10 ikonikus tárgy, amit jó, ha birtokolsz életed során
2016. február 22. írta: lauren_blogger

10 ikonikus tárgy, amit jó, ha birtokolsz életed során

Egy úriember igényli az ízléses, minőségi tárgyakat a környezetében, és nem is éri be kevesebbel. Ezek megszerzésére való törekvés egészséges, amíg nem életcél, vagy értékrendünkben nem foglal el kiemelt helyet, minden fölé helyezve ezeket. Semmiképp ne nyújtózkodjunk tovább, mint amíg takarónk ér, hiszen ezeket mindenki megvalósíthatja és elérheti, a saját szintjéhez képest viszonyítva.

gatsby.png

A szép és értékes dolgokkal körülvenni magunkat azonban jó dolog, kell, hogy magunkat is becsüljük annyira, hogy ruházatunkra és körülményeinkre igényesek vagyunk. A most következő 10 ikonikus tárgyat legalább egyszer az életben jó birtokolni.

Bespoke öltöny

bespoke-7.jpg

Az öltöny kétségtelenül a legelegánsabb öltözet egy férfin, feltéve persze, ha az jól áll neki. MI állhatna jobban, mint egy méretre (vagy méret után) készült, úgynevezett bespoke öltöny? A test formáját és vonalait követve, nem hangsúlyozza túl azt ami nem előnyös, mégis tökéletesen illeszkedik, miközben egyáltalán nem kényelmetlen és nem érzi magát feszélyezve a viselője. Nem véletlen valóságos mesterség (vagy ha tetszik: „ tudomány”) az öltönykészítés.

Kézzel készült cipő

bespoke-6.jpg

Az öltönyhöz hasonlóan egy „másik világ” - mind minőségét tekintve, mind tartósságát nézve. Egy igazi, kézzel készült, rámán varrott cipő, mely lábunk formáját követi és tökéletesen illeszkedik. Becsüljük annyira ezt a fontos testrészünket, hogy kényelmes és hosszan tartós cipőt húzunk rá. Egy ilyen cipő akár évtizedekig is kitart, megfelelő ápolás és persze karbantartás mellett. A szakma csúcsát főként az angol cipőkészítők jelentik, mint pl. a Crockett&Jones, de számos kisebb manufaktúra készít remek minőségű mesterműveket.

Svájci óra

rolex-submariner-gold-steel-luxury.jpg

Az óra mondhatni a férfi ékszere. Az ismert márkák borsos árában a brand értékén túl valós teljesítmény, az időtállóság és a felhasznált anyagok értéke adja. Egy automata svájci óra műszaki felépítése és lenyűgöző működése az időállóságot, a maradandó valós éréket szimbolizálja, ami egyben beszél is: a karakterünkhöz, helyzetünkhöz illő óra sokszor tükrözi azt, kik is vagyunk. A legrégebbi, még ma is működő gyártó a Vacheron Constantin, vagy a minden modelljében tökéletességet sugárzó Rolex remek irányvonal, ha valaki kiemelkedő márkát szeretne választani. Ezek mellett persze a Tissot, vagy éppen a Longines is készít örök darabokat.

Kasmír kabát

cashmere-coat.jpg

Egyszerűen ennél elegánsabb, kortalanabb kabát nincs. A kasmír bár vékony, de remek hőszigetelő – nem kell pufikabát, hogy melegben légy télen is. Giorgio Armani vagy Brunello Cucinelli kabátjai az egymillió forintot is túllépik, azonban számos más gyártó készít igazi kasmírból, tartós és minőségi kabátokat, akár a Gieves & Hawkes, de ezek ára általában többhavi átlagfizetés.  

Értékes töltőtoll

montblanc-meisterstuck.jpg

Az írószer az ókorban, de még a középkor idején is nagy értéket képviselt, miközben a billentyűzetek és érintőképernyők átveszik a kézírás helyét legtöbbünk életében. Az igazán fontos és meghatározó gondolatokat vagy éppen egy szerződést azonban jó egy értékes tollal lejegyezni, megpecsételni. A kategória királyai többek közt az S.T. Dupont, vagy a Montblanc Mesiterstück.

Bőr kézitáska

briefcase-1.png

Ezzel a mindennapi kiegészítővel nem kell már a kocsiban tárolni a napi használatban levő személyes dolgokat, vagy éppen a zsebeket megtömni, hiszen ez utóbbi nem is elegáns. Egy kellemes méretű, edzett bőrből készült táska az embert évtizedekig eltudja kísérni. Az előzőekhez hasonlóan ez sem haszontalan befektetés, a tökéletes, ha mindig az adott kiegészítőkhöz illő barna, fekete, vagy egyéb színű táskát választunk. Ha valaki nem tud vagy nem akar több táskát, akkor a színt érdemes az általunk gyakran viselt árnyalatokhoz  igazítva választani. Itt a Berluti, Mulberry, vagy éppen a Bottega Veneta  csodái közül lehet válogatni, azonban érdemes a kézzel készült darabokat választani, amik sokkal inkább követik a klasszikus, már bevált irányokat, mint egy pár évig divatos, „most éppen menő” stílusú táskát.

Egy gyönyörű autó

jaguar-xj-1968-1973-1920x1080-001.jpg

Beszélhetünk veterán kocsiról, aminek drága az állagmegóvása, mindig költeni kell rá - ha valaki megteheti és ez az álma, ne mondjon le róla. Legyen klasszikus, vagy modern, az életben át kell élni az ilyenfajta álmok megvalósulását is, legyen az bármilyen típus. Egy ikonikus, számunkra vágyott autó életstílusunk kifejezője és a mindennapok hasznos és kényelmes segítője lehet. Ne csak a külső alapján válasszunk, hanem a gyakorlati oldalról is közelítsük meg.

Műtárgy vagy régiség

mariotestinohome-thegentlemansjournal.jpg

Sokak által haszontalannak vélt úri huncutság, pedig az egyik legelegánsabb és igen szofisztikált befektetés.  Az otthon értékét növeli, a műtárgy által „megélt” korokat foglalja magában és az egyediséget képviseli. Ez nem csak milliárdos értékű festmény lehet, az ember maga szintjén akár egy szobor, régi értékes könyv, vagy filmes relikvia. No meg, ha valaki túl ad rajta és jól választott, idővel akár még fial is.

Egy jellegzetes parfüm

fragrance-smelling.jpg

Nem luxus, de mégis időt igényel, míg az embernek kiforr egy-egy területen az ízlése. A ránk jellemző, minket leginkább kifejező parfüm is egy olyan részévé válhat karakterünknek, amit jó megtalálni és utána élvezni. Személyiségtől, életkortól és életmódtól is függ, hogy ez kinek-kinek éppen micsoda.

Egy otthon csodás kilátással

view-budapest-gellert-hill-2.jpg

Az otthon a béke, a nyugalom és a felfrissülés szigete – életünkben a legfontosabb földrajzi hely, ahová feltöltődni érkezünk meg. Nagyon fontos, hogy lakásunkat, házunkat idővel mindig az életünkhöz igazodva alakítsuk ki, hogy az a családkényelmét és örömét szolgálja. Ez a kellemes környezeten túl a praktikumra is vonatkozik. Egy csodás kilátás pedig páratlan, mondhatni nélkülözhetetlen hogy a reggeli kávé, tea mellett, vagy épp a nap fáradalmai után kissé kikapcsolódjunk és meredjünk az előttünk elterülő város, vagy csodás zöld látványa felé. Melyik város lehetne erre tökéletesebb, mint Budapest?

Nektek mi az a vágyott tárgy, amit szeretnétek életetek során megszerezni?

Látogasd meg Te is Facebook-oldalunkat a napi stílustippért és érdekes cikkekért!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr568168854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása