A világ legfurcsább kávéfőzője
2016. november 11. írta: lauren_blogger

A világ legfurcsább kávéfőzője

Acélpók, űrfegyver vagy egy kortárs műtárgy? Nem, a ránézésre sem kávéfőzőnek látszó Iikone amennyire meglepő, annyira egyszerű. A működését és az árát figyelembe véve, megkérdőjelezhető a létjogosultsága…

iikone-brewer-lauren-blog-main.jpg

Az Iikone mk1 a világ első filteres kávéfőzője, ahol a filter nincs semmilyen módon lefedve, hanem szabadon van. Az egyébként más típusokat is gyártó cég szerint a módszer lehetővé teszi, hogy a filterben levő teljes kávén átfolyjon a forró víz. Egy komplex karakterű, de kevésbé keserűbb főzet, mint amit a hagyományos filteres kávéfőzők készítenek, valamint kevesebb feloldatlan kávéőrlemény kerül az italba.

iikone-brewer-lauren-blog-5.jpg

iikone-brewer-lauren-blog-4.jpg

Az ötlet, hogy egy teljesen szabadon hagyott filterű kávéfőzőt alkossanak meg, egy több hónapnyi kísérletezés után jött, amikor „szabadon” főzték a filteres kávét az alkotók, és azt tapasztalták hogy jóval teltebb, zamatosabb ízt eredményez ez az eljárás – írják a honlapjukon.

iikone-brewer-lauren-blog-2.jpg

Az egyedi, az Iikone által szabadalmaztatott kúpos szűrőt egy gyűrű szorítja le az eszköz „szájához”, felülről. A filtert annak szélein tartja meg a gyűrű, így lehetővé teszi a kávé könnyebb feloldódását és a forró víz lecsepegését. Kompatibilis a hagyományos 6-8 fős szűrőkkel, vagy a fém kúpos szűrőkkel.

iikone-brewer-lauren-blog-1.jpg

iikone-brewer-lauren-blog-3.jpg

A modell magas fényű, orvosi nemesacélból készült, amit lézerrel vágtak ki, valamint políroztak, de feketében is kapható, ez a „Monochrome” változat. Az Iikone formavilágát a sci-fi képregények ihlették, amely így összetéveszthetetlen bármi mással, és nagy valószínűséggel nehezen megunható. A nagy pókra hasonlító Iikone szerintünk elég ijesztő első benyomást kelt.

iikone-brewer-lauren-blog-6.jpg

iikone-brewer-lauren-blog-7.jpg

iikone-brewer-lauren-blog-8.jpg

Az egyedi sorozatszámmal ellátott „űrpók” egy kézzel készült hatalmas fadobozban jön, amiben további két kisebb fadoboz tartalmazza az acélkeretet, ami a filtert leszorítja, valamint 10 darab hagyományos filtert. Az egyedi megjelenésű filteres főző 699 dollárért lehet azé, akinek a dizájn és az eljárás megtetszett. Európán kívül jó pár hét a szállítás, de hozzánk például 7 munkanapon belül el is juttatja az Iikone. Jöhet?

Csatlakozz Te is Facebook-közösségünkhoz, ahol naponta frissülő tartalom vár!

(fotók: iikone)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr2911947057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lojzi1 2016.11.11. 14:22:00

Azért van némi koppintás a klasszikus Alessi citromfacsaró formavilágából:
www.alessi.com/en/products/detail/psjs-juicy-salif-citrus-squeezer

lauren_blogger 2016.11.11. 14:40:19

@lojzi1: pontosan nekünk is ez jutott eszünkbe :) Egyébként ez a citromfacsaró benne volt a Men In Black 2-ben

2016.11.29. 16:08:15

hommage a la starck?
süti beállítások módosítása