Őrült oroszok!
2015. március 04. írta: lauren_blogger

Őrült oroszok!

Szelfi 400 méteres magasságban, kötél nélkül

Selfie - az elmúlt évek egyik leggyakrabban használt mű-szava. A fotózás új dimenzióját jelentik a többnyire mobillal, gyakran a közösségi oldalakra szánt önarcképek, melyeket egyre extrémebb helyzetben készítenek merész embertársaink. Például felhőkarcolók tetején, kötél nélkül. 

szelfi_1.jpg

Jim Krause használta ezt a szót először 2005-ben, bár egyesek az 1800-as évek vége felé keletkezett ön-fotográfiákat is megpróbálják ide sorolni. 2013-ra már az "év szava" lett a selfie, az Oxford English Dcitionary-be is bekerült. Leginkább a 18 és 24 éves kor közöttiekre jellemző, hogy szelfiznek, főként a közösségi oldalakra szánt képeket csinálnak. Az elmúlt években már divattá vált a mobillal készült önarckép, melyet némelyek a fotózás, mint művészet felhigításának értelmeznek.

szelfi_3.jpg

A fentieknél azonban érdekesebb, merészebb dolgok is kapcsolódnak a selfie-hez. Érdekes tinédzser társaság, akik több nagyvárost megjártak a világon, jellemzően a legmagasabb megmászható épületek után kutatva, hogy ott minél extrémebb környezetben önarcképet készítsenek magukról. 

szelfi_2_1.jpg

A tizenkilenc éves Alexander Remnev Moszkvában született, 14 éves korában mát háztetőkön mászkált. Az elmúlt öt évben megjárta Hong Kongot, Párizst, Barcelonat és Dubait is - mindenhol szédítő magasságokban szelfizett barátaival, persze kötél nélkül. 

szelfi_4.jpg

szelfi_5.jpg

szelfi_6.jpg

Legutóbb februárban vették célba Hong Kongot, ahol 360 méteres magasságban hülyéskedtek, egy szál szelfibottal - kötél nélkül. A halál esélyével is számoltak, de a céljukat véghez akarták vinni: egy olyan látképet csinálni a városról, mint korábban senki. Hogy ez sikerült-e, kiderül az alábbi videóból.

 

Amit csinálnak persze nem csupán veszélytelen, hanem törvénybe ütköző is. Az "őrült oroszoknak" mégis szerencséjük van, pedig a Hong Kong-i látogatás során belefutottak rendőrökbe. "Amikor elcsíptek, elmagyaráztuk nekik őszintén mit csinálunk. Megmutattuk nekik a kamerát, meg a videót is amin csak mosolyogtak, aztán elengedtek minket. Hong Kong az egyik legjobb hely ahol valaha jártam, de legalább egy hónap kéne, míg végigjárjuk az összes megmászható helyet" - mondja Alexander. 

Ha tetszett a posztunk, kérünk oszd meg Te is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr937183045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Almandin 2015.03.05. 02:44:40

Nem lesznek hosszú életűek, ha ezt sokáig folytatják.

ideasz 2015.03.05. 12:20:24

Amit csinálnak persze nem csupán NEM veszélytelen, hanem törvénybe ütköző is.

Szerintem.

ritmikus csimpifon 2015.03.05. 12:41:26

Basszus az ideg rohangál a lábaimban. Hülye barmok :)

knimbus4 2015.03.05. 17:10:36

Akinek nincs tériszonya, csak arra kell vigyáznia, hogy hova lép és ne legyen erős, lökéses szél. Én huszon évesen egy 8 emeletes ház szélére álltam ki Baján. Háttal és úgy hogy lelógott a sarkam. Lent pisszenni sem mertek. Egy járdaszegélyen gyakoroltam be. Persze mondom: Tériszony nuku. Nagyon kevesen vannak, akiknek egyáltalán nincs. Nekem most sincs, de ma már a franc állna ki ugyanoda.

Almandin 2015.03.08. 15:44:50

@ideasz: Az attól függ, hol milyenek a törvények. Van, ahol biztosan illegális, máshol meg lehet, hogy nem.

Almandin 2015.03.08. 15:47:25

@knimbus4: Ez (mármint a tériszony hiánya) egy káros mutáció lehet, mert rontja az életkilátásokat. Az illető hajlamos olyanokat csinálni, mint te, vagy ezek az őrült oroszok. Viszont senki sem tökéletes, elég egy rossz lépés és akkorát zuhan, hogy nem fogja túlélni.

DogTheDog 2015.03.29. 14:35:10

Latom ide csak oregemberek/asszonyok es beszariak kommentelnek.
Ki ne gyertek a takaro alol.

Reactor 2021.12.01. 23:48:18

In Soviet Russia, picture takes YOU!
süti beállítások módosítása