Hétköznapi használati tárgyak betonból
2014. december 22. írta: lauren_blogger

Hétköznapi használati tárgyak betonból

Az izraeli Shmuel Linski jó pár éve foglalkozik dizájnnal, de leginkább a betonból kiöntött tárgyairól ismert.

concrete_design_by_linski_2.jpg

Kávéfőző, csónak, hangfal - mi köti össze ezeket a tárgyakat? Ez csak néhány a Linski Design csapat kreálmányaiból, amikor hétköznapi használati tárgyakat öntenek ki betonból. Linski először a Lavazza betonkávéfőzővel alkotott nagyot, de az is emlékezetes volt, amikor betonból készített csónakt. Igen, csónakot, ami ráadásul fent is maradt a vízen. 

concrete_design_by_linski_3.jpg

A dizájner célja, hogy az otthonok látható részéből "száműzött" betont, ami sok esetben fő alapanyag házaknál, behozza a lakásba. A formákat először fából faragják ki, ez adja a sémát a később kiöntött formához. A legutóbbi és talán eddigi legjobb unkájuk a beton hangfal. A betonba foglalt technika szarv formájú. A kortárs formatervezés egyik emblematikus példánya ez a minimál stílusú eszköz. A hangfal 96 centiméter magas, de 56 kilót nyom. A Linski Exposed hangfala 4000 euróba kerül. 

concrete_design_by_linski_1.jpg

 

Ti vennétek?

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr196994615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

randomuser1 2014.12.23. 10:25:14

mink is úgy szokjuk itt vidéken, betonyt a disznóólba mer
kertislaggal ganyézható, amúgy máshova nemjó mert hideg hatása van és valamivel ridegebb, mint amennyire nehéz.
viszont flinsztónsz-rajongóknak kötelező!

mt-03 2014.12.23. 11:48:52

hat ez eleg amator munkanak nez ki, itthoni betonszobraszok sokkal igenyesebb melokat adnak ki a kezuk kozul...

The Great Destroyer 2015.01.25. 16:27:36

"A dizájner célja, hogy az otthonok látható részéből "száműzött" betont, ami sok esetben fő alapanyag házaknál, behozza a lakásba."
Ennek a dizájnernek szerintem lelki társa a szomszéd Sanyi, ő is be akarta hozni a betont a lakásba, mondjuk neki azért nem sikerült ennyire jól mert be volt baszva és a talicskával kiverte az ajtófélfát.
süti beállítások módosítása