Nyiss ajtót mobillal!
2015. május 11. írta: lauren_blogger

Nyiss ajtót mobillal!

Okostelefon, okosóra, okos… zár. Most már ilyen is lesz, ha a fejlesztőknek sikerül összekalapoznia a kellő anyagi forrást, bár már nincsenek messze tőle. Az ajtónk ezúttal kulcs nélkül, mobillal nyílhat majd.

sesame_1.jpg

Bizonyára sokan láttatok már futurisztikus filmet, ahol az ujjlenyomat vagy a tulajdonos hangja nyitotta a házat és egyből felkapcsolódtak a villanyok, miközben kedvenc zenéje indult el. A Candy House új találmánya ezt ugyan még nem ígéri, de a mobillal történő nyitást és a könnyű beszerelést igen.

sesame_4.jpg

Egyre több mindent intézünk mobilunkkal, 10 éve a határidőnaplót és jegyzetfüzetet, mára már a bankkártyát is fel akarja váltani az emberek nagy részénél állandóan kéznél levő telefon. A Kickstarteren gyűjti a fejlesztő a pénzt ehhez az ötletes kütyühöz.

sesame_2.jpg

A kis kütyüvel és a hozzájáró, stílszerűen Sesame névre keresztelt alkalmazással az ajtó mobillal nyitható, de akár kopogásra is. A kis eszköz bármiféle faragás, fúrás és a korábbi zár eltávolítása nélkül, arra ráhelyezve könnyedén felszerelhető, az alkalmazás telepítése után pedig a mobilt tapicskolva nyitható is. Az alábbi videó igen szemléletesen mutatja be az eszköz működését:

 

Ha tetszik, akkor csak hanggal is „tárul a Szezám”, de ha valakinél nem lenne ott a mobil, akkor egy előre programozott, titkos kopogást is felismer! Ráadásul több színben is elérhető lesz, hogy mindenféle ajtószínhez passzoljon

sesame_3.jpg

Az alkalmazás ezek mellett értesít, ha valaki kinyitotta az ajtót, és mivel minden családtagnak saját „kulcsa”, azaz kódja van, az is egyből tudomásunkra juthat, éppen mely gyerekünk ért végre haza az iskolából. Bár egy feltöltés másfél évig üzemben tartja a kis eszközt, ha merülő félben lenne, azt is jelzi a program. A Wifis változat 150 dollárért ajándék, nemde?

Ti felszerelnétek?

Ha mégis maradnál a kulcsos zárnál, ez a kütyü érdekelhet! Katt ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr577420138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása