A Vacheron Constantin kombinálja az óragyártást a szabóság mesterségével
2016. november 29. írta: lauren_blogger

A Vacheron Constantin kombinálja az óragyártást a szabóság mesterségével

A Vacheron Constantin régóta az egyik -  ha nem a legjobb - abban, amit csinál, az órák mesteri szintű megalkotásában. A hihetetlenül drága, de ugyanennyire tökéletes és értékálló óracsodák mestere most a szabóság, mint mesterség előtt tiszteleg.

vacheron-constantin-metiers-d_art-elegance-sartoriale-lauren-blog-2.jpg

Az „egyszerűbb” Patrimony-n át, a komplex Traditionnelle-en át a szemkápráztatóan kivitelezett, mégis letisztult Retrograde Day-ig, a cég híres a páratlan minőségű szerkezeteiről és káprázatosan szép óratokjairól. A cég most továbbmegy és a ruhakészítés mestersége előtt tisztelet a Métiers d’Art Elégance Sartoriale kollekcióval, melyben a különféle anyagminták textúrája köszön vissza egy-egy részletben.

vacheron-constantin-metiers-d_art-elegance-sartoriale-lauren-blog-5.jpg

A limitált darabszámban kapható modellek csak a cég saját szalonjaiban kaphatóak, de nem csak egyes régiókban, hanem világszerte. A klasszikus anyagok szerkezet ihlette modelleknél ezek a különféle textúrák díszítik a számlapot. A nagy számlapon belül, mintha csak egy segédszámlap lenne, egy kisebb körben olvashatjuk le az időt, a többi hely a bámulatos kézimunkának ad teret – a szövetek szerkezete mellett a tradicionális esztergálás, fémművesség díszítő mintái jelennek meg.

vacheron-constantin-metiers-d_art-elegance-sartoriale-lauren-blog-4.jpg

vacheron-constantin-metiers-d_art-elegance-sartoriale-lauren-blog-6.jpg

Az öt modell öt különféle gondosan kiválasztott mintha és szín kombinációt kínál. A Prince of Wales például egy élénk málnaszínű számlappal kapható, egy másik verzió chevron mintázata pedig szürkés-kék,és így tovább. Az öt verzió a Prince of Wales, a Herringbone, Windowpane, a Tartan (kockás) és a Pin Stripes.

vacheron-constantin-metiers-d_art-elegance-sartoriale-lauren-blog-1.jpg

Az időt nem a teljes számlap középpontján olvashatjuk le, hanem egy kisebb számlapon 3 óránál. A gyöngyház keretes elefántcsont számlapon a klasszikus stílus jegyében római számok jelölik az órákat 1 és 12 között. A szövetmintás számlapon ez a gyönyörűen és aprólékosan kidolgozott kis tárcsa még inkább úgy fest, mint egy gomb az öltönyön. A kis elefántcsont számlap mintázatát is kiválaszthatjuk a kasmírminta, a virágos vagy éppen valami absztrakt geometrikus minta közül, amin az óra és a perc fekete mutatói jelzik az időt.

vacheron-constantin-metiers-d_art-elegance-sartoriale-lauren-blog-3.jpg

A 39 mm-es fehér, vagy rózsaarany óratok a gyártó saját, 1400-as kaliberű kézi felhúzós szerkezetét rejti magában. A szerkezet működését a hátlapon, egy kis zafírüveg ablakon át csodálhatjuk meg. A 98 darabból álló 1400-as kaliber 28.800-as lengésszámot produkál és körülbelül 40 óra a járástartaléka. S bár az állatvédők gyűlölik, a Vacheron Constantin az egyik legelegánsabb bőrt, az aligátorét használta ennek az órának a szíjához is. Akinek megtetszett a modell, az készítsen elő kb. 53 ezer dollárt, de legalábbis ennyi legyen a kártyáján.

Ti mit szóltok ehhez a letisztult, de bámulatos órához?

Csatlakozz Te is Facebook-közösségünkhöz, ahol naponta frissülő tartalommal várunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr5711945503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobbal 2016.11.29. 16:11:12

@testnedv: pont ezt akartam én is írni.

Jakab.gipsz 2016.11.29. 17:01:40

Érdekes és egyedi, na de ennyi pénzt nem ér meg,

greenkeeper 2016.11.29. 21:22:25

nem kéne, még ha kétszer ennyibe kerülne akkor sem. :(

Kyria 2016.11.30. 11:17:01

Nekem egyáltalán nem tetszik, olyan, mintha nagyobb gondot fordítottak volna a "márka"jelzésre, mint az órára. Azt elismerem, hogy nem egy szokványos darab, de számomra nem a jó értelemben formabontó.

lauren_blogger 2016.12.02. 10:33:11

@Kyria: kétségtelen, hogy szokatlan. Ami még zavar sokakat, hogy a szerkezet a tok csak egy kisebb részét foglalja el.
süti beállítások módosítása