Melyik szemüveg illik leginkább az arcformádhoz?
2016. szeptember 25. írta: lauren_blogger

Melyik szemüveg illik leginkább az arcformádhoz?

Az arc összképét meghatározza, évekig viseli a tulajdonosa, a stílusa pedig szintén maghatározó. Mi az? Nos, ez a (nap)szemüveg, aminek kiválasztásakor arcunk formáját és személyes stílusunkat is figyelembe kell venni.

shape-glass-main-2-lauren-blog.jpg

Kezdjük közhellyel: szemüveget jól kell választani, és persze a megfelelőt. Számos dizájn és stílus sorakozik a boltok polcain, de nem szabad impulzusok alapján választani, vagy mert valaki valahol láttunk egy menő darabot. Lehet, hogy az neked nem megfelelő.

shape-glass-main-1-lauren-blog.jpg

Nézd meg, melyik típus illik leginkább hozzád, hogy előnyösebb karakterjegyeid hangsúlyozza ki, ne éppen azokat, amikre kevésbé vagy büszke! A képeken urak szerepelnek, de a hölgyeknek is kiváló kalauz gyors útmutatónk.

Hosszúkás fejforma

shape-glass-oblong-lauren-blog.jpg

Leginkább a nagy lencsés, kerekded szemüveg illik. Az olyanok, mint az aviátor-stílus a pilótákat segítették az égbolt minél nagyobb felületének belátásában – neked pedig segítenek, hogy a hosszúkás ( és emiatt keskenyebb) arcod rövidebbnek és szélesebbnek hasson.

Rombusz alakú

shape-glass-diamond-lauren-blog.jpg

Keskeny szem és szélesebb állkapocs, széles és markáns arccsonttal? Ha te ilyen vagy, akkor egy igen különleges és ritka arcformád van, a rombusz alakú. Javasolt a szemeket kiemelő keret, lefelé nyújtott lencsékkel, ami így vizuálisan lágyítja a markáns arccsontot. A felül vastagabb, vagy kifejezetten hangsúlyos keret a homlokra nagyobb figyelmet von, de lágyítja az arc összképét.

Négyzetes fejforma

shape-glass-square-lauren-blog.jpg

Ha az ellentétek valóban vonzzák egymást, itt ez biztosan helytáll. A négyzetes alakú archoz kerek vagy ovális lencséjű szemüveg illik különösen. A széles homlokot és szélesebb állat „puhítja” a kerek szemüveg, de egyben meg is hosszabbítja az arcot és így kevésbé tűnik „terjedelmes”-nek.

Ovális arc

shape-glass-oval-lauren-blog.jpg

A legtöbb, ha nem az összes stílusú szemüveg illik az arcformádhoz. Ha mégis javasolhatunk, akkor a vastagabb (de nem túl hangsúlyos) keretet javasoljuk – megtartja az arcod természetes vonásait.

Kerek arc

shape-glass-round-lauren-blog.jpg

Kerekded homlok, teltebb arc és kerek áll jellemző erre a típusra, így szemüveg választásakor mindenképpen „kockásítani” kell. A téglalap alakú keretek karcsúsítják az arc vonalait, és ellensúlyozza a szemek „lenti” pozícióját, ami a magas homlok miatt van.  

Szív vagy háromszög fejforma

shape-glass-heart-triangle-lauren-blog.jpg

Széles homlokod és arccsontod van, valamint kisebb és keskeny állad? Akkor neked szív vagy háromszöges arcformád van. A te esetedben a szemüveg választás a kontrasztról kell, hogy szóljon. Hiába menő és klasszikus, kerüld a pilóta szemüveget,  mert a te esetedben csak utánozzák és tovább hangsúlyozzák a fejformádat. Sokkal jobb az alul szélesebb keretű szemüveg, vagy a könnyed és vékony keretek, amik így ellensúlyozzák az arcod felső részét.

Nektek melyik jön be legjobban?

Csatlakozz Te is Facebook-közösségünkhöz, ahol naponta frissülő tartalom vár!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr5511710193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kheiron 2016.09.26. 21:33:39

Szerencsésebb lenne, ha az arcformákat nem ugyanazzal az arccal próbálnád bemutatni.

:-)

true story 2016.09.26. 21:33:43

Mindegyiket egy fejen mutatod be? Igy nem annyira jon at a hatas...
Egyebkent sajnos nem ennyire egyertelmu a keplet, mert osszetrttebb a dolog. Figyelembe kell venni pl, hogy milyen vastag valaki ornyerge is, milyen szeles az arca (a kerethez viszonyitva), ami sajnos teljes egeszeben atertelmezi az alapkerdest. Lehet hogy erdemes tobb fele keretet is felprobalni, neha csak a keret vastagsag vagy szine rontja el az osszhatast. Ha kell dioptria is, mindenkepp kerdezz meg egy optikust, milyen jellegu keretet ajanl, sokszor nem csak esztetikailag lesz jobb a szemuveg, hanem a strababirasat is novelhetjuk.

karikaV43 2016.10.01. 10:29:15

Haha egy fej számos forma,igazi magyar "újságírás",szánalmas.
süti beállítások módosítása