Állati bútorok
2015. január 20. írta: lauren_blogger

Állati bútorok

Megosztó, ijesztő, meghökkentő, undorító - sokaknak ez jut eszébe Maximo Riera ülőalkalmatosságairól. A karosszékek fő jellemvonása nem csak a kényelem és a luxus színvonal, hanem hogy ezek csupán félig székek.

animal-chair-maximo-riera-3.jpg

A minimál stílusú otthonokba valószínűleg sosem fogunk látni egyet sem a spanyol dizájner kreálmányaiból. Leginkább A karosszékek a háttámla továbbnyúlásaként életnagyságú állatok! Maximo Riera különleges formákkal játszik a bútorai megalkotásakor, de az állatos-sorozat megosztja a dizájn-fanokat is. Riera egyébként közel 30 éve foglalkozik dizájnnal. 

animal-chair-maximo-riera-1.jpg

A dizájner a székekhez egzotikus vagy kevésbé közkedvelt állatokat választott. Az egyes darabok kizárólag megrendelésre készülnek, megközelítőleg 11 hét alatt.

animal-chair-maximo-riera-11.jpg

Riera csinált egy kanapét is, mely vízilovat formáz. A magas háttámla keskeny ülőlappal társul, így ezt darabot főleg mutatóba tudjuk elképzelni az enteriőrben.

animal-chair-maximo-riera-12.jpg

Aztán ott vannak a kevésbé megnyerő modellek, de az extravagáns belső tereket nem tudja megtörni egy varangy hátsó profilja sem.  

animal-chair-maximo-riera-10.jpg

Az elefántos karosszék egy drágább darab, részletes kidolgozása révén inkább már trón. Maximo elmondása szerint minden egyes darab az emberi alkotóerő és a természet pompás ragyogásának komplexitását hivatott kifejezni.

animal-chair-maximo-riera-5.jpg

animal-chair-maximo-riera-6.jpg

Több mint harminc szakembert vonnak be a gyártási folyamatba, öt különböző cégtől. Szükség is van rájuk az olyan összetett darabokhoz, mint a rozmár szófa, ami egy kedvelt darab.

animal-chair-maximo-riera-9jpg.jpg

A gyártáshoz a bőr mellett főleg poliuretánt használnak. Ez a speciális műanyagfajta a gumi ruganyosságát ötvözi a fém tartósságával. Könnyen formálható, a negyvenes években találtak fel és kezdtek használni. 

animal-chair-maximo-riera-8.jpg

A "legolcsóbb" modell az Octopus (polip) a maga 35 ezer fontos vételárával, a legdrágább pedig a Whale, ami nem is egy teljes bálna, csak a farka. Ez 65 ezer angol fontot kóstál.

animal-chair-maximo-riera-7.jpg

A bútorok sajátos kialakítása - mondja a dizájner - a szemlélő és maga a tárgy közti különleges kapcsolat létrehozását szolgálja. Nos, a "különleges kapcsolat" garantált, és biztos vannak azok a merész vásárlók, akik bevállalnak egy varangy fotelt, vagy éppen egy szarvasbogár karosszéket. 

Ti melyikben foglalnátok legszívesebben helyet?

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr376998397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyalógép 2015.01.21. 10:03:58

Nem tudom mi ebben az undorító.

jürgen baromartz 2015.01.21. 10:15:15

elég nehezen tudok elképzelni olyan környezetet, amibe ezek a bútorok illeszkednek. talán a fogasra felakasztott latex búslakodó meg a ketrecbe zárt, szopóálarcos Béna között jól mutatnának.

kugi · http://kugi.blog.hu 2015.01.21. 11:42:04

Érdekesek, összességében tetszenek is (főleg a víziló), de otthonra nem tudnám őket elképzelni. Elég extravagáns környezet kell hozzájuk...

gizmo266 2015.01.21. 17:49:48

Kb. annyira undorítóak, mint egy neobarokk ülőgarnitúra
süti beállítások módosítása