Ide Te is biztos elutaznál
2015. április 15. írta: lauren_blogger

Ide Te is biztos elutaznál

Az Elsa's Kopje luxus bungalói

Egy afrikai szafari sokaknak álma, a tűző napsütésben élvezni az oroszlánok, zsiráfok, zebrák közelségét, mégis biztonságban. Afrika, azon belül is Kenya tele van varázslatosan szép hotelekkel, a Szavanna kellős közepén, jellemzően biztonságos rezervátumokban. 

elsas-kopje-private-house-resort17.jpg

Talán hihetetlenül hangzik, Kenya bővelkedik a Szavanna gyönyörű élővilágának kellős közepén elhelyezkedő luxus hotelekben. Ezek közül az egyik talán legszebb az Elsa's Kopje. A hotel stílusa teljesen a helyi építészeti stílust, a szafarik különleges hangulatát idézi meg. Számtalan kültéri és beltéri medence és egyedi készítésű bútorok, és ami a legfontosabb: mesés panoráma. 

elsas-kopje-private-house-resort6.jpg

elsas-kopje-private-house-resort5.jpg

A hotel az összesen 1800 négyzetkilométeres Meru Nemzeti Park közepén helyezkedik el. A korábban feledésbe merült, elhanyagolt nemzeti parkot a hotel felépítése mentette meg, így igen kedvelt úti céllá vált. A park szívében található a Mughwango sziklás domb, ezen épült a hotel, így annak minden helységéből 360 fokos panoráma tárul az itt pihenők szeme elé. 

elsas-kopje-private-house-resort11.jpg

elsas-kopje-private-house-resort10.jpg

elsas-kopje-private-house-resort4.jpg

A park Joy és George Adamson "Elsa" nevű oroszlánjáról kapta a nevét, ugyanis a házaspár ebbe a nemzeti parkba hozta el megszelídített oroszlánját. Ez a történet ihlette a két Oscar-díjas, Elza, a vadon szülötte című filmet. 

elsas-kopje-private-house-resort7.jpg

elsas-kopje-private-house-resort13.jpg

elsas-kopje-private-house-resort14.jpg

elsas-kopje-private-house-resort15.jpg

A hotel összesen nyolc privát "kunyhóból" áll, mindegyik a szafarik stílusában, de közel sem puritán módon. Ezek között található a Private House, egy családi ház, egy nászutas és öt további bámulatos házikó. Óriási hálószobák, nyitott, hatalmas nappalik, elegáns, kényeztető fürdőszobák jellemzik az összes házikót. 

elsas-kopje-private-house-resort16.jpg

elsas-kopje-private-house-resort2.jpg

elsas-kopje-private-house-resort3.jpg

elsas-kopje-private-house-resort9.jpg

elsas-kopje-private-house-resort1.jpg

elsas-kopje-private-house-resort2.jpg

A vendégeket magasan képzett, kifejezetten szafarikra specializálódott idegenvezetők kísérik. A resort körül számos szabadidő tevékenységre nyílik lehetőség, például az éjszakai túrák, kalandok a Tano folyón, vagy az összesen 84 négyzetkilométeren leterülő orrszarvú menedék, ahol fekete és fehér orrszarvúk egyaránt élnek. 

elsas-kopje-private-house-resort8.jpg

Az árakról szemérmesen hallgat a hotel, konkrét érdeklődés esetén személyre szabott ajánlattal jelentkeznek. Bővebb információ a hotel saját honlapján elérhető.

 Ti elutaznátok ide egy kenyai szafarira?

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr797322894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2015.04.16. 15:25:11

Mennék:) Abból a sok millióból amit a bukott bróker cégekbe fektettek, inkább ide költötték volna.
Széchenyi Zsigmond is annak örült, hogy vagyonát felélte az egzotikus vadászatokkal.

Kertes_Kata 2015.04.16. 16:14:44

500-1000€/fő/éjnél kezdődik az ár.
süti beállítások módosítása