A whisky illatú tweed
2014. december 08. írta: lauren_blogger

A whisky illatú tweed

Az edinburgh-i Heriot-Watt University textilipari karának kutatói egy különleges anyaggal rukkoltak elő a napokban. A Harris Tweed és a Johnnie Walker házasításából egy olyan ruhaanyagot fejlesztettek ki, mely "állandó whisky illatot áraszt magából". 

harris-tweed_johnnie-walker-1.jpg

Az illatosított ruhák többsége pár mosás után elveszítik szagukat, azonban az Aqua Alba névre keresztelt illat állítólag hosszan megmarad. Az illat a whisky jellegzetes aromáját, a magyarul nehezen visszaadható "nose of liquid"-et idézi. Mivel az anyaghoz Johnnie Walker-t használnak, a gazdag maláta, az aranyó vanília, a vörös gyümölcsök és étcsokoládé mind felfedezhetőek az illatában. 

harris-tweed_johnnie-walker-2.jpg

A szövet a Harris Tweed Hebrides malmából került ki, színei pedig a Johnnie Walker Black Label összetevőinek színeit használja.

harris-tweed_johnnie-walker-3.jpg

Korábban már írtunk egy "szagos ruhadarabról". A szalonna szagú pólóról bővebben itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr616964561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása