Megjelent az első muszlim Barbie
2017. november 17. írta: lauren_blogger

Megjelent az első muszlim Barbie

Egy amerikai muszlim vívónő, Ibithaj Muhammad állt modellt az első hidzsábot viselő Barbie babához. A Mattel a Twittere tette közzé a hírt.

hijab_barbie_lauren_blog_1.jpg

forrás: myajc.com

A harminc éves, New Jersey-i születésű vívónő volt az első amerikai olimpikon aki hidzsábban indult egy olimpiai sportágban. A 2016-ban végül bronzérmet szerző Muhammad-ot nem zavarta, hogy amerikai olimpikonként tradicionális muszlim ruhában indult a US Team-ben.

A hidzsáb (حجاب, ħijāb) jelentése: ’takaró’, így nevezik a nők haját letakaró fátylat, amit a muszlim nők és lányok hordanak kamaszkortól, nyilvános helyeken. Szemben a burkával, ez nem az egész testet fedi.

Ibithaj Muhammad olimpiai ruházatát tökéletesen lemásolták, és ebbe öltöztették az első "muszlim Barbie-t". Vívóruha, sisak és kard, valamint a hivatalos Nike cipő.

hijab_barbie_lauren_blog_2.jpg

forrás: news.com.au

A baba a Galmour hétfői, az Év Nője rendezvényen debütált. Várhatóan 2018-tól lesz kapható a boltokban. Muhammad egy tweetjében azt írta: "Boldog vagyok, hogy kislányok a világ minden táján már olyan babával játszhatnak, ami hidzsábot visel! Ez egy gyerekkori álom megvalósulása.”

hijab_barbie_lauren_blog_3.jpg

forrás: olympics.nbcsports.com

A figura a 2015-ben elindított Sheroes (női hősök) kollekcióban jelenik meg, amely célja hogy ösztönözze a fiatal kislányokat, hogy lépjenek ki és érjenek el kiemelkedő célokat. A kollekcióban kapható volt már a gimnasztikai olimpikon Gabby Douglas, Ashley Graham modell, Zendaya és mások.

Ti mit gondoltok a kezdeményezésről?

Látogasd meg Te is Facebook-oldalunkat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr4713293239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2017.11.17. 13:42:12

Csak szóljanak a kislányoknak, nehogy szaggatott farmert adjanak erre a Barbiera, mert akkor muzulmán Ken csúnyán el fog bánni vele.
süti beállítások módosítása