Az új Lincoln Navigator egy szörnyeteg lesz
2016. augusztus 15. írta: lauren_blogger

Az új Lincoln Navigator egy szörnyeteg lesz

A címben szereplő megállapítás talán sokakat nem lep meg, mert a jelenleg futó modell is egy SUV-állat. Az új koncepció azonban igyekszik más perspektívából értelmezni a jövő terepjáróját.

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-0000.jpg

A vadság mellett a Navigator egy jóval elegánsabb vonalat igyekszik megvalósítani, és magasabb kategóriába pozícionálni magát – masszív, elegáns luxus terepjáróként. „Egy igazán érdekes kihívás volt ez a tervező csapat számára” – fogalmazott a Lincoln elnöke, Kumar Galhotra a New York Auto Show-n még tavasszal. „A formatervezői nyelv a szépség eleganciájáról szól. Egy adott szegmensben már bevált autót magasabbra pozícionálni és elegánsabbá tenni vicces helyzet”.

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-000.jpg

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-00.jpg

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-2.jpg

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-3.jpg

A Navigator az USA-ban több nagytestű SUV-vel versenyzik, de igazi ellenfele a batár és igen népszerű Cadillac Escalade. A Lincolnnál szándékosan tértek el a vetélytársra jellemző markáns, éles vonalvezetéstől, ami egyébként az elmúlt évek több amerikai terepjáróját jellemzi. A harmónia, elegancia, higgadtság jellemzi a belső tereket.

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-0.jpg

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-1.jpg

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-6.jpg

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-4.jpg

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-11.jpg

A belső kialakítás során ügyeltek a nagy tér-érzetre, a biztonság mellett. Minden utas kapott egy kijelzőt, amit különféle médiatartalmat fogyaszthat, filmezhet, stb. külön-külön telefonra és tabletre csatlakozva, de akár egymás ellen is játszhatnak az utasok.  A tervezők még arra is gondoltak, hogy a sofőrnek ne kelljen hátrafordulnia a gyerekhez: a kijelzőn video chat funkció működik az utasok és a vezető között.

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-7.jpg

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-8.jpg

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-9.jpg

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-10.jpg

A Tesla Model X ajtóstílusát idézi a koncepció ajtaja is – Galhotra azt mondta, semmiképpen nem ilyen lesz a majd sorozatgyártásba kerülő modell, csupán ezzel a megoldással jobban szemléltethető a belső tér.

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-16.jpg

lincoln-navigator-2017-lauren-blog-13.jpg

Az új Lincoln Navigator 2017 tavasza környékén kerül majd piacra. Az, hogy ez a koncepció a következő generációs Navigatorban miként ölt testet, még kérdés, de egyértelmű, hogy az amerikai autógyár már a jövőre készül.

Nektek mi a véleményetek az új generációs Navigatorról?

Látogasd meg Te is Facebook-oldalunkat!

 

**Fotók: ©Lincoln; ©The Verge**

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr1310406948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása