Csak nyugodtan...
2015. május 20. írta: lauren_blogger

Csak nyugodtan...

Slow watch

A felgyorsult világban az ember igyekszik lelassítani az időt, legtöbbünknek nem elég 24 óra egy napra. Csodát nem ígér, de legalább az idő pergése helyett a lassulás érzetét adja.

slow_watch_1.jpg

Tavaly októberben indult a kampány a Kickstarter európai megfelelőjének számító Indiegogo-n a projekt megvalósításához. Christopher Noerskau és csapata sikeresen szedett össze 46 ezer dollárt, túl is lépve az eredetileg 30 ezresre belőtt minimumot. Ma már gyártásban van a mindössze egyetlen mutatóval operáló kortárs dizájn-óra.

slow_watch_2.jpg

Azért az ötlet nem tejesen autentikus, ugyanis az egyik leghíresebb felső-középkategóriás gyártó, a MeisterSinger már jó ideje gyárt egy-mutatós, klasszikus fazonú órákat. Ennek ellenére egy új megközelítést alkalmaznak a „one handed” órák kis szegmensében. A 0-át a szokásos órák helyén álló 6-osnál találjuk, innen indul éjféltől a „start”. A Slow Watch-nál 24 órás időbeosztást olvasunk a számlapon, az órákat jelzős számok között pedig a negyedóránkat jelző vonások találhatók.

slow_watch_4.jpg

Az óra beállítását a koronakihúzásával, és forgatásával végezhetjük el. A letisztult kortárs dizájn egyértelműen a hatvanas évek akkori innovatív óratokjait idézi, 34 és 38 milliméteres méretben. Több változatban elérhető, a szíj lehet bőr vagy acél, a tok is több színben választható. A gyártó svájci minőséget ígér, modellváltozattól függően 230 és 280 euró közötti áron, szállítással együtt.

slow_watch_5.jpg

 slow_watch_3.jpg

Bővebb információ, modellváltozatok a gyártó oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr737475706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása