A pénznek mégis van szaga
2015. március 03. írta: lauren_blogger

A pénznek mégis van szaga

Igaz-e vagy sem az ismert Vespasianus-i mondás, a neves kortárs parfüm-készítő mester Francis Kurkdijan cége egy érdekes ötlettel állt elő, mely garantálja, hogy a pénzünk is illatos legyen. 

kurkdijan_wallet_front.jpg

Az 1969-es születésű parfümőr többek közt egyedi luxusparfümjeiről ismert, valamint ő tervezte 2001-ben a Jean Paul Gaultier számára a híres (azóta is népszerű) Le Male nevű illatot - ekkor mindössze 26 éves volt. Azóta a Davidoff, a Craves és a Guerlain számára is alkotott, 2009-ben pedig létrehozta Marc Maya-val közösen a Maison Francis Kurkdijan-t. 

kurkdijan_wallet_3.jpg

Talán sokan emlékeznek még az illatos zselés tollra, ami 15 éve még nagy divat volt, azonban hasonló elv alapján illatosított pénztárcát és névjegykártyatartót készített. Két verzió elérhető, a normál bőr, mely fás-ámbrás illattal kapható, több színben 525€-ért.

kurkdijan_wallet_1.jpg

kurkdijan_wallet_2.jpg

A magasabb kategóriát az igazi krokodilbőrből készült változat képviseli, vaníliás-ámbrás illattal, ezért azonban már 1165€-s összeget kérnek. Mindkét változat báránybőr béléssel készült, az Atelier Renard-dal való együttműködés gyümölcsei. Több színváltozatban kaphatóak a pénztárcák és kártyatartók, azonban kizárólag a gyártó párizsi boltjában. Persze elsősorban azoknak ajánlott, akik többet tartanak a pénztárcában, mint amennyibe az került.

 

 Ha tetszett a cikkünk, kérlek lájkold, oszd megTe is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr157057359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása