250 éves konyak az Armin Strom karórájában
2016. május 03. írta: lauren_blogger

250 éves konyak az Armin Strom karórájában

Számos óragyártó alkalmazott különleges anyagokat az óráinál, nem is beszélve azokról, ahol semmi funkciót nem tölt be például a Titanic egy apró darabkáját, vagy a kimondhatatlan nevű izlandi vulkán megkövesedett láváját tartalmazó Romain Jerome órái. Az Armin Strom svájci manufaktúra most egy nem látott bravúrral rukkolt elő – volt már folyadék karórában, de 250 éves konyak sosem.

armin-storm-cognac-watch-side-2.jpg

Az 1840-ben palackozott Cognac Gautier 1762 a világ legrégebbi konyakja, mely a lengyel Wealth Solution tulajdonában van. Az italritkaságokra specializálódott cég 2014-ben 59.500 dollárért szerezte meg a különleges italt egy aukción. A lengyel és svájci együttműködés ez esetben egy eddig nem látott különlegességet eredményezett.

armin-storm-cognac-watch-gautier-2.jpg

Akik ismerik az Armin Strom-ot, tudják, hogy ez a cég szeret különlegesnek lenni, és többnyire azok választják, akik nem követik a konvenciókat. A már említett Romain Jerome-hoz hasonlóan (amely már készített dinoszaurusz ürüléket tartalmazó órát) az Armin Strom pár éve F1-es kocsik apró darabjait tartalmazó limitált sorozatot dobott piacra. Most, a Wealth Solution-nel együttműködve a világ egyik legdrágább italából töltött egy hermetikusan lezárt zafírkristály üvegcsébe.

capsule_design.JPG

A sikeres aukció után a Wealth Solution emberei hét kisebb üvegcsébe töltötték az antik italt, amiből az egyik az Armin Strom-hoz került. Ez elegendő 40 darab Cognac Watch fantázianevű órához, amelyekbe egyenként pár csepp jut a nedűből. Az ötlet az óragyártó vezető órásától származik, Claude Geisler dolgozott az egész projekt koncepcióján, az ő ötlete volt a konyakot tartalmazó kis üvegcse is, amely az 5-ösnél helyezkedik el. Ennek egyébként semmi funkciója nincs az óra működését illetően.  

armin-storm-cognac-watch-back-2.jpg

Az órák zafírkristállyal fedett hátlapján keresztül megcsodálhatóak a kézzel gravírozott szőlők, melyek az óra alaplemezére kerültek. Az egyenként 117 darabból álló szerkezet 5 nap járástartalékra képes. Az órák 43.4mm-es acél, rózsaarany és titánium tokban készültek, értékesítésüket a Wealth Solution végezte. Akinek megjött a kedve, hogy a csuklóján hordjon pár cseppet egy 250 éves konyakból, azt el kell keserítenünk – a nem mindennapi vétel sokakat megmozgatott, így a 40 darab óra még a Basel World-i bemutató előtt elkelt. A vételről lecsúszott olvasóinknak javasoljuk a gyártás előtt álló Rum Watch-ot. Ez egy 1780-ból származó Barbados-i Harewood rumot tartalmaz majd.

armin-storm-cognac-watch-front-2.jpg

Az óra áráról azonban csak találgatni tudunk. Ha a legdrágább Armin Strom árából indulunk ki  - ez a One Week Fire 45.500 dollárért – akkor ez az óra legalább 10 millió forintba kerül, és nem is kalkuláltunk a ritka konyakkal, ami további dollár-ezreket jelent az árazásban.

Ti mit gondoltok erről az óráról?

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr778682560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.05.04. 11:28:18

Bazári kinézetű szutyok eszetlenül pénzt szóró agyatlanoknak. De nyilván az ára az kéne :)

2016.05.04. 11:34:23

Ha legalább lenne egy csap rajta, amin ki lehet inni :-) Viccen kívül értelmetlen, öncélú dolog. Nem véletlen, hogy a Romain Jerome jött párhuzamként, ők is ugyanilyen kivagyi, magamutogató órákat gyártanak. Ha műszakilag nem tudsz olyat előállítani, ami miatt kelendő lenne, akkor rakd rá az utolsó mohikán skalpjának egy négyzetmilliméterét, vagy Napoleon levágott lábkörmét és majd tolonganak a sznobok.

Köldök_szösz 2016.05.04. 11:45:39

És honnan tudni biztosan, hogy nem csak egy kis barna festékes víz az ott... kurvasok dollárért?

nemmondommegakkorsem 2016.05.04. 12:28:00

Ez már a baromság csimborasszója! :-(

2016.05.04. 12:44:38

Plusz a poszternek üzenném, hogy folyamatosan rosszul írja a márka nevét :)))))))))))

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.05.04. 15:11:55

Kell, Instant get. Azt hiszem az e-havi bónuszomból rendelek is egyet, plusz m egveszem melé az üveg konyak maradékát.
süti beállítások módosítása