nadrág nem csak a fenéknél és hajlatoknál, hanem máshol is zavarja viselőjét, ezen felül - a már tárgyalt kivágott nyakú felsúruhához - nőies benyomást ad a viselőjéről. 

Rosszul illeszkedő nadrág

rossz-nadrag-1.jpg

Mindenre rá lehet modnai, hogy fontos, de a nadrág fentebb is tárgyalt passzolása más-más benyomást és hatást ér el a környezetünkben. Elsajátítani és kitapasztalni ezzel kapcsolatban a számunkra megfelelő illeszkedést időt igényel, de megéri - inkább előbb, mint utóbb. A feszes ülepről már ejtettünk szót, de a túl bő nadrág a vizuális diszharmónia mellett viseltes hagulatot áraszt, nem is beszélve a túl bő szárról. A cipőt beterítő nadrágszár alacsonítja a viselőjét, valamint a cipőt sem engedi érvényesülni. A rövid szár (már-már a bokát csapkodva) általánosan azt az érzetet kelti az emberekben, hogy a viselője komolytalan személy; a túl szúk szár tányérrá varászolja a cipőt. A nadrág szára és annak hossza függ a fazontól, a hozzá viselt cipőtől, és olykor az időjárástól.

Esti vagy benti napszemüveg viselet

esti-napszemuveg.jpg

Sokan gondolják menőnek, sikkesnek, de nem lesz az ember a stílus megtestesítője ha mindig, mindenhol napszemüvegben virít. A napszemüvegnek hagyjuk meg az őt megillető alkalmat: amikor süt a nap.

Futó/sport cipő viselete utazás közben

sportcipo-oltony-2.jpg

Pár éve vált szinte divattá a futócipőt munkába menéshez, vagy ingázás közben viselni, mondván hogy a munkahelyen megkívánt lábbeli nem kényelmes. A futó cipők kialakítása leginkább futáskor vagy intenzív igénybevételkor feljti ki jótákony hatását, de az öltönyhöz viselt sportcipő sem éppen stílusos vagy menő. Leszámítva persze, ha valaki olasz, mert valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva, az olaszok az egyetlen társaság, akik képesek sport cipőt elegáns ruhával együtt viselni, és közben jól is áll nekik.

Látogass vissza hozzánk, ugyanis hamarosan további tippekkel jelentkezünk!

Kövess Te is minket Facebook-on a naponta frissülő tartalomért!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr878284020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xmas 2016.02.08. 13:33:45

Mérhetetlenül sok helyesírási hibát sem engedhet meg magának egy férfi. Javaslom, tedd át Wordbe, hogy legalább képet kapj a hibák tömkelegéről.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2016.02.08. 13:44:26

Tanácsadó posztnál stílusosabb ha ügyeltek a helyesírásra.

Kétkedő Anna 2016.02.08. 13:47:06

Valóban borzalmasan sok a helyesírási hiba és az elgépelés. De én a Word használat mellé ajánlom a cikk írójának azt is, hogy keressen rá a V-nyakot ábrázoló fiatalember nevére a Google-ben, Paddy O'brian, és nézzen utána a foglalkozásának.

lauren_blogger 2016.02.08. 14:00:14

@doggfather: Köszönjük az észrevételt, találtunk elírásokat, amiket javítottunk. A szerk.

gomez52 2016.02.08. 14:02:21

@Kétkedő Anna: Rákerestem... bár ne tettem volna... :)

lauren_blogger 2016.02.08. 14:03:11

@Kétkedő Anna: Paddy-t ismerjük, ahogy a cikk írója is, de az alacsony V-nyak akkor sem illendő viselet. A szerk.

Grega 2016.02.08. 14:09:30

A futócipő/öltöny kombós fotó pedig nem olasz, hanem zsidó fiatalembert árbrázol, és a szövegetek ellenére neki is teljesen jól áll ez a hipszteres stílus. :P
Sőt mivel ezt a kombót általában poénból szokták alkalmazni, a viselőjének már a humorérzéke okán is jól áll.

Kétkedő Anna 2016.02.08. 14:10:23

@k_dave: Félreértés ne essék, nem azért jegyeztem meg, mert bárkit is meg kívánnék bántani vele. Én ezt a részt inkább a valóban az utcán rohangáló, milliónyi élő példa közül hoztam volna képet, bár igaz, az nem lett volna ilyen jó minőségű.

Kétkedő Anna 2016.02.08. 14:14:54

@k_dave: Hopp eltűnt a kommentem. Szóval, ismét: nem akartam én megsérteni ezzel a megjegyzéssel senkit. Bár én inkább más példát hoztam volna fel az alacsony V-nyakra, sajnos nagyon sokan járnak így az utcán. Igaz, az nem lett volna ilyen jó minőségű kép.

lauren_blogger 2016.02.08. 14:15:21

@Kétkedő Anna: Nos valóban, az egy érzékletesebb megoldás lett volna :-)
A kommenteket és észrevételeket pedig továbbra is örömmel fogadjuk!

Köldök_szösz 2016.02.08. 14:17:42

Jó, de ha olcsó vagyok akkor öltözhetek olcsóan, nem?

Marhaságot félretéve, iszonyat drágák a ruhák szerintem. Főleg a cipőknél gáz, hogy ha nem is focizni járok benne, egy 20e Ft-s cipő akkor is milyen hamar tönkremegy :(

Borzasztó Károly 2016.02.08. 14:22:27

Egy kicsit csalódott vagyok a helyesírási hibák miatt.

Grega 2016.02.08. 14:22:47

@Túrós: pontosan, és felesleges is minden pénzedet divatmajomkodásra költeni. Egy normális csaj már az 1. randin sem (csak) a makulátlan divatkövetésedre fog figyelni, hanem a lelki összhangot keresi. Az igazi barátok meg azért is igazi barátok, mert lesz*rják, milyen szerelésben találkozol velük. A többiek meg nem számítanak. ;)

Kétkedő Anna 2016.02.08. 14:30:19

@Kétkedő Anna: Na tessék, én meg fogalmazni nem tudok :D

Egyébként a cikk szerintem nagyon jó. Pontosan a legalapvetőbb dolgok ezek, amiket egy jó ízlésű ember nem követ el. Csak hát a jó ízlés hiánycikk. Olcsón is lehet ízlésesen és csinosan öltözködni.

Nevoeiro66 2016.02.08. 14:37:40

"a helyesírási hiba és a gépelési hiba nem ugyanaz"

Valóban nem. Csak hát ugye az igényesség... Amiről a blogbejegyzésed is szól többek között. Egy blogger akit sokan olvasnak, vegye már a fáradtságot, hogy csinál egy gyors ellenőrzést, mielőtt fellövi. Csak hogy nehogy ne vegyenek komolyan, úgy mint akinek a nadrágszára a bokáját csapkodja... :)

Amúgy, hogy valami érdemit is írjak: nem rossz írás, fenntartotta az érdeklődésemet elejétől a végéig és végül is ez a lényeg.

háténimmár 2016.02.08. 14:38:13

A "V" kivágás nem alacsony hanem mély!!!! Google translate nem elég egy fordításhoz, kellene ismerni magyarul a helyes kifejezéseket hozzá.

remixer 2016.02.08. 14:40:06

"A slim fit egy jó tendencia"
Tévedés, egyáltalán nem jó tendencia. Nőies. Egy férfi nem vesz fel slim fit nadrágot.

efi 2016.02.08. 14:44:11

@k_dave:
Egy részét legalábbis.
Azon a hülyegyereken ott a 2. képen az a cipő öltönnyel zokni nélkül nem is probléma? Hányingerem van az ilyen cipőviselettől. És milyen príma büdös lehet a lába.

Nevoeiro66 2016.02.08. 14:47:23

A fekete pedig igenis jó feketével. Példának okául milyen jól állt Keanu Reeves-nek a Mátrixban... Habár egyéb példa nem jut eszembe, Keanu Reeves meg nem sok van, tehát lehet mégis igazad van. :D

prukker 2016.02.08. 14:59:59

Igen, a helyesírás és az elgépelés nem ugyanaz. Ellenben mindkettő ugyanazt sugallja az íróról: hanyag, ostoba és még szövegkorrektort is lusta használni.

k.o.d.i. 2016.02.08. 15:14:02

@Nevoeiro66: John Wickről meg ne is beszéljünk. Én speciel azóta tudom, hogy igencsak lehet hordani a feketét feketével. ;)

protézisesh 2016.02.08. 15:16:40

öltönyhöz veszünk ZOKNIT. Ha a strandra egy lenvászon nadrágban megyünk, yacht-cipőben, tengerészkék zakóban, akkor nem kell zokni. Városba, utcára viszont igen.

Az a túl MÉLY V-nyak ölég buzis, hogy finoman fogalmazzak. A V-nyakú fehér póló mellesleg azért olyan, mert az fehérnemű, nem pedig utcai viselet. Azért ilyen, hogy ha a legfelső inggomb nincs begombolva, akkor se villogjon a fehér póló kerek nyaka alóla. De ekkora nyakkivágással, háááát.....

@remixer: igazad van. Átlagos testalkatú emberre nem való, csak az ilyen 60kilós nyüzüge gyerekekre.

@Grega: jól áll? Mint egy telesz*rt búvárruha. Értem én, hogy biztos haláli jó fej, meg mekkora humora is lehet (húha...), de ahogy felöltözött, az a "mint tehénen a gatya" szószerkezettel írható le. Nem kell erőltetni az öltönyt, van, akinek nem áll jól. Nézz Keresztapa-filmeket, abban meg lehet nézni, hogyan viseljük az öltönyt. A többi meg járjon farmerben. (Vagy pláne melegítőben.)

Démétér 2016.02.08. 15:20:15

Gratulálok, élmény volt. Nem kifejezetten a férfidivat érdekel, de mindig öröm olyan stílusblogba belefutni, amelyik jóindulatúan tanácsol, nem földbe döngöl, parancsolgat vagy nevetségessé tesz, ha az írója véleményétől eltér a miénk. Ha nem fogadom meg a tanácsaitokat, akkor sem fogom magam egy szánalomkupacnak tartani - vagy nem emiatt - és ez máris előny a hasonló témájú blogokkal szemben.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2016.02.08. 15:37:07

Rózsaszín pulóver! És bármi, ami rózsaszín. Például skótmintás szűk pulóver, amiben rózsaszín és mondjuk zöld kockák vannak. Felhajtott gallérú póló. Sál fojtókötésben. Van elég.

B.Slim 2016.02.08. 15:43:58

@efi: van rajta zokni,csak nem látszik....

protézisesh 2016.02.08. 15:44:35

@Grega: és tényleg :)

@Dr. Schwanzkopf Rudolf: rózsaszín ingben teljesen jól elvagyok. Mondjuk jellemzően kockás adja ki a rózsaszínt (2x2mm-től 1x1cm-es kockásig), soha nem "sima" rózsaszín. A fojtósál, stb-vel egyetértek :)

Köldök_szösz 2016.02.08. 15:58:12

@Grega: igen én is ebben hiszek de a világnak nagyon sokszor a képmutatás meg az ilyen fellengzés kellenek és így nagyon nehéz olyan emberekkel találkozni akikről írtál.

Nevoeiro66 2016.02.08. 15:59:02

@k.o.d.i.:

Igazad van, ez már kettő... :) De még mindig Kenau Reeves.

Ricordo 2016.02.08. 16:20:33

Először is, örülök, hogy lehet itt kommentelni. Korábban gyakran volt index címlapos egy kioktató homár által szerkesztett irritáló férfi stílusblog, ahol ráadásul letiltották a kommentelést, úgyhogy remélem, a szerkesztője nem engem fog szolgálni a másvilágon.

A poszt témájára térve: a javaslatok egy része valóban megszívlelendő, de a fekete inggel szerintem mincs baj. Jómagam lelkiismereti okból (sátánista lévén) úgyszólván mindig fekete ruhában járok és eddig még senki sem szólt meg miatta. Azt hiszem, hogy a cégünk ügyfeleiben van annyi empátia vagy józan óvatosság, hogy tartózkodnak a kritikai észrevételektől. Fontos persze a kulturált összhatás, és ha a szett valamennyi darabja fekete, akkor szinte kötelező ízléses kiegészítőkkel feldobni egy kicsit. Elsősorban az ezüst ékszereket tudom ajánlani ilyen célra. Természetesen nem hivalkodó fukszokról van szó, hanem csak egy-egy kis ezüstláncról, apró pentagramról vagy a nyári szezonban egy biopszia tárgyú kitűzőről, finoman utalva a test múlandóságára.

piroshangszóró 2016.02.08. 16:23:14

Hogyan sikerült ennyi helyesírási hibát összehozni egyetlen cikkben? Mert minek is a vessző így sokkal könnyebb olvasni hogy sehova nem teszek vesszőt felesleges a tagolással foglalkozni mert gondolom senki nem kapott még agyfaszt e pár soromat olvasva

efi 2016.02.08. 16:25:35

@B.Slim:
Persze, hogy nem látszik, mert takarja a bal kezével.

krferi 2016.02.08. 16:38:32

Én sem vágom, mi a probléma a zakó alatti fekete inggel.

kapusedző 2016.02.08. 17:28:42

@Dr. Schwanzkopf Rudolf: Én egy lila, halszálkás jersey öltönyben járok munkába. Van hozzáillő barna ingem, világoskék nyakkendővel és természetesen barna, csatos szandállal, fehér frottírzoknival. Gondolom, trendi vagyok.

lauren_blogger 2016.02.08. 17:34:49

@Démétér: Köszönjük a megtisztelő visszajelzést. :-) Végül is, ez volt a célünk.

kontratenor 2016.02.08. 17:42:13

A feketéset nem értem.
Slim fit nadrágot nem hordok, mert ha az emberfia egy kicsit is sportol (és lesznek combjai), úgy eddig a trendi cuccokban úgy nézett ki, mint egy sárgarépa, ma pedig már fel sem tudja venni őket. Nekem méretben 30-31-e hossz kéne és 30-31 körüli derékrész. És már volt olyan, hogy a 34-es sem jött föl combban.
Az elírás menthető. De a "járó-kelők" egyszerre öngól, ugyanakkor elég erős példa arra, hogy nem csak elírások a hibák, hanem sokkal mélyebbek.

szabi1980 2016.02.08. 17:57:32

@Nevoeiro66: Bradley Cooperen is jól állt a Másnaposok című filmben!

seventyfour 2016.02.08. 17:58:12

Ezek evidenciák, de elegánsan unalmassá válik az, aki nem mer némi extremitást belevinni az öltözékébe... Na, itt válik el az ocsú a búzától, az egyik ember menő badass, a másik meg szerencsétlen lubigyuri lesz, ha nincs stílus érzéke. Stílust teremteni és nem majmolni, az a komoly dolog!

Ricordo 2016.02.08. 18:08:49

@seventyfour: És persze kérdés, hogy stílusteremtővé akar-e válni valaki, vagy másként tervezi szublimálni a libidóját. Számomra pl. elég, ha nem tűnök ki nagyon a tömegből az öltözékemmel. Kifinomult gourmand se vagyok. Viszont ezek nélkül is mellettem marad barátnőm és a kegyeleti vállalkozásomnak is mindig akad megrendelése.

min 2016.02.08. 18:10:57

@k.o.d.i.: és persze a néhai Steve Jobs sem hiszem, hogy annyira olcsójános lett volna, ellenben állandóan tök feketét hordott :-)

Matteo79 2016.02.08. 18:11:57

Joindulatu tanacsok az alapossag ihenye nelkuk...

Burgermeister 2016.02.08. 18:15:31

A fekete ing, fekete nyakkendő, fekete öltöny márpedig menő!!!

devilstrueface 2016.02.08. 19:39:17

@szabi1980: najó, de bradley cooper és keanu reeves híres színészek. ők ugye megtehetik. nekik mindent szabad, de ha a hétköznapi ember merészel ilyet akkor köpni rá
j

firg_firg 2016.02.08. 20:39:46

Ide én csak röhögni jarok!!! Jobb ez mint a modoros blog!

D2 2016.02.08. 20:44:40

Szóval túl kicsi/túl nagy/szétszakadt ruhadarabokat hordani igénytelenség. A fekete ing, a benti napszemcsi (szemproblémátra gondolt a poszter?) meg az öltönyhöz viselt sportcipő (nem a kifejezetten futócipő) meg ízlés dolga, arról meg nehéz vitatkozni.

SarahConnor 2016.02.09. 06:03:09

A fekete ing az egyik legtutibb dolog, amit férfi felvehet.

Írdésmond 2016.02.09. 07:15:35

A fekete ing Johny Cash védjegye volt, és a faterom is ebben járt, mert nagy rajongója volt.
Most megint divat, öltönyhöz is, de sajnos nem mindnekinek áll jól, mert a fekete keményíti az arcot,
@Lenina Huxley: ha jól áll valakinek igen.
Apám fehér nadrággal hordta, úgy nézett ki mint egy maffiózó, talán a calabriai felmenőinek tetszett volna :)

CoolKoon 2016.02.09. 07:39:09

@remixer: De szerintem a kérdéses részben a cikkben nem is a slim fit nadrágokról volt szó, hanem az ingekről. Nekem pl. muszáj azt hordanom, mert különben a megfelelő méret (XXL) borzasztóan lötyögne rajtam.

Alick 2016.02.09. 08:17:32

Meg kéne alapítani már a szandál-zokni klubot... :)

ibafaipap 2016.02.09. 09:23:27

A fekete inget nem értem. Öltönyhöz persze nem venném fel, de egy farmerhoz?

Peter Griffin 2016.02.09. 09:29:21

Teljesen korrekt poszt.

Kicknick 2016.02.09. 13:10:24

A slim/fit lehet, hogy nadrágban tényleg csak a sportmentesitett ceruzalábú egyedeknek áll jól (én se birtam felvenni, elekadt combban), de ne feledkezünk meg a slim-fit ingekről, ami pl. nekem baromira bejön lévén nem vagyok egy zsirdisznó, viszont sportolok...szal tényleg jó az. Szerintem.

Szputya 2016.02.09. 13:33:11

@kapusedző: Posztolnál egy szelfit ide? Köszi. :) A barna inget néha lecserélhetnéd zöldre...

oswald lee harvey 2016.02.09. 14:08:13

akkor ime e két fotó két férfiikonról.
vagy ők nem értik mi a férfidivat, vagy a szerző...
vagy a blog ironizál????

lookastic.com/men/looks/parka-suit-athletic-shoes/4691

www.huffingtonpost.com/2012/11/01/david-beckham-essence-fragrance-ad_n_2058033.html

kontratenor 2016.02.11. 10:08:58

@Kicknick: Örülök ennek a kommentnek, hogy látom, más is - mint írtam - hasonló cipőben jár. Ömm, nadrágban.
És az inges megjegyzés is korrekt, dettó.

she_wolf 2016.08.13. 08:27:17

@Nevoeiro66:
A fáradtság és a fáradság nem ugyanaz:)
A fáradság azt jelenti, hogy valamibe energiát fektetni, foglalkozni vele, a fáradTság pedig fizikai, szellemi fáradtságot -tehát állapotot- jelent.
Gondoltam, szólok, ha már....
Igaz, ez a helyesírás-ellenőrzőn is átcsúszik, mert nem az írása helytelen, csak az alkalmazása.
Remélem, nincs harag:)
Szóval a felhívásod így hangzana helyesen: "... vegye már a fáradtságot...".

she_wolf 2016.08.13. 08:46:25

Látom, hogy sokan kiakadtatok a "feketézés" miatt:)
Az igaz, hogy nem mindenkinek áll jól, én szeretem a férjemen:) Mert nagyon nem néz ki rosszul, ha abban van;)
Fekete öltönnyel, fekete nyakkendővel -vagy nélküle, ha megengedett.
És ritkán. Azonban ezt is meg lehet jócskán szédíteni a kiegészítőkkel, ha van mód rá.
A fekete a feketével nagyon jó tud lenni rőt, vagy éppen világosabb bőr kiegészítőkkel, utóbbi esetben fekete cipővel;)
A teljes szügyet felfedő V kivágástól én is színeset ásítok, mert egy horpadt mellkasú ember számomra ugyanannyira nem szép látvány, mint az, amikor Csitára adnak ilyesmit.
Ilyen szerkóban emberek közé merészkedni szerintem nagyfokú igénytelenség. Mint ahogy a félretaposott csuka is.
Ha itthon vagyunk, nagyon nem tud érdekelni, mit mivel vesz magára, de ha kimozdulunk, akkor nézzen már úgy ki, mint aki tudja, hogy hány éves, hány kiló, és milyen nemű. És ebbe nem fér bele a pacuha kinézet!
A túl szűk ing nekem ugyanaz, mint a már említett V kivágás túltolása, megspékelve azzal, hogy aki ilyesmit magára aggat, az szerintem testképzavaros lehet. Vagy bőszen lesajnálja mások gyomzának az érzékenységét.
Makkos cipő, fehér zokni....piperkőc, stalustalan, idjétmúlt divat, mint ahogy a felhajtott ujjú zakó is.
A nadrág: ha férfi volnék, lenne vagy egy tucat övem. Hogy tudtok öv nélkül nadrágot hordani? Hacsak nem valami dizájnos derékrésze van a nadrágnak?

she_wolf 2016.08.13. 08:48:35

@she_wolf:
Akkor ennek feszüljünk neki ismét:
Az idézett szövegben nem javítottam, elsiettem, bocs!
Szóval "T" nélkül helyes;)

Nevoeiro66 2016.08.14. 00:23:42

@she_wolf: Nincs harag Bro! Örülök, ha tanulok. :)

Nevoeiro66 2016.08.14. 00:26:15

@she_wolf: Vagyis fussunk neki még egyszer! Nincs harag Kisasszony! :) Köszönöm! :)

she_wolf 2016.08.14. 09:00:42

@Nevoeiro66:
:)
Kisasszony... hú de régen volt már, de igazán kedves tőled!:)
A megjelenéshez pedig még csak annyit, hogy az egyéni stílus nem könnyen alakítható ki, és életünk különböző szakaszaiban kölönböző konvencióknak illik megfelelni. Különböző behatások is érnek bennünket, amelyek során az ember igazodik, csiszolódik. Aztán vagy bejön, vagy nem.
Azt mondják, a férfiaknak egyszerűbb, mert nincs annyi macera vele, mint a nők esetében. Ebben meg én nem vagyok olyan biztos:)
Az is igaz, hogy szerintem a férfiak többségének rémálma egy olyan nő, aki naponta órákig toporog a gardrób előtt egy törölközőbe tekeredve, zokogva, hogy "nincs egy göncöm":)
Amelyik férfi ilyen nőket részesít előnyben, azokkal szemben erős fenntartásaim vannak.

A címben stílushibát említ a bogger.
Szerintem szó nincs stílushibáról ezekben az esetekben. Inkább az igénytelenség, és a divatjamúltság jellemzi a bemutatottakat.
Stílushibának a képek közül a fehér zokni, és a "V" nyak nevezhető, az összes többi szerintem nem az. Hangsúlyoznám: Szerintem!:)
Ide tartozhatna még a npszemüveg is, ha valóban csak napszemüvegről beszélünk. Fényre sötétedő szemüveget hordok (amikor éppen nem kontaktlencsét), és a férjem is. És bizony mesterséges fénynél is besötétedik. A legújabb innovációt pedig nem tudom, és nem is akarom megfizetni:P
És hogy nagyon őszinte legyek, ha megnézem a nagyobbacska divatházak diktálta trendeket, inkább ne öltözzön az én férjem a legutóbbi párizsi divat szerint!:DDD
Tényleg: hová tűntek a kifutókról a FÉRFIAK?:(
süti beállítások módosítása