A Chanel és Dior csilligó sneaker-ei
2014. november 01. írta: lauren_blogger

A Chanel és Dior csilligó sneaker-ei

A Chanel és  Dior luxus márkák évtizedek óta korok öltözeteinek meghatározói, ötleteik szépen lassan mindig "lecsorognak" a fast fashion szegmensbe is, azonban olykor-olykor ellesnek valamit, ami megdobogtatja a youth generation szívét is. 

chanel_fw14-sneaker-collection2.jpg

A sportcipők minden napi viselete nem új keletű hóbort, de amikor a Chanel bemutatta 2014-es őszi/téli kollekcióját, az elegáns ruhákat is teljesen új köntösbe csomagolták a csillogó tornacipők, egyből megugrott az érdeklődő vásárlók száma. A teljes egészében a Massaro által kézzel készült cipők egymással szokatlan anyagai élénk, kellemes hangulatot árasztanak magukból, teljesen feldobják bármely ruhadarabot. 

Színes tweed-ek, pasztell színű hálók, csillogó flitterek és fémbetétek - eddig ennyiféle anyagot talán nem láthattunk cipőkön. Mindezt kényelmes, szivacsos tappal. 

chanel_fw14-sneaker-collection1.jpg

Ezek a színpompás haute-cotoure darabok remek átvezetői a márka másik, ready-to-wear szegmensébe, bár eléggé borsos áron, a modellek ugyanis 700 angol fonttól indulnak. A márka saját tweed-jével - narancs, tört-eper szín, fekeet, fehér, szürke színekben - vagy éppen fémes hatású bőrrel bevont cipőit azért inkább viseli az ember a melegítőben, sem mint elegánsabb szettekkel.

chanel_fw14-sneaker-collection3.jpg

 Mindeközben a Dior sem volt tétlen, már hosszú várólista a Fusion sportcipőire (lásd lent) a 740 fontos kezdőár ellenére is. A cipők formatervénél meghatározó volt a funkcionalitást előtérbe hozó tréning-cipők alakja, de mindeközben a nőies báj is, hiszen flitter virágokkal borították be a cipőt. Ez az egyszerű, de mégis egyedüli dizájn teszi őket ellenállhatatlanná. 

dior fusion sneakers.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr496854131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása