Ilyen egy igazi parfüm szalon
2014. október 22. írta: lauren_blogger

Ilyen egy igazi parfüm szalon

Régóta dédelgetett álom, hosszú ideje várt megnyitó - Október elején végre megnyílt a világ egyik legkülönlegesebb parfüm-szalonja, a londoni Harrods áruházban!

 

Harrods.svg.png A kifejezetten luxus és minőségi áruval foglalkozó áruház a 19. század óta várja a tehetős vásárlókat, méltán vált világszinten a minőség és jó ízlés egyik fokmérőjévé, ha valaki a Harrods-ban vásárol. Már maga az áruház is márka. Az áruház 2010 óra a Quatar Holdings tulajdona, így már itt is némileg érezhető a szigetországban tapasztalható a birodalmi hangulat és dicsőség múlása. 

 

harrods.jpg

A Harrods Salon de Parfum, mint a neve is mutatja a parfümöknek lett szentelve, kompromisszumok nélkül. Páratlan élmény a luxus áruházban a szűnni nem akaró illatfelhő, a már önmagukban is értéket képviselő parfümös üvegek kupakjának kattanása. Október 8-án nyitott meg az 5000 négyzetméteres gigantikus szalon. A földszinten át megközelíthető, ami jól kifejezi, hogy az áruház tárt karokkal (kapukkal) várja a vásárlókat, hogy átlagosan 500-1000 angol font körüli összegért vegyék meg kedvenc illatukat. 

Kifejezetten a világ legkülönlegesebb és legritkább parfümjeit szeretnék árusítani. A különféle illatoknak szinte külön-külön helységeket tartanak fent, hogy az adott parfümöt ott próbálhassák ki a vásárlók, így elkerülve a különféle, amúgy is intenzív illatok vegyülését. 

Olyan márkák kaptak helyet az arzenálban, mint a By Kilian, Chanel, Clive Christian, Creed, Dior, Guerlain, Henry Jacques (first picture), Roja Dove, Tom Ford, Xerjoff and Ex Nihilo, csak hogy a legismertebbeket említsük. Ezek egy része Magyarországon sajnos elvétve hozzáférhető. 

Mia Collins a "Szépség" részleg vezetője a Harrodsnál. A Szalon kapcsán azt mondta, "Igyekszünk mindenkinek a megfelelő illatot javasolni, azonban elkerülthetetlen hogy ezek az illatok ne legyenek túl beszédesek" - utalva az itt kapható illatok árcímkéjére, és jellegére, melyek egyben kifejezik használójuk anyagi lehetőségeit is.  

 

Persolaise Harrods Salon De Parfums.jpg

Ezekben a luxus színvonalon kiépített kamrákban a különféle gyártók is elkülönülnek egymástól, a Harrods saját illatait is igyekszik pozicionálni. Vannak a limitált szériákon kívül "to-the-store" illatok is, azaz konkrét áruházba szánt limitációk. Az egyediséget persze meg kell fizetni, gondoljunk csak az ERH1012 illatára, a Dead of Nigth-ra, melyből a 20ml-es kiszerelés 390 angol fontért elérhető. Az Emerald Stars, a Harrods illata, ebből már 50ml-t is kaphatunk, ugyanennyiért. Olyan hasonló különlegességek is kaphatóak, mint a Dolce&Gabbana Velvet Collection-je vagy Thomas Kosmala, az ismert londoni parfümkészítő alkotásai. 

A pompás csillárok, a halványszürke színvilág, a klasszikust a modernnel ötvöző építészeti megoldások elbűvölik ezekbe a kis "parfüm-szentélyekbe" belépőket. 

arabtoday-66-style.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr996817329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsigmond Kis 2014.10.28. 06:37:48

Maga a csoda lehet egy 5000 nm-es illat palota.
Az árakat meg a felsorolt márkákat viszont nem igazán értem.
a Dior, Chanel, Guerlain alap illatok, minden gagyi parfümériában kapható.
Még a Creed is sok helyen van a városban 60-70 000 Ft körül.
Miért lesz ezekből átlagosan 500-1000 fontos termék?

lauren_blogger 2014.10.28. 21:27:17

Hát igen, valóban pompás egy ilyen egyedülálló szalon! Itthon sajnos elenyésző ezeknek a száma, de főleg a színvonala a nyugat-európai "illat palotákhoz" képest :-)

A Chanel és társai szerencsére itthon is nagyon népszerűek, bár még így is magas kategóriát képviselnek.
A Harrods által kínált darabok egy része limitáció (pl. csak itt lehet egyedül kapni) de itt már főként olyan gigantikus kiszerelések kerülnek a boltok polcaira, amik Nyugaton divatosak.
Lásd pl. ezt a méregdráda 1 lieteres kiszerelést : www.harrods.com/product/signorina-eleganza-unique-edition-edp-1000ml/salvatore-ferragamo/000000000004582268?cat1=new-beauty&cat2=new-sdp-perfume
süti beállítások módosítása