Katari cég vette meg a Le Grand Hotelt Párizsban
2014. december 13. írta: lauren_blogger

Katari cég vette meg a Le Grand Hotelt Párizsban

A héten ütötték nyélbe a párizsi InterContinental hotel, a Le Grand adás-vételét. Az elmúlt években megnövekedett a közel-keleti befektetők jelenléte Európában, egyre több híres, nagy múltú épületet vásárolnak meg.

le_grand_hotel_paris-2.jpg

A vevő a katari székhelyű Constellation Hotels Holding Ltd. vásárolta meg. A befektetői csoport augusztusban tett hivatalos ajánlatot az épületre, azonban az egyesség a héten született meg. A 330 millió eurós vételár ellenére az üzemeltetést továbbra is az InterContinental végzi a jövőben is - pontosabban még 30 évig biztos. A cég a vételáron felül még 60 millió eurót költ az épület felújítására.

le_grand_hotel_paris-1.jpg

A híres épület 1862-ben nyílt meg, miután Alfred Armand tervei szerint felépült a kor híres nagytőkései, Isaac és Émile Periere befektetése nyomán. Az épület a híres Operaház közelében található. Az épületet III. Napóleon felesége avatta fel, a szálloda állandó vendégei voltak uralkodók, hírességek, a kor leggazdagabbjai. Az épületben egy hatalmas, patinás bálterem, 470 szoba, 72 lakosztály és 2 étterem található. 

le_grand_hotel_paris-3.jpg

Hazánkban is történtek az elmúlt években hasonló tranzakciók. 2012-nem a budapesti Le Méridien szállodát is egy közel-keleti cég, az Al Habtoor Csoport vásárolta meg. A Dubai-ban működő óriásvállalkozás luxus épületeket, prémium színvonalú lakóparkokat épít. Az idei év nagy híre volt a Párizsi Udvar pályázaton keresztüli eladása a Mellow Modd Group részére. Az ingatlanban eredetileg alul üzletsorok, felül pedig lakások voltak. Az új tulajdonos a 2.1 milliárdos vételárért megszerzett épületet hasonló célokra kívánja teljesen felújítani. A műemlék védett épületnek jelenlegi információk szerint a korábbi pompáját kívánják visszaadni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr356978199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása