Újrahasznosítható cipők
2015. január 08. írta: lauren_blogger

Újrahasznosítható cipők

Napjainkban trendi zöldnek lenni - a One Moment Shoes az újrahasznosítás jegyében lebomló műanyagból készíti el cipőit.

 one-moment-shoes-01m-4.jpg

A környezetvédelem egy új dimenziója nyílik meg a spanyol Figtree Factory Studio termékével. Az egyszer használatos One Moment lényegében lebomló műanyagból készül, akárcsak a szupermarketben kapható szatyrok. Az amazonasi esőerdők őslakosainak szokásai ihlették ezt a cipőt, akik a Hevea fából nyert természetes latexet kenték a talpukra, aminek köszönhetően könnyen mozogtak a dzsungelben az esős idő ellenére is. Ez használat közben lebomlott, így visszakerült oda, ahonnan nyerték.

 one-moment-shoes-01m-1.jpg

A cipőt átlátszó (festékmentes) csomagolásban kapja kézhez a vásárló, ami szintén lebomlik. A doboz pedig, amiben a  cipőket szállítják 100%-osan újrahasznosított papírból készült. A spanyol szabadalom utazók, természetjárók és a kényelmes cipőt kedvelők számára készült. 

 one-moment-shoes-01m-2.jpg

A brandnek eddig az első modellje áll rendelkezésre, a jövőben minden bizonnyal számíthatunk újabb változatokra. A 01M nevű modell formavilága indirekt módon picit a középkori egyszerű cipők dizájnjára emlékeztet (bár ez nem része a hivatalos marketingnek). Az egyszerűen felvehető és levehető cipő segít a könnyű és gyors váltásban, csak bele kell bújni.

 one-moment-shoes-01m-3.jpg

A cipő anyaga 1mm vastag, a talp csupán 2mm de így is kényelmes. A cipő nem kifejezetten betonra vagy murván való járásra lett tervezve, de edzéshez, hajózáshoz és egyéb sportokhoz tökéletesen használható. Kialakításának köszönhetően megfelelő szellőzést biztosít.

 one-moment-shoes-01m-5.jpg

A több színben és méretben kapható lábbeli unisex, a cég tervezi az egyedi igények megvalósítását is, akár a cégünk logója, stb. is felkerülhet a cipőre. A koncepció még nem végleges, a cég nyitott a vásárlói tanácsokra és visszajelzésekre, vagyis még nem beszélhetünk a sportcipők piacának teljes átrendeződéséről. A One Moment azonban így is egy remek alternatíva a napjainkban népszerű környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve egy kényelmes, trendi sportcipő választásakor. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr417003069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása