A Marvel Univerzum számokban
2019. április 30. írta: lauren_blogger

A Marvel Univerzum számokban

11 éves történet érkezett a végéhez, és már sokan tudjuk,  hogy állnak tényleg bosszút a Bosszúállók. A Marvel  filmes univerzuma, a Cinematic Universe (MCU) egy, a filmtörténetben ilyen formában keveset látott bravúr. 21 egyenként is önálló, hatalmas költségvetésű filmből áll össze egy egész, mely most megdöntötte minden idők legeredményesebb nyitó hétvégéjének rekordját. A jelenkori filmipar egyik legnagyobb üzleti fogásáról az imdb csinált egy szuper összeállítást.

mcu_by_the_numbers_lauren_blog_2_png.jpg

kép forrása: goliath.com

A dollármilliárdokat termelő üzlet pár éve a Disney kasszáját gyarapítja, a Marvel korunk generációjának azt jelenti, mint anno a Star Wars. A képregényből készült filmek szereplői korábban lényegesen mások voltak - erről itt olvashattok egy érdekes és vicces összeállítást:

A képregényformában is végeláthatatlan, egyébként több párhuzamos dimenzióban is játszódó sztorija a vásznon is többször megjelent, de egyik korábbi próbálkozás sem volt ekkora befolyással a kultúrára, mint a 2008-ban, a Vasemberrel indult MCU. Robert Downey Jr. karrierjét alapjaiban befolyásolta, hogy összeforrt a Vasember karakterével, de több színészt is fenyeget a veszély, hogy örökre az adott szuperhős marad az emberek fejében, és nehéz lesz új projektekben megvetni a lábukat.

A Bosszúállók:Végjáték érte el leghamarabb az 1 milliárdos összbevételt, csak a hazai (USA domestic gross) bevétele volt 350 millió dollár. Csak az első hétvégéjével a 18-ik legtöbbet hozó filmmé vált… Az MCU-ban egyébként ez már a nyolcadik film, ami átlépi az egymilliárd dollárt.

És ha már a számok, a film jelen pillanatban a hetedik az imdb TOP 250-es listáján, ami a közönség által legmagasabbra értékelt filmek listája. Aki még nem látta a Végjátékot, nem kell aggódnia, csak az előző 21 filmre koncentrálunk most mi is.

mcu_by_the_numbers_lauren_blog_1.jpg

kép forrás: reddit

Az imdb végignézte mind a 21 Marvel-filmet a Végjátékig és csinált egy nagyon jó összefoglalót.

Összesen 21 film készült 11 év alatt, ebben 37 stáblista utáni extra jelenet van. Az összes film (a Marvel kapitányig bezárólag) kb. 44 órát és 46 percet tesz ki.

21 Stan Lee cameo volt a filmekben (az MCU-n kívül az X-Men filmekben is szerepelt).

mcu_by_the_numbers_lauren_blog_stan_lee_cameos_1.jpg

kép forrás: reddit

A legtöbb bevételt kaszáló film Amerikán belül a Fekete Párduc lett, 700 millió dollárt hozott a film, így meglepő módon megelőzte a Végtelen háborút (ami kb. 679 millió dollárt hozott).

Világszerte azonban a Végtelen háború tarolt, 2,04 milliárd dollárt termelve összesen. Az összes film együttesen 18,4 milliárd dollárt hozott világ-szerte.

mcu_by_the_numbers_lauren_blog_3.jpg

kép forrás: movieweb.com.

Összesen 36 országban játszódnak a filmek és 30 egyéb helyen, dimenzióban vagy bolygón.

mcu_by_the_numbers_lauren_blog_4.jpg

Vasember 203-szor lő a tenyerében levő energiavetővel, miközben 17 –féle különböző páncélt visel összesen 9 filmben. Ez a 9 filmes szereplése a legtöbbet vásznon látott MCU-karakterré teszi, a maga 4 óra, 20 perc és 15 másodperces játék idejével.

mcu_by_the_numbers_lauren_blog_5.jpg

Amerika Kapitány 48-szor dobja el a pajzsát, Thor pdig 20-szor a kalapácsát a Mjölnirt. Sólyomszem 59-szer lő, Pókember pedig 61-szer veti ki a hálóját valakire. Dr. Strange pedig szinte egyfolytában köröz a kezével, összesen 27-szer. Fekete özvegy 10-szer intéz el valakit lábaival, a tőle megszokott olló-mozdulattal. Vízió 13-szor tűnik el, vagy megy át a falon vagy más objektumon.

 mcu_by_the_numbers_lauren_blog_6.jpg

A Hangya legkisebb mérte megközelítőleg egy nano-gramm felének az egy ezrede, a legnagyobb mérete pedig a Hangya és a Darázsban elhangzottak szerint 65 láb ( kb. 20 méter). A film végén azonban két Harbour Emperor hajónál is nagyobb lesz, vagyis megközelítőleg 50 méter.

mcu_by_the_numbers_lauren_blog_7.jpg

Bruce Banner összesen 2 órát és 15 másodpercet szerepel a vásznon, míg Hulk 30 perc, 49 másodpercet. – vagyis több mint 25%-ban Hulkként szerepel (Annyit elárulunk, hogy ezt az arányt növeli a Végjáték).

mcu_by_the_numbers_lauren_blog_8.jpg

Részlet az Entertainment Tonight műsorából

36-szor hangzik el, hogy „Én vagyok Groot”, amit Vin Diesel 16 különböző nyelven mondott fel a Galaxis őrzői 2-höz. Tony Stark pedig 49-szer mondja ki Jarvis nevét, vagy szólítja meg, ami majdnem annyi amennyi becenevet aggatott a szereplőkre – ebből 33 van.

thanos_snap.gif

29 csók, 11 „visszatérés a halálból”, amikor azt hittük valakikre hogy meghalt, Loki kétszer csinált ilyet (vagy 3-szor?). A filmtörténet legnagyobb mészárlását szintén az MCU-ban láthatjuk amikor Thanos egy csettintéssel az univerzum felét eltünteti.

Nektek melyik a kedvenc Marvel-filmetek?

Kövessetek minket Facebook-on és Instagram-on!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr6314795060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása