Land Rover Discovery Sport
2014. december 12. írta: lauren_blogger

Land Rover Discovery Sport

Régóta pedzegette a Land Rover legkisebb hobbi terepjárója, a Freelander megszüntetését: úgy tűnik ez a pillanat most jött el. Bemutatjuk az új Land Rover Discovery Sportot.

land-rover-discovery-sport-2015-1.jpg

A világ egyik leginkább prémium SUV-ja, mely valós terepképességekkel is rendelkezik a Range Rover. A modell most esett át egy teljes arculat-váltáson, melyet anno az Evoque formájával teszteltek le a közönségen. A konszern nem kíméli a nagy múltú luxusmárkák klasszikus formavilágát, gondoljunk csak a Jaguar tipikus brit hangulatának elmúlására (bár ott a korábbi konstrukció megbízhatatlansága is indokolt egy teljes imidzs-váltást).

land-rover-range-rover-evolution.jpg

(A Range Rover modellek változása)

Most itt az idő a méltán népszerű Discovery terepjáró brandjének szélesítésére is. A modellt eddig főleg azok szerették, akik egy megbízható, tényleg szinte tűzön-vízen átjutó terepjárót akartak, miközben a stílusról sem szerettek volna lemondani. A sorból egyedül a terepen nem igazán használható Freelander lógott ki, melynek megszűnése most a Discovery Sport megszületésével jött el.

land-rover-discovery-sport-2015-2.jpg

 Az új modell a BMW X3, AZ Audi Q5 kihívója, de az új Land Rovernek jobb terepképességeket kapott, továbbra is meg van a négykerék meghajtás, miközben a nevéhez hűen sportos menettulajdonságait is dicsérik. Ebből a kombinációból mégis egy kényelmes kis SUV jött ki, amivel hosszú kilométereket tehetünk meg - úgy tűnik, a nagyobb modellekből átvették ezt a tipikus "Land Roveres" sajátságot a kistestvérbe, de azért inkább soft-roaderként kell aposztrofálnunk a kocsit. Több a hely bent, mint kívülről tűnhet, de azért ötnél több ember csak akkor üljön bele, ha újabb Guiness-rekordot akarnak megdönteni. 

land-rover-discovery-sport-2015-4.jpg

 Érdekes, hogy a Discovery Sport egy motorváltozattal jelenik meg, a konszern saját, 187 lóerős 2.2 dízelével, melyhez hatfokozatú manuális, vagy kilenc (!) fokozatú automataváltót kérhetünk. Később jön a kétezres, benzines turbó motor. Az elmúlt évek során a Land Roverek is frissültek, technológiailag is fejlettnek mondhatóak. 

land-rover-discovery-sport-2015-5.jpg

Számos külső és belső, személyre szabható elem rendelhető majd az új modellhez. A felhasznált anyagok remek minőségre vallanak, de pont úgy bekalibrálva, hogy a "kis Discovery" volánja mögött még ne kapjon el minket az a hiedelem, hogy Range Roverben ülünk. Sok elem a Volvo XC 60-ast idézi, de ez persze nem baj, hiszen nem egy kifejezett luxus terepjáróról beszélünk. Leszámítva az árát: a belépőszint 32 ezer angol font lesz, a majdnem full felszereltségű verzió pedig jelenleg 48 ezer font. 

land-rover-discovery-sport-2015-3.jpg

Prémium minőség, jó menettulajdonságok, egy dicső márka által kínált életérzés, egy "klub" tagjává válás - ezt mind, és számos egyéb dolgot kínál nekünk a Discovery Sport. Az árcímkét nézegetve joggal érezhetjük úgy, hogy ezeket is jócskán belekalkulálták az eladási árba, és bár az autó technikai és kényelmi szempontból is remek kocsi, egy kategórián belül választott másik modellből akár kettőt is is vehetünk ennyiért. Azonban tény: az sosem lesz egy Land Rover, ugyanis Land Rovert-t tulajdonolni életérzés, stílus - meg persze döntés is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr796964101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása