Hogyan tarts rendet az íróasztalon?
2017. augusztus 29. írta: lauren_blogger

Hogyan tarts rendet az íróasztalon?

Szervezd újra a környezeted 5 egyszerű lépésben

Engedd szabadon a benned szunnyadó íróasztal-organizátor tehetséget – így hangozna egy túlzó cím erről a hasznos life hack-ről. A legtöbbet ismerjük, pofonegyszerű, de mégsem így csinálunk minden sokan. Valójában ez a cikk azért született, mert nekem óriási szükségem a címben szereplő kérdés válaszára.

organising_desk_lauren_blog_3.jpg

A szabadságról visszatérve az ember könnyen maga alá temeti a munka, ami persze akkor jó, ha sok. De ha az asztalodon is sok a cucc, pláne hogy ezek nagy része akkor kerül legközelebb a kezedbe, amikor átköltözöl egy másik helyre vagy átrendezik az irodát, az már nem jó.

 Papírok, paksaméták, mappák, cetlikre felírt infók, posit-ek, ceruzák és tollak tengere, „majd később ránézek és elintézem” kitöltendő dokumentumok, akár személyes tárgyak – és így folytatódhatna a lista tovább, a végtelenségig. Nem csak a figyelmet vonják el, de nem hatékony mindenbe belefogni, aztán semmit sem, vagy csak egy részét végig csinálni a feladatoknak. Ebben próbál cikkünk segíteni.

Kidobni minden haszontalan és felesleges dolgot

organising_desk_lauren_blog_1.jpg

Kezdjük azzal, hogy minden felesleges dolgot kidobunk. Olyasmiket, amiket nem használunk már, vagy sosem kellettek. Tavaly megoldott ügyek papírjai, mindenféle régi posit-ek, kifogyott tintájú tollak, amiket „majd újratöltök”, indokolatlanul sok íróeszköz, nem működő számológép, üres vizes palack, telefondoboz, stb. Ezek mind helyet foglalnak, elvonják a figyelmet, zavaróak. Ide tartozik még az a sok dolog, amiket nem dobunk ki, de a munkákhoz nem kell, pl. könyvek, amiket úgysem fogunk elolvasni a munkahelyen. Az egymás hegyén-hátán álló kupacokat rendezzük el, amit csak lehet digitalizáljunk vagy fűzzünk le, a mappákat szépen saját helyükön állítva tároljuk és már is nem egy Jenga tornyot idéz majd az asztalunkon. Az elintézendő kupacot rendezzük fontossági sorrendbe vagy határidő szerint.

Rendezzük el a kábeleket is

grovemade_desk_organiser_lauren_blog_1.jpg

©Grovemade

A vége-nincs kábelrengeteg anakondaként tekereg az asztalon, az asztal mögött a monitor mögött, az asztal alatt pedig a bokádra tekeredve próbál megakadályozni a munkában. Mindannyian tudjuk, de a legtöbbet nem így csinálják - egyszerű műanyag kábelrendezővel, bujtatott kábelcsatornával eltüntethető a kupis vezetéktenger. Amit csak lehet, érdemes vezeték nélkül megoldani.

Amit használsz, legyen a kezed ügyében

organising_desk_lauren_blog_4.jpg

© Apple.com

Ha gyakran használsz szövegkiemelőt és írsz tollal, legyenek egy helyen, egyből a kezednél. Ha számológépre van sokszor szükség, akkor azt érdemes nem egy zárható fiókban tartani, nezekhez jók az íróasztal rendszerező elemek. Ha sokat nyomtatsz, akkor érdemes egy kisebb, saját nyomtatód az asztalra tenni. Ezek az apró, triviális dolgok együtt mégis sok időt és felesleges köröket spórolnak meg.

Szerezz be pár apró, de hasznos dolgot

organising_desk_lauren_blog_2.jpg

©Grovemade

Éppen az asztal rendezéséről beszélünk, a lomok kidobásáról, akkor minket tegyünk pluszba dolgokat az asztalra? Egy növény, egy fotó a családunkról, ha eddig még nem volt kint az asztalon, valami személyes tárgy, ami inspirál. Ezek mind jótékony hatással vannak ránk, a mindennapi gályázás közepette ráébredünk, hogy emberek vagyunk és van élet a meló után. Érdemes egy kancsó víznek, vagy bármilyen italnak egy állandó helyet fenntartani, hogy a napi megfelelő mértékű folyadékbevitelről ne feledkezzünk meg.

Az asztal rendezése – virtuálisan is

organising_desk_lauren_blog_5.jpg

Ha az asztalunk megvolt, akkor térjünk át a másik, virtuális asztalra – a számítógépünkre. Itt is feltud ám tornyosulni a sok-sok kacat, virtuális lom. Már nem használt dokumentumok, egyszeri használatra bescannelt dolgok, véletlen többször letöltött fájlok. A rendezett íróasztal könyebben átlátható, kevesebb ikonnal könnyebb dolgozni – persze van, aki a káoszban mozog jobban otthon, ott inkább egyfajta rendszerre kell akkor törekedni. Ti hogy tartotok rendet az íróasztalon?

Fotók. apple.com; grovemade.com

Látogasd meg Te is Facebook-oldalunkat!

A Grovemade termékek megvásárolhatóak itt.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr8712785162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása