2014 legkeresettebb női parfümjei
2015. január 05. írta: lauren_blogger

2014 legkeresettebb női parfümjei

A tavalyi év 10 legfelkapottabb parfümjét mutatjuk be hölgyek (majd urak) számára. Nem mindegyik illat vadiúj, ugyanis sokan a régóta bevált parfümöket használják szívesen, de nem ritka az "illat-vadászó" típus sem, akik keresik a friss parfümöket.

 top10_noi_front.jpg

 

 

 

Aquolina Pink Sugar

Alábbi felsorolásunk nem top-lista, így nem a legnépszerűbbel kezdjük, bár a Pink Sugar igen kedvelt a fiatal hölgyek körében. Az olasz kozmetikai cég első parfümjeként jelent meg 2004-ben. Egy rendkívül édes illatú parfüm, akár egy nagy vattacukor. 

top10_noi_aquolina-pink-sugar.jpg

A fejillatot a begamot, a szicíliai narancs valamint a zöld füge enyhe jegyei alkotják. A szívillat gyöngyvirág, édesgyökér virág és vörös gyümölcsök párosítása. Az alapillatot fás-, pézsmás illatok határozzák meg, a főszerepet a vanília és a karamell játékos illatai kapják.

Chanel Coco Mademoiselle

A hölgyeknek készült illatok egyik királynője, hosszú évek óta sikeres. Az 1984-es Coco for Women tekinthető az előfutárnak, a Coco Mademoiselle 2001-ben jelent meg. Persze, azóta átesett frissítéseken, mégis a nőiesség és az elegancia egyik letéteményese a parfümök világában.

 

top10_noi_chanel_coco_mademoiselle.jpg

Mandarin, narancs és narancsvirág adják a fejillatot bergamottal kiegészítve. A szívillat a mimóza, jázmin, török rózsa és ylang-ylang remek összjátéka. Az alapillatot a tonkabab, édes mirha, vanília, pacsuli, vetiver és fehér pézsma határozzák meg - garantáltan rabul ejt mindenkit a környezetében.

 

Burberry The Beat

A női Burberry the Beat a fiatal nők egyik legkedveltebb parfümje, a kardamon, bergamot, mandarin által meghatározott fejillatot a kissé pimasz piros paprika teszi megragadóvá, mintha valósággal megcsípné az embert. Ettől fogva a Ceylon-i tea, írisz, harangvirág kényezteti szaglószerveinket, teljessé pedig a pézsma, vetiver és cédrus alapillatai varázsolják.

top10_noi_burberry_the_beat.jpg

 

Az illatkreátorok beat-albumokat hallgatva alkották meg ezt az illatot, ami így tényleg kapcsolódik a zenéhez. A Beat-nek van egy férfiaknak alkotott változata. A női parfüm elérhető EDT illetve EDP változatban is.

 

Versace Bright Crystal

A közkedvelt gyümölcsös illat némi ínyencséget kölcsönöz a Versace Bright Crystal-nak. A fejillat a gránátalma, yuzu és egy enyhe jegesség. A kompozíció centruma a babarózsa, mangólia, amit a friss lótusz illata tesz intenzíven édeskéssé. 

 

top10_noi_versace_bright_crystal.jpg

 

A fényűző alapjegyek a még bimbózó ámbrát tárják elénk, pézsma sem hiányozhat, mivel egy igazi nőies illatról beszélünk, valamint a vörös fák vonzó stílusa adja tökéletes záró akkordot erre a remek kompozícióra.

 

Dior  Miss Dior

A Dior divatház parfümje, a Miss Dior 1947-ben jelent meg. Az eredeti illat a Miss Dior Chérie volt 2005 óta, amit azóta 2011-ben felújítottak, majd 2012-ben egy teljesen új illatként jelentettek meg. Ez lett a Miss Dior.

 

top10_noi_dior_miss-dior.jpg

 

A brand "az elegáns és fiatal szerelmes nő illata"-ként aposztrofálja ezt a parfümöt, bár az olasz mandarin friss, virágos illata kellően pompás hangulatot ad. A pacsuli nemes illata az egyiptomi jázminnal és rózsával egészül ki, tovább fokozva a parfüm eleganciáját. A pézsma adja meg a végső, emlékezetes benyomást, hogy felejthetetlen legyen, hogy te valahol ott voltál.

 

Chloé Chloé Eau De Pafum

A 2008-as Chloé Eau De Parfum igen sokoldalú illat, mindennapi használatra is kiváló, és akkor is ha egy meghatározó és jellegzetes illatot keresel.

 

top10_noi_chloe_chloe_epd.jpg

 

Nőies de egyáltalán nem tradicionális parfüm, a babarózsa, licsi és frézia jegyeivel. A szívjegyek a mangólia, gyöngyvirág és rózsa, az alapillatok a virginiai cédrus ás az ámbra, egy sokáig tartós illatot eredményeznek. 

 

Marc Jacobs Daisy

Marc Jacobs igen nagy név a divatszakmában, nem véletlen hogy a 2007-ben megjelent Marc Jacobs Daisy telitalálat lett. Friss és nőies, egyszerű de mégis a jobbra és kiválóbbra törekvő nő parfümje.

 

top10_noi_marc_jacobs_daisy.jpg

 

A fejillat az ibolya levél, eper és a fűszeres grépfrút illataival hívogat; a szívillat a jázmin, ibolya, gardénia selymes simogatása, míg az alapjegyek a fehér fák, pézsma és vanília édeskés bája. 

 

Paco Rabane Lady Million

Az elmúlt egyik legsikeresebb illata világszerte a 1 Million sorozat, melynek ékes darabja a Paco Rabanne Lady Million csak 2 évvel a férfi verzió után jelent meg. Friss, virágos és fás illat, nem tolakodó de mégis érezhetően jelen van. Ragyogó, kápráztató akár a gyémánt, amit az üveg formáz.

 

top10_noi_lady_million.jpg

 

A keserű narancs és egy kis málna feltárja szaglásunkat, hogy a neroli olaj és a narancsvirág robbanása elragadjon. Az arab jázmin és a gardénia is csatlakozik, míg a pacsuli és méz jellegzetes illata nyugtatólag hat, amint a borostyán lebegő kellemességével találkozik. Béatrice Piquet, Anne Filipo és Dominque Ropion nagy nevek a parfüm-szakmában - ezt az illatot az ő együttműködésük szülte. 

 

DKNY Be Delicious

Sziporkázó, friss és energikus illat, a büszke és bájosan magával ragadó nő parfümje. A mangólia, grépfrút, viola, alma és uborka frissessége adja a fejillatot, a szívillat nőies jellegét a tubarózsa, gyöngyvirág és rózsa hármasától kapja.

 

top10_noi_dkny_be_delicious.jpg

 

Az alapjegyek az örök klasszikus szantálfa, ámbra és pézsma. A 2004-es DKNY Be Delicious változatlanul egy igazi nőies választás.

 

D&G Light Blue

Élénk, szellős parfüm, mely szikrázóan gyümölcsös és virágos illatával Szicília nyarait idézi meg. Alma, cédrus, harangvirág és narancs a fejillat. A szívillatai a bambusz, fehér rózsa és jázmin.

 

top10_noi_dg_light_blue.jpg

 

Ámbra, pézsma alkotja az alapillatot, ahol a cédrus ismét visszaköszön. A D&G Light Blue méltán sikeres nyári illat 2001 óta. Energikus, kecses, lágy. 

 

Ti milyen parfümöt szerettek használni?

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr67030565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2015.02.25. 14:51:54

A Chloé régóta a kedvencem, de én nem a parfüm változatát, hanem a kölnit használom - meglepő módon, mikor próbálgattam tartósabbnak bizonyult. Nagyon szeretem Estée Lauder Pleasures-ét (parfüm), mármint az eredetit (nem az ilyen-olyan variációit), az abszolút tökéletes pedig szerintem Issey Miyake L'eau d'Issey kölnije (itt is az eredeti változat). A futottak még kategória Givenchy Organza-ja, Bvlgari Au Thé Vert-je és a Prada Infusion D'Iris-e (utóbbi szintén rendkívül tartós illat).
Aztán réges-régen volt a Ralph Lauren-nek egy Safari nevű illata, ami szédületesen jó, de hosszú évek óta nem találkoztam vele. A Ghost nevű parfümbe a müncheni reptéren futottam bele, az is emlékezetes volt (egy nehezebb illat), miként esti programokhoz remek Laura Biagotti Venezia-ja is. Nyaralásra - mármint tengerpartra - Dali Laguna-ja, vagy az Estée Lauder Beyond Paradise, de ebbe vagy beleszerelmesedik az ember, vagy nem, mert híresen megosztó illat.

kisbeus 2015.06.18. 10:05:04

Kipróbáltam én is a Versace Bright Crystal parfümöt. Bár azért döntöttem mellette, mert amikor rendeltem a perfümotthon.hu
( www.parfumotthon.hu/ ) oldalon akkor pont elfogyott a kedvencem, ezt pedig már úgyis szerettem volna kipróbálni. Azóta is rendszeresen rendelek tőlük, igaz a másik kedvencemet is :)
süti beállítások módosítása