Bemutatkozik a Bentley Bentayga
2015. január 29. írta: lauren_blogger

Bemutatkozik a Bentley Bentayga

Innentől nincs megállás: az SUV-k piacára is megérkezett az igazi luxus. Az Internetet 2012 óta elárasztó hivatalos concept art-ok igazolást nyertek, ugyanis a Bentley már biztosan egy luxusterepjáróval rukkol elő 2016-ban. Bemutatkozik a Bentley Bentayga.

bentley_bentayga_2.jpg

bentley_bentayga_5.jpg

(2012-ben készült Bentley SUV koncepciós rajzok). 

Az 1919-ben alapított márka a korai évei során a száguldás gazdag szerelmeseinek, a hazárdírozó uraknak a kedvelt márkája volt. Idővel Bentley-fiúknak is elkeresztelt vagyonos amatőr versenyzők hűségesek voltak a márkához. A Roll Royce felvásárolta a Bentley-t, így a brand azóta az időtlen luxus és elegancia letéteményese. A márka azóta a VW konszernt gazdagítja, az elmúlt években pedig egyfajta frissesség jellemzi, gondoljunk csak a Mulsanne reneszánszára. 

bentley_bentayga_3.jpg

Az új Bentley terepjáró ránézésre egy megemelt Mulsanne, azonban további egyedi funkciókkal ellátott autóról beszélünk a Bentayga esetében. Érdekesség, hogy a Bentayga szikla a Kanári szigetek egyik nevezetessége. Az autóhoz visszatérve: egyik unokatestvére az Audi Q7, melyet Szlovákiában gyárt a VW, azonban jó hír, hogy a brit SUV a Cheshire-i gyárban készül majd, így a márka jóhíre biztos kezekben van. (Gondoljunk csak a 2005-ös Flying Spur-re ahol néhány alkatrészt és gombot a Phaetonból kölcsönöztek).

Az autót egyébként már korábban bemutatták, készült belőle egy igazi példány, és megannyi stílusos hangulat-, és marketingfotó. 

bentley_bentayga_6.jpg

 bentley_bentayga_9.jpg

bentley_bentayga_8.jpg

A kocsi külseje némiképp különbözik a korábbi tervek formavilágától (azóta frissült a Bentley is). A kocsi a 6 literes, vagy 6.75-ös 12 hengeres híres motorral érkezik majd, de a fáma szólt 4.6-os, szintén benzines erőműről is. Ami még ennél is megdöbbentőbb, hogy a dízel de akár a hibrid motor-opció lehetősége is fennáll.

bentley_bentayga_1.jpg

A Bentley büszke új modelljére, azonnal nyilvánosságra is hozta a kocsi promo videóját, bár ezen csak apró részleteket láthatunk:

 

Az új Bentley Bentayga induló ára az előrejelzések szerint 140 ezer angol font körül mozog majd. A tradíciót követők feltehetik a kérdést, helye van-e egy nagy múltú, vérbeli luxusautókat gyártó cégnek az SUV-k világában, nem csorbul-e ezzel a márka tekintélye, hagyománytisztelete? Arra kell számítanunk, hogy idővel a Jaguar, netán az elektromos autókat gyártó Tesla is beszáll a versenybe?

bentley_bentayga_7.jpg

A Bentley megszűnik kizárólag tradicionális értelemben vett luxusautó gyárnak. Az ötvenmilliós vételár sok potenciális vásárlót irányíthat a Range Rovertől, Porsche Cayenne-től a kétségkívül high-end kategóriát képviselő Bentley-hez, amely ezzel a belépéssel a szegmens élmezőnyének egy erős szereplőjévé válhat pár év múlva. Ehhez azonban szükség van arra, hogy a Bentayga jól teljesítve "márka legyen a márkában", akárcsak pl. a BMW X5 vagy a már említett Cayenne.

Ti mit gondoltok, be tud tölteni egy valós piaci igényt a Bentayga? Esetleg puszta úri huncutság?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr517122265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.01.31. 00:57:24

Nagyon ostoba névválasztásnak érzem ezt az Bentaygát. Senki nem a Kanári-sziget sziklájára fog asszociálni, sokkal inkább a Bentley és a taiga (a tajga angolul, mint legyőzendő terep) modorosan nagyképű, ugyanakkor vásárian közönséges párosítására. Persze ez így akár illik is a kocsihoz, egy SUV méltatlan és közönséges ehhez a márkához.
süti beállítások módosítása