Ez lesz James Bond új kocsija
2014. december 07. írta: lauren_blogger

Ez lesz James Bond új kocsija

A hét egyik nagy híre volt, hogy hamarosan forog a 24. James Bond film. Azt már azonban kevesen tudják, hogy a Spectre című moziban Daniel Craig egy Aston Martin DB 10-est vezet majd.

 A Skyfall méltán lett minden idők egyik legkedveltebb Bond-filmje. Az Oscar-díjas Sam Mendes komoly munkát tett le ismét az asztalra, a rajongók örömére pedig ő rendezi a Spectre-t is, melyet december 8-án kezdenek forgatni, a világpremiert 2015. november 6-ára tervezik. 

aston-martin-db10-james-bond-1.jpg

A Bond-filmek hosszú évek óta a termékelhelyezés (product placement) melegágyai, a különféle drága luxusmárkák felvonultatása mellett, vannak állandó szponzorai a filmnek, akik maguk is "szerepet" kapnak. Ilyen a Sony különféle termékei, a Church's cipők, az Omega karórák, számtalan egyéb luxus ruházat és nem utolsó sorban az Aston Martin, melynek egyik legújabb, futurisztikus modellje lesz Bond kocsija a következő filmben.

aston-martin-db10-james-bond-2.jpg

A korábban használt modellekhez képest, ezt kifejezetten a  film részére készítették el, így a konstrukcióból összesen 10 darab készül, melyből hármat már legyártottak. A kocsi házon belül készült, mind a dizájn, mind a motorikus és technikai oldalról. Még ha nem is lesz széria-autó, az új Aston Martin DB 10 egyúttal a márka jövőbeni formavilágát is hivatott megvillantani. Bár az autó egy 4.7 literes, nyolchengeres motorral van szerelve, nagyon sok elem karbonszálas megoldással készült - a könnyű karosszéria jobb menetteljesítménye mellett azért, hogy minél a gyorsabban elkészülhessen. 

aston-martin-db10-james-bond-3.jpg

Az autó további technikai és egyéb paramétereiről sajnos nem tudni, így csak a formavilágot tudjuk kommentálni: bizonyára többeknek a Jaguar F-Type ugorhat be a kocsiról, ugyanis oldalról kísérteties a hasonlóság. Ennek legfőbb oka hogy ugyanaz a tervező, Ian Callum álmodta meg mindkét autót. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr646963981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2014.12.08. 10:04:13

Szerintem lesz ebből szériaautó is, mégha Callum korábbi munkái alapján inkább tűnik tanulmánynak...

Ződ2000 · http://egzostive.com 2014.12.08. 11:00:31

Egyébként szerintem ez lenne az első nem létező autója, nemcsak "őfelsége ujjának a ravaszon", de még a korábbi playboy Bondok is mindig valami valós autóba ültek, legfeljebb amikor tengeralattjáróvá vált vagy repült, kicsit be4segítettek a kellékesek és trükkmeseterek :)
autossagok.blog.hu/2014/12/04/james_bond_szolgalati_autoi

Valószínű hogy ez a DB10 is szériába kerül...
süti beállítások módosítása