Az 1 milliárdos BMW
2015. december 11. írta: lauren_blogger

Az 1 milliárdos BMW

Veterán autócsodák mesés összegekért cserélnek gazdát, ez nem ritka és már nem is nagy esemény. Azonban amikor egy-egy ilyen aukcióra bocsájtott kocsi nem angol vagy olasz, sőt egy BMW, akkor valami különlegességről van szó. Most egymilliárd forintért kerül kalapács alá ez a csodás, ritka sportkocsi.

bmw-series-507-ii-1.jpg

A decemberi RM Sotheby’s aukcióján a modell egyik utolsó ép példánya lesz az est fénypontja. Az aukciós ház 2,3-2,6 millió angol fontért indítja el az autót. Ez átszámítva meghaladja az egymilliárd forintot.

bmw-series-507-ii-2.jpg

bmw-series-507-ii-3.jpg

Ezért a pénzért a BMW valaha gyártott egyik leggyönyörűbb és különösen ritka modelljére tehet szert a szerencsés licitáló, ugyanis az 507 Series II-ből akkoriban mindössze 217 darabot készítettek, a szóban forgó példány pedig a gyártás legvégéről, vagyis 1959-ből származik.

bmw-series-507-ii-4.jpg

A roadster motorházteteje alatt a 3.2 literes V8-as motor dübörög, hátsókerék hajtással és négyfokozatú váltóval.  A fényes fekete fényezést remekül kiegészíti a bordó bőrbelső, ami az 1980-as években átesett egy teljes felújításon.

bmw-series-507-ii-5.jpg

bmw-series-507-ii-6.jpg

bmw-series-507-ii-7.jpg

bmw-series-507-ii-8.jpg

Ahogy az ilyen hatalmas értékű ritkaságoknál megszokott és elvárható, az előélete javarészt dokumentált, korábban cégvezetők és filmes háttéremberek tulajdonolták ezt a csodát. A kocsi műszaki állapota nem hagy kívánnivalót maga után. Ezt a szériát a később kiadott, közel sem ilyen sikeres Z8-as elődjeként szoktak emlegetni.

Látogasd meg Te is Facebook-oldalunkat!

laurenhu_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr548156138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odamondó 2015.12.12. 16:49:38

Kövezzenek meg de nekem kifejezetten nem tetszik.
süti beállítások módosítása