A 2016-os SIHH újdonságai
2016. január 19. írta: lauren_blogger

A 2016-os SIHH újdonságai

Vasárnap elstartolt a SIHH, ami a 2016-os évben is számos meglepetéssel szolgál az óra-rajongók és gyűjtők részére. A Baseli vásár „kistetvére” adott otthont tavaly a Vacheron Constantin Harmony kollekciónak, idén pedig sok különlegességet lepleztek le. Naponta új modelleket mutatnak be.

Egyszerűen gyönyörű

funkyblue-1.JPG

Vörösarany és fehérarany verzióban készült el a H. Moser & Cie  új modellje. Az egyébként is letisztult, vékony óráiról ismert gyártó az Endeavour Center Seconds Concept Funky Blue-t mutatta be vasárnap. AZ időmérő olyannyira letisztult, hogy a különféle „felesleges” elemek, mint a márkalogó, a dátumablak, vagy éppen a számozott indexek, egytől egyig hiányoznak a napsütötte égkéket idéző számlapról. A 40.8 mm-es óratok két változatban lesz kapható, melyet a cég sajátgyártású szerkezete működteti. Járástartaléka igen hosszú, összesen 7 teljes nap. A modellről bővebben itt .

 

Montblanc 6 millióért

montblanc-2.jpg

A minőségi tollakról, bőrárukról és egyéb kiegészítőkről híres gyártó az órák terén is számos újítást mutatott be az évek során. A Montblanc új modellje funkciók garmadáját soroltatja fel. 12 óránál a másodperc-mutatót és a dátum numerikus jelzését láthatjuk, 3 óránál a holdfázist, továbbá 6 óránál a napot szöveggel kiírva és a stoppert 12 órás osztásban, 9 óránál pedig a hónapot szintén szöveggel, ugyanitt a stoppert 30 perces osztásban.

montblanc-1.jpg

A 42 mm-es tokba mindezt be tudták sűríteni, ami egyébként 18 karátos rózsaaranyból készül, ráadásul 30 méterig vízálló. A gyártó saját készítésű szerkezete 42 órás járástartalékkal bír. Listaára 19 000 euró, vagyis 6 millió forint.

All Black Chronomat

breitling-blacksteel-1.jpg

Sokan várták már a Breitling egyik legsikeresebb modelljének, a Chronomatnak a fekete változatát (hasonlóan az Avenger-hez, stb). Feketére festett acéltokkal jön a Chronomat 44.

breitling-blacksteel-2.jpg

breitling-blacksteel-3.jpg

A Blacksteel nevet viselő óra lényegében mindenben megegyezik a korábbi verziókkal: a saját fejlesztésű Breitling B01-es kalibert használja, járástartaléka 70 óra, vízállósága pedig 200 méter. AZ árára vonatkozó adatok szerint drágább lesz az alapmodellnél.

Audears Piguet búvár kronográf

ap-4-diver-chrono-1.jpg

Az Audemars Piguet új modellel örvendeztette meg a Royal Oak Offshore rajongóit, ugyanis kronográf verzióban is elérhetővé válik a Driver. Az Oak Offshore a márka alapmodellje, amire szinte az összes többi órájuk épül. Az új búváróránál a 42 mm-es acéltok az új generációs Offshore mintájára jött létre.

ap-4-diver-chrono-3.jpg

ap-4-diver-chrono-2.jpg

ap-4-diver-chrono-4.jpg

A hibátlan működést az AP saját fejlesztésű 3124/3841 szerkezete garantálja, járástartaléka 50 óra. A feltehetően majd népszerű kék verzió mellett narancs, napsárga, illetve fűzöld színekben is megvásárolható lesz.

Gigantikus pilótaóra

iwc-bigpilots-heritage-1.JPG

75 év után nem is egy, hanem két új, még nagyobb modellel váltja le eddigi legnagyobb karóráját az IWC. A svájci pilótaórák egyikkirálya a 46 mm-es Big Pilot’s Watch utódainak egy 48 és egy 55 mm-es modellt szánt. A pilótaórák elsődleges szempontjai mindig is a könnyű és egyértelmű leolvashatóság voltak, de a nagy méretnek köszönhetően a szerkezet is nagyobb és pontosabb lehetett, ami jelentett előnyt a navigációban. Napjainkban ez nem életbevágó, a pilótafülke műszereihez hasonlító megjelenés a mai napig fémjelzi a pilóta-órákat. Kontrasztos számlap, arab számos indexek, és persze SuperLuminova bevonat a mutatókon. Újra látható a számlapon a 9-es szám, és az ikonikus háromszög is lejjebb került 12 óránál.

iwc-bigpilots-heritage-3.JPG

iwc-bigpilots-heritage-2.JPG

Az 55 mm-es változatból (amely 60 méterig vízálló) 100 darab készül, a járástartaléka két nap. A 48 mm-es „kistestvér” szintén 60 méterig vízálló, de ez már nyolc napot bír. 1000 darab készül a kisebb verzióból. Mindkét szerkezet anti magnetizált (vagyis védett a mágneses terek ellen) a szegecselt bőrszíj két vége pedig össze van varrva, így felvételkor az óra nem tud leesni a kézről.

 

Látogass vissza, valamint kövess minket az frissülő tartalomért Facebook-on is, mert folyamatosan beszámolunk az újabb modellekről!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr708285244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PonDrow 2016.01.20. 08:24:28

Nagyon szép órák. (Sajnos számomra túlságosan drágák is.) A fentiek közül a Breitling All Black Chronomat -ot választanám. :)
süti beállítások módosítása