Ilyen lesz az iPhone 7?
2016. június 20. írta: lauren_blogger

Ilyen lesz az iPhone 7?

Ha leakarja nyomni a Samsung zászlóshajóját, akkor az új iPhone-nak valami tényleg újat kell mutatnia a felhasználóknak. Sok kritika érte az álmás céget, hogy Steve Jobs szellemét viszik csak tovább, de nem újítanak. Hogy fog kinézni az új iPhone?

iphone-7-how-should-it-looks-like-lauren-blog-2.jpg

Sok a kacsa és a pletyka, mint a korábbi modelleknél is, de a formatervet és a specifikációkat féltve őrzi az Apple. Csak találgathatunk, hogyan néz majd ki az új almás státusz szimbólum, de íme pár elképzelés, hogyan nézhet ki, illetve hogyan kellene kinéznie az új csúcsgépnek.

Erősebb hardver

iphone-7-how-should-it-looks-like-lauren-blog-5.jpg

Ha a Samsunghoz hasonlítjuk, a koreai hardvere igen erős, de az A9-es chip nagyon stabil, az iPhone 6s-t simán elviszi a hátán. Az Apple eddig szinte mindig verte a korei konkurenciát, így most ősszel is nagyot kell majd durrantaniuk. A legutóbbi bejelentésen nagyon sokan várták, hogy némi morzsát kapunk az új iPhone-ról, de „csak” az iOS 10-et kaptuk.

Még nagyobb és jobb  kijelző

iphone-7-how-should-it-looks-like-lauren-blog-7.jpg

A Samsung S7 Edge ívelt kijelzője funkcióját tekintve hasznos, de nem nélkülözhetetlen. Mégis, a Note 4 Edge megjelenése óta ez az amúgy nem forradalmi ötlet nagyon bevált. Az ívelt oldalú kijelző nagyon szép, mintha lefolyna a tartalom. Mivel nem egy gyakran érintett felület, el is lehet különíteni speciális funkciók (breaking news, értesítések, stb.) megjelenítésére. Nos, az Apple-től is valami hasonlót várnak el a felhasználók. A fő dilemma így leginkább, hogy a Cupertino-iak nem engedhetik meg magunknak, hogy bármiben is „másolják” a dél-koreai gyártót. Tim Cook nem olyan régen azt nyilatkozta, az iPhone 7 olyat tartogat a felhasználóknak, amiről még nem is tudják, hogy akarják, de akarni fogják. A májusi, CNBC-n elhangzott interjún Cook optimistán annyit mondott: "Elég sok érdekes innováció van még a tarsolyunkban, ami a jelenlegi iPhone tulajdonosokat és másokat is arra sarkallhat, hogy megvegyék a legújabb /várhatóan szeptemberben piacra kerülő/ modelleket. Olyan funkciókat fogunk adni, amik nélkül nem lehet élni, csak még most nem tudja senki, hogy szüksége lenne rá". Ha nem ívelt, akkor kerettől keretig érő kijelző kell az új iPhone-ra.

Eltűnik a Touch gomb?

iphone-7-how-should-it-looks-like-lauren-blog-8.jpg

A fentiekkel összefüggésben, elképzelhető, hogy eltűnik a Touch gomb. A kör alakú fizikai gomb Jobs ötlete, ami eddig nagyon is jól működött, lásd, hogy az Androidot futtató mobilok felépítés is ezt kezdte el követni valamennyire. Nos, a nagyobb kijelző, a légiesség és a technológiai erőfitogtatás jegyében lehetséges, hogy ettől el kell búcsúznia a felhasználóknak. Így azonban az ujjlenyomat olvasó a kijelzőbe kerülne, ami pedig egy nagyon pontos és innovatív kijelzőt feltételez.

Kompatibilitás

iphone-7-how-should-it-looks-like-lauren-blog-4.jpg

AZ iOS legnagyobb előnye a hátránya is – nem annyira kompatibilis, mint a nyílt forráskódú, de ettől kissé instabil Android. A 3,5 mm-es jack dugót nélkülözni (ilyen hír is felröppent) butaság lenne az Apple részéről, mert csak növekedne a kompatibilitási szakadék, de az iOS fejlesztésével elérhető lenne, hogy az Apple termékek „szóba álljanak” más eszközökkel. Erre volt is kísérlet, a Move to iOS (magyarul: „Váltás iOS-re”) nevű program, amivel Android rendszerről egyszerűen átmenthetők az adatok iOS 9-es készülékünkre.

Vízállóság?

iphone-7-how-should-it-looks-like-lauren-blog-6.jpg

Vagy akár az ütésállóság kérdése. AZ alumínium hajlik, az üveg törik, ami egyenlő azzal, hogy az iPhone nagyon sérülékeny. Nos, ez a helyzet az új Samsungokkal is, az Apple-t másolva itt is eljutottak az alumínium keretig, ami karcolódik és benyomódhat. Ha az Apple megoldaná a telefonjai fokozott érzékenységének problémáját, az minden bizonnyal sok vásárlót vonzata a kaliforniai vállalat készülékeihez. A vízállóság (Samsung S7-nél ez IP68-as szintű védelem) egy átlag felhasználás során előforduló víz és porhatásoktól tökéletesen megvédi a mobilt, ami az iPhone-nak is jól jönne.

 iphone-7-how-should-it-looks-like-lauren-blog-9.jpg

(A Samsung Galaxy S7 Edge és az Apple iPhone 6s Plus)

A fentieken túl számos ötlet és vágy merült fel a jelenlegi iPhone tulajdonosokban, ha az Apple figyel ezekre (ahogy tette a Samsung az S6 tökéletesítéseként is felfogható S7-nél) akkor egy szuper mobil kerekedhet ki az év második felében megjelenő új iPhoneból. Az Apple-nél mesterek a termék pozícionálásban és a már meglévő dolgok új módon történő beállításában (lásd iPencil amely technológia alapjait kétségtelenül a Samsung vetette meg a Note szériával). A technológiai újítás felől nincs kétségünk, így már csak az van hátra, hogy picit kényelmesebbé tegyék a más eszközzel való kommunikációt és strapabíróbb legyen a mobil. 

(fotók: yanko design)

Szerintetek mi kéne még az új iPhone-ba?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr648818582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2016.06.21. 09:37:34

1. Sokkal nagyobb kapacitású akku.
2. Bővíthető memória
3. USB szabványú csatlakozó
4. Szabad másolási lehetőség a belső tárhelyre, Itunes nélkül.

elemes 2016.06.21. 09:42:11

még nagyobb csinnadrattával bejelentett jelentéktelen funkciók, amelyekre semmi szükségünk, de tim cook szerint hajlandóak leszünk prémium árat adni értük, csak mert apple.

guy 2016.06.21. 10:17:43

Szerintem marad a home gomb, csak lecserélik érintőre a nyomkodós helyett. És kb. ennyi is lesz az innováció. Talán egy kicsit vékonyabb lesz, de ugyanaz marad a formája és a bumfordisága, mint a mostaninak.

Nem hiszem, hogy megvalósítanák a kijelzőbe építhető home gombot, mert arra egyszerűen nincs gyártókapacitás (pár eszköznél megoldható lenne, de ilyen mennyiségben egyszerűen lehetetlennek tartom legyártani). Nem lesz hajlított kijelző sem (egyszerűen nincs értelme). Talán raknak bele két kamerát (mint ahogy ezt már más kínaiak elkezdték), persze ez jobb minőségű képeket készít majd, mint a jelenlegi konkurencia.

-JzK- 2016.06.21. 10:24:27

@Kelly és a szexi dög:
"3. USB szabványú csatlakozó"

Hogy félálomban, félhomályban még azzal is kelljen szenvedni, hogy hogyan fordítva dugod bele a töltő dugót? Ebben momentán sokkal okosabb az Apple megoldása...

2016.06.21. 12:40:24

@Kelly és a szexi dög:
1. talán, bár ez azért nem egy hatalmas innováció, az Asusomban most is 5000 mah van
2. kizárt, ez aláásná a belső memória méretén alapuló árazást
3. kizárt, csak a saját szabványait használja az Apple
4. kizárt, ezzel kinyírnák az iTunes-t

szepipiktor 2016.06.21. 14:42:14

@-JzK-: Jó is az, amikor lemerült telefont nem tudsz a havernál feltölteni...
Az is jó, amikor minden szabványos filléres szarság helyett drága, apple-árszintű speciális dolgokat kell vásárolnod...
Én is imádom a kötöttségeket.

-JzK- 2016.06.21. 14:44:53

@szepipiktor:
Jó, én benne vagyok abban is, hogy az USB-szabványt változtassák olyanná, hogy az mindkét felől bedugható legyen :P

szepipiktor 2016.06.21. 14:45:38

Én a 8-asra vagyok kíváncsi!
Amin már lesz egy gomb, hogy 40 fokban, tűző napsütésben se kelljen tapogatva...
Legyen 9 colos kijelző, 8K-ban, de legyen két gomb! Nyomógomb! Felvesz-letesz...
És "hejesirásellenörzö" is kellene...
A "leakarja" miatt...

szepipiktor 2016.06.21. 14:48:19

@-JzK-: Pontosan!
Tényleg így járt az Apple-s haverom, lemerült telefon, mondom, amíg sörözünk töltsön rá... Mert volt féltucat különböző USB-végződés...
De ez Apple... A töltőt nem cipeli...
(Láttam hasonlót Samsung tabletnél is... A 500 forintos szabványos helyett valami sokezres spéci kábel kellett...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2016.06.21. 16:58:13

Hát... ööö.
Szóval az erős processzor, például. Erő <> MHz. Baromi erős a 9-es proci, nyilván lehet fokozni (nyilván fogják is, hiszen "muszáj"), de túl nagy jelentősége nincs.
A vízállóság. A hatos szériától az iPhone gyakorlatilag vízálló, nézzél teszteket a youtube-on. Hivatalosan meg sose lesz az (mint ahogy a Samsung se), mert az sok mindennel kéne járjon.
A kifutó kijelző nagyon szép lenne, de egyrészt a fenti dizájnok formájában szerintem - egyelőre még - legyárthatatlan, ráadásul, ha az érintésérzékelés is kifutna, akkor az sokkal inkább káros lenne, mint hasznos.

Reszelő Aladár 2016.06.21. 21:49:37

Mondjuk az akksi kapacitása nem egy nagy cucc, simán megoldható lenne.
Az USB-ért perelni kellene az Európai Bíróságon, volt már ilyen szabványosítási kísérlet. Tán az Apple sem bánná, mert egy rakás kiegészítőt lehet majd megint eladni, és a Beat cuccokat is jobban venné az Androidos. A 16GB talán nem is lesz, annyira pici a gigás appok világában, noha zenét érdemben nem is kell már tárolni.
Az meg, hogy valami amiről még nem is tudjuk, hogy akarjuk majd? Nos legutóbb az iPhone volt ilyen cucc 9 éve...
süti beállítások módosítása