Parmigiani Bugatti Mythe Piece Unique
2014. november 30. írta: lauren_blogger

Parmigiani Bugatti Mythe Piece Unique

Idén ünnepli a Parmigiani tíz éve gyümölcsöző együttműködését az abszolút high-end autókat gyártó Bugattival. Ebből az alkalomból egy három modellből álló új kollekciót mutat be a közönségnek, melynek első darabja a Parmigiani Bugatti Mythe Piece Unique.

Parmigiani-Bugatti-Mythe-1.jpg

A Bugatti Super Sport (Type 370) meghökkentő formáján és a felhasznált drága anyagokon túl technikailag is újítás volt. A koncepció szerint az autót vezető személynek nem kell a kormány kézben tartása közben forgatnia csuklóját, az óra számlapja felé van irányítva az óratok kialakításának köszönhetően.

Parmigiani-Bugatti-Mythe-5.jpg

A dizájn fő célja azonban, hogy egy Bugatti miniatürizált mása lehessen az óra, s miközben a több-száz alkatrészből álló automata szerkezet működik, felidézze egy száguldó olasz sportkocsi motorjának látványát. Az új Parmigiani Bugatti Mythe felidézi az első modellt, miközben megcsodálhatjuk a szerkezet működését a kis zafírkristály ablakokon keresztül, például a járástartalék mérőt. Érdekes, hogy ez az óra lényegében az órán és percen kívül nem sok mindet mutat. 

Parmigiani-Bugatti-mythe-2.jpg

Az óra a gyártó saját gyártású, PF 370-es szerkezetével működik, mely 10 napos járástartalékot biztosít, összesen pedig 314 alkatrészből áll. Az óratok egyedi formája ránézésre kényelmetlen viselet, de ez nem így van, bár nagy mérete miatt nehéz nem észre venni. A 32,4 mm széles, 52,5mm hosszú és 18,6mm magas tok szálcsiszolt, 8 karátos rózsaaranyból készült, pár ruténium berakással, melynek felhasználása az óra-világban nem szokványos. Figyelemreméltó a nem éppen szokványos dizájn és kialakítás. 

Parmigiani-Bugatti-Mythe-3.jpg

 A Parmigiani ezen különleges modellje már kapható. A Bugatti tulajdonosok, a gyűjtők és mindazok számára jó vásár lehet eme értékes mestermű, melynek ára 430 ezer dollár. 

Parmigiani-Bugatti-Mythe-4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr706942865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása