Napszemüvegek férfiaknak a szikrázó téli napokra
2014. december 20. írta: lauren_blogger

Napszemüvegek férfiaknak a szikrázó téli napokra

Abban mindenki egyet ért, hogy egy stílusos napszemüveg a nyári mindennapok elengedhetetlen kiegészítője, ami méltó megkoronázása lehet egy ízléses összeállításnak. De mi van a téli időszak napsütéses napjaival?

winter-sunglasses-front.jpg

Ez a csodaszép napsütés decemberben igen ritka, csak örülhetünk neki, de hogy elkerüljük a hunyorgást, azért érdemes szétnézni, milyen napszemüvegek illenek ezekhez a különleges téli napokhoz. Persze akkor is jól jönnek majd, ha a vakító fényt a hó veri vissza...

Archibald Optics

winter-sunglasses-archibald-optics.jpg

Ez a forma nem fog szembejönni az utcán - az Archibald Optics Ferguson Matte Black a hagyományos formáktól eltérő, laza formatervvel teszi egyedivé ezt a szemüveget. A retro-inspirálta darab 165 angol fontért megvásárolható.

Lanvin

winter-sunglasses-lanvin.jpg

A francia márka idén 125 éves, ez idő alatt fokozatos fejlődés jellemezte a márkát. A Lanvin saját stílusa jól megfigyelhető a szemüvegben. A Lanvin Square Frame az ötvenes évek hangulatát hozza, a kéttónusú lencse örök klasszikus. A Lanvin ezt a napszemüvegét szintén olasz mesterekkel alkotta meg. Ára 265 font, de több változatban is elérhető.

 Persol

winter-sunglasses-persol.jpg

A Persol kifejezetten az időtlen dizájn vonalát követi, viselte darabjait többek közt Steve Mcqueen agy akár néhány dupla-nullás ügynök.A Persol Black Tortioseshell Suprema finom ívei és mattfekete színe bármikor ellenállhatatlanná teszi ezt az olasz szakemberek által megalkotott szemüveget. Stílusa miatt elegáns és hétköznapi viselethez is hordató. A szürke lencse sejtelmesen rejti el a szempárt. Ára: 165 angol font.

Oliver Peoples

winter-sunglasses-oliver-peoples.jpg

Az áttetsző szemüvegkereteknek egyszer már volt siker hulláma, azonban - talán a retró divat miatt - ismét megjelenik. Az Oliver Peoples Cutler and Cross 1007 Clear Grey az átlátszó keretével a modernitás jegyében készült, formája időtlenné, és szinte bármikor viselhetővé teszi. Talán a 310 fontos ára tarthatja vissza az embert.

Rayban

winter-sunglasses-rayban.jpg

Senki sem lepődik meg, hogy ez a márkanév szerepel az összeállításban. Mindenki tudja, a Wayfarer az egyik legjobb példa az időtálló formavilágra, a dizájnnak talán a szorgalmas lemásolás ártott legtöbbet az elmúlt években. A Ray Ban Iridescent Original Wayfarer  egy sajátos reflexív üveggel látta el ezt a darabor, így a lencse változó színű, attól függően milyen szögből nézi valaki. A fiatalos lencse és a régi formavilág egy érdekes párosítást kínál a 140 fontos vételárért. 

Matsuda

winter-sunglasses-matsuda.jpg

A japán szemüveggyártó gyártó kortárs dizájnt kínál, követi az áramlatokat, olykor meg is határozza azt. A Transitions Optical x Matsuda a gyártó azon darabjai közé tartozik, amik visszaröpítenek kicsit az időben.  A Heritage kollekció minden egyes modellje különleges, arany és egyéb nemesfémek felhasználásával készül. A Matsuda szemüvegek ára igen magas, 6-700 dollárnál kezdődik. A kör alakú sötétített lencsék és a tekcnőc-mintás keret összhatása kiemeli a szokványos napszemüvegek közül. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr406999599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yomsisi 2014.12.21. 14:28:15

Igazán nem szeretnék sem ünneprontónak, sem irigynek tűnni, de:
esetleg olyan napszemüveg amit egy átlagos állampolgár is meg tud vásárolni?
Tudtommal ezt az oldalt többségében, a lecsúszóban lévő középosztály olvassa.
Az ilyen cikkekről mindig a "szomszéd" autós szerkesztőség jut eszembe, a 7 milliós családi autóival, amiben akár 4 gyerek is elfér. Kissé paradox. :-)
Szép Ünnepet!
süti beállítások módosítása