Ez a 6 kabát kell a ruhatáradba őszre és télre
2016. október 04. írta: lauren_blogger

Ez a 6 kabát kell a ruhatáradba őszre és télre

Itt a hideg és nem tudod, mit vegyél fel? Íme, 6 alapdarab, amiket a hűvös napokon felvehetsz: dzseki, kabát és mellény. Nem számít, hogy elegáns vagy a lazább stílust szereted, ez egy egyszerű, de annál hasznosabb gyorstalpaló hölgyeknek és uraknak.

tommy-hilfiger-family-tommy-hilfiger-fall-winter-2011-campaign-ad_1.jpg

Parka

Télen az elemek hatványozottan dolgoznak az ember ellen: a hideg szélnek, a hónak és a havas esőnek is ellenáll egy jól megválasztott parka. Bár a név egy fazont jelöl, a parka eredetileg a hideg napok „anorákja”.

6-jackets-for-this-autumn-winter-lauren-blog-parka-2.jpeg

6-jackets-for-this-autumn-winter-lauren-blog-parka-1.jpeg

A nagy prémes kapucnival és a combig érő hosszával garantáltan a tél egyik remek választása tud lenni. Férfiaknak a sötét színek, hölgyeknek a sötétkék mellett a világos árnyalatok javasoltak. Ebben a Moncler jár az élen, bár az árcímke igen borsos.

Bomber6-jackets-for-this-autumn-winter-lauren-blog-bomber-1.jpeg

Hétvégére, játszótérre vagy leugrani a boltba tökéletes. Autós kabátnak is nevezik, mert könnyű benne mozogni, a kocsiból való gyors ki-, és beszálláshoz sem kel levenni, szóval felejtsük el a skinhead-asszociációkat.  

Gyapjú kabát

6-jackets-for-this-autumn-winter-lauren-blog-overcoat-2.jpg

Egyértelműen elegáns, ez a hosszított fazonban a legjobb kabát. A magasabbaknak igazán jól áll, az alacsonyabb termetű férfiak válasszanak kevésbé hosszú gyapjúkabátot, így elkerülik azt a negatív optikai hatást, hogy még alacsonyabbnak tűnjenek.

tommy-hilfiger-winter-x-2012-ad-campaign2.jpeg

Az elegáns ruházat koronája télen egy nem bő, hanem testhez illő sötét színű gyapjúkabát. Férfiaknak kifejezetten a sötét színeket javasoljuk, akár mintázattal is, azonban a homokszínű gyapjúkabát is az elegáns öltözék egyik kiváló kísérője. 

Mellény

6-jackets-for-this-autumn-winter-lauren-blog-vest-2.jpeg

Az őszi napok egy legjobb és leghasznosabb darabja. Ha kabáthoz és pulcsihoz meleg van, egy inggel a mellényben se fogsz fázni. Ebben is van sok stílus, és a mellény jellegétől függően tudod elegánsabbá vagy éppen sportosabbá tenni az összképet.

6-jackets-for-this-autumn-winter-lauren-blog-vest-1.jpeg

Egy pufi, élénk színű mellény lazítja, sportosabbá teszi az összeállítást, míg egy steppelt, sötét színű (sötétkék vagy sötétzöld) komolyabbá teszi, és elegáns szettel viselhető.

Orkánkabát

tumblr_nwf1v3t0sp1t2e10to1_540.jpg

Magyarul nem hangzik szépen, de az esőkabát vagy orkánkabát a nedves, de mégsem jéghideg napok „mentőmellénye” – nem sülsz meg benne, de nem is ázik át, mint egy szövet vagy gyapjú darab.

6-jackets-for-this-autumn-winter-lauren-blog-raincoat-1.jpg

Az egyszerű, hosszított változatok elegánsabbak, a rövidebb változatok sportosabban hatnak. A világos, élénk színek javasoltak ennél a típusnál hölgyek részére.

Steppelt kabát

6-jackets-for-this-autumn-winter-lauren-blog-quilted-1.jpeg

Az őszi napok egy leguniverzálisabb kabátja. Többféle hosszban kapható, de az igazi az ülep vonaláig érő hossz. A szűk nem jó, a túl bő pedig a steppelt kabát „halála”.

6-jackets-for-this-autumn-winter-lauren-blog-quilted-2.jpeg

A fazon királya egyértelműen a Barbour. Javasolt színek a sötétzöld, és sötétkék, ha valaki sportosan elegáns akar lenni, kísérletezzen az élénk narancsszínű változattal. A hölgyeknek még a világos színek is passzolnak.

 

Csatlakozz Te is Facebook-közösségünkhöz, ahol naponta frissülő tartalom vár!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr5711767303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása