A Huawei okosórája
2015. március 17. írta: lauren_blogger

A Huawei okosórája

Nincs megállás, egyre többen szállnak be az okosórák bizniszébe. Most a Huawei kütyüjéről rántjuk le a leplet, mely egyedi ötlettel, színfolt lehet a smart watch-ok piacán.

huawei_watch_0.jpg

Pár napja számoltunk be az Apple Watch-ról a premiert követően. Akkor a cikkben és a kommentekben azt latolgattuk Olvasóinkkal, vajon számíthatunk-e az okos-, és svájci órák fúziójára? A Huawei ezzel kísérletezett, amikor okos órája megalkotásakor klasszikus dizjánt, cserélhető számlapokat álmodott meg eszközének - ezzel közelebb hozva a hagyományos időmérőket a modern társainkhoz.

huawei_watch_3.jpg

A 42 mm-es átmérő átlagosnak mondható, 11.3 mm-es vastagsága elegánssá teszi az órát. A rozsdamentes acél tok, a svájci óráknál megszokott zafírkristály üveg mind az óra elegáns jellegét erősítik, nem beszélve a háromféle változatú tokról - ezüst, arany és fekete színben választhatjuk majd. Az óra acél vagy bőrszíjjal lesz kapható.

huawei_watch_4.jpg

A kör alakú, 1.4 colos kijelző 400x400-as felbontásban jeleníti meg az Android Wear operációs rendszert. Egy 1.2 GHz-es Qualcomm APQ8026 processzor gondoskodik a működésről, 512 RAM-mal megtámogatva. Az eszköz belső memóriája 4GB-os. 

huawei_watch_6.jpg

Mintegy 40-féle cserélhető számlap gondoskodik az egyediségről, köztük 3 klasszikus arculat is, ami az óra elegáns jellegét emeli ki - egy tárgyaláson egy csúsztatással csak le kell cserélni a sportos számlapot egy klasszikus dizájnú változatra. 

huawei_watch_1.jpg

Giroszkóp, gyorsulásmérő, vibramotor és pulzusmérő is van a kütyüben. Szinte már elvárás egy okos órától, hogy mérje a szívverést, és "egészségesen" tartsa a viselőjét - ha egészséget nem is, de az elfogyasztott kalóriák és a megtett lépések feljegyzését biztosan garantálja. 

huawei_watch_5.jpg

Email, sms, Facebook, valamint a telefonhívások értesítései mind nyomon követhetőek az eszközön. Jobbra húzva a hívások és üzenetek érhetőek el, balra csúsztatva a kijelzőt az alkalmazások érhetek el. 

Az alábbi hangulatos videóban láthatjuk használat közben az eszközt. Egyértelmű, hogy a Huawei egy új célközönséget irányoz meg.

 

Árat még nem tudunk, egyes források 1000 dollár körüli árról beszélnek, ami elég irreálisan hangzik egy Huawei termékért, még ha igen korrekt munkát is tettek le az asztalra.

 

Ha tetszett cikkünk, kérünk lájkold oldalunkat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr557278217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.03.30. 17:36:45

mennyivel joban nez ki ez mint a nyomorult apple watch
süti beállítások módosítása