Eső a nappaliban
2015. október 11. írta: lauren_blogger

Eső a nappaliban

Ezentúl bárki képes lehet esőt előidézni a otthonának falain belül. Nem szükséges ehhez a tetőt vagy födémet kibontani - egy japán találmánnyal a holnapi időjárást már ma megmutatja egy kis szerkezet. Mindezt valódi időjárási viszonyokat előidézve.
tempescope_2.jpg

Az egész Okinawában kezdődött még 2012-ben. Ken Kawamoto egy hétvégi projektként egy 1 dolláros samponos üvegben próbálta ki először az ötletét. Azóta kiforrott az ötlet, így már bárkinek lehet Tempescope-ja. Az egész kis kütyü egy 10x40 centis tégla alakú dobozka. tempescope_1.jpg

Egy kellemes hangulatú kis kütyü a Tempescope, mely kevéske víz felhasználásával imitálja a várható időjárási viszonyokat. Az adatokat wifi-n keresztül kapja a hozzá csatlakoztatott eszköz időjárási applikációja szerint. A beépített tompa fény a napsütést jósolja, a ködöt pedig egy kis párologtató, a betöltött vizet felhasználva.

Ez még azonban semmi, a kis időjárásjelző esőt is tud csinálni egy apró víz pumpával, ami a felszívott vizet lecsepegteti, majd ismét felszívja, ezután lecsepegteti. A különböző funkcióm egyszerre is működhetnek, persze. Az egész szerkezet agya egy Arduino mikrochip. 

A japán eszközt bárki megveheti 199 dollárért, amiért egy összeszerelhető Tempescope-ot és a nyílt forráskódú szoftvert kapja meg a vásárló, hogy összerakhassa saját, akár teljesen egyedi kütyüjét. A szállítás 2016 áprilisára várható, a megcélzott 2000 darabból már 787 elkelt.

Ti mit gondoltok erről a kütyüről?

Kövess minket te is Facebook-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr647955918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása