Bámulatos az Immersit mozgó kanapéja
2016. május 12. írta: lauren_blogger

Bámulatos az Immersit mozgó kanapéja

Csinálj 4D-s mozit a nappalidból ezzel a kütyüvel

Egy francia start-up nagyon ügyes, de mégis egyszerű ötlettel állt elő. Egy, a televízión futó film jeleneteivel együttműködő okos eszközzel. És még a kanapét sem kell lecserélni hozzá.

immersit-sofa-0.jpg

A Kickstarter-en futó projekt nagyon egyszerű elven működik: egy bútor kiegészítő elem, mely rezgő és ide-oda mozgó funkcióival dobja fel bármely kanapét. Az eszköz kommunikál a TV-vel és a DVD vagy BluRay lejátszóval és az ott játszódó jelenetekhez igazodva dönti el, emeli meg, vagy rezgeti a kanapét. Mindezt ugyanígy bármely játékkal megcsinálja az Immersit eszköze.

immersit-sofa-1.jpg

Az idei CES-en bemutatott eszköz már létezik de a tömeggyártáshoz még több megrendelés kell. Egy 3D-s tévével kiegészülve a filmek, játékok fizikai érzékelésével az élmény maximalizálható, még inkább a film részévé válhat a néző otthon is. Nem is beszélve a VR szemüvegekkel történő együttes használatról, amire szintén ki van képezve az Immersit.

immersit-sofa-3.jpg

Az eszköz egyik védelmi berendezése érzékeli, ha valami vagy valaki a kanapé alatt van – legyen akár valakinek a lába, gyermek, netán kisállat. Ekkor az eszköz nem használható.

immersit-sofa-2.jpg

Az X-alakú kütyü Bluetooth és WiFi technológiával kommunikál a többi eszközzel. Középen van az „agy”, ezzel vannak összekötve a hidraulikus lábak. A benne levő teleszkópok pedig megemelik a kanapé egy-egy lábát. Kompatibilis PC-vel, Xbox One-nal és a 360-nal, PS3 és 4-gyel. A teleszkópok 500kg-ig tudják megemelni a kanapét a rajta ülőkkel – ez kb. 3-4 embert is jelenthet a kanapén felül.

immersit-sofa-4.jpg

A kütyü előrendelhető, szeptember-október környékén várható az újabb típusok gyártása. Kínálati ára 649€, ami kb. 50-52 4d-s mozijegy ára. Ha valaki így gondolkodik (persze ez egy otthoni verzió) relatíve hamar megtérül, de ugyanazt nem adja, mint a mozi.

Ti mit gondotok róla?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr688709934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása