Bámulatos loft Szófiában
2015. június 16. írta: lauren_blogger

Bámulatos loft Szófiában

Egy padlástér, ami némi fantáziával, két évnyi tervezgetéssel és számos, egyedi gyártású elemmel és bútorral Szófia egyik különlegessége. Ha nem is szereti valaki a loftot, ez a lakás biztos mindenkinek tetszeni fog. Íme a Loft 9b.

loft_9b_1.png

Dimitar Karanikolov és Veneta Nikolova sok évnyi munka után haza költöztek Szófiába. Itt találtak rá erre a pompás padlástérre, egy újépítésű projekt tetején. Kicsi, sok fantáziát igénylő, de érdekes tetőtér volt ez, amit nem kevés kihívással és megannyi képzelőerővel varázslatossá tettek. Két évbe telt a felújítás, átalakítás, az egyedi bútorok megtervezése és kivitelezése, de végül sikerült befejezni.

loft_9b_6.jpg

loft_9b_3.jpg

loft_9b_2.jpg

loft_9b_4.jpg

loft_9b_7.jpg

Egy hatalmas sötét „kocka” dominál a nappali középpontjában, de ez az óriási visszaköszön a lakás több pontján, például a fürdőszobában is előbukkan. A fürdő érdekességképpen pont az épület liftjének emelőszerkezet felett van. A kocka 16mm-es, egyedi tervezésű és gyártású betonnal van befedve.

loft_9b_10.jpg

loft_9b_11.jpg

Mire az átalakítást befejezték, a környező,jellemzően magasabb épületek miatt fontos kérdéssé vált a privátszféra megőrzése. Erre megoldásként konzolos alumínium virágtartókat szereltek a teraszként funkcionáló tetőre, ami így egy - Karanikolov által „zöld aurának” nevezett – védőburát képez, teljesen elzárja a külvilágtól a 9b-t.

loft_9b_27.jpg

loft_9b_28.jpg

Loftról lévén szó, egy nagyobb tér van több helységre felosztva, és kevés a szeparált lakrész, ezt sarkokkal és érdekes részletekkel oldották meg, valamint számos „meglepetést” is tartogat a lakás. A hálószoba gardróbja (ami egy hatalmas utazóbőröndöt idéz) rejti egy padlószintjébe süllyesztett kádat. Ezt a 4.5 méter magason levő helységet vendégszobaként használják. Ezek az egyedi gyártású bútorok egy új márkát is ihlettek, amit majd LOFTCASE néven el is indít majd a tulajdonos pár.

loft_9b_17.jpg

loft_9b_9.jpg

loft_9b_13.jpg

loft_9b_15.jpg

loft_9b_16.jpg

Fekete alumínium burkolatok a szellőzőkön, mágneses, nagy Edison izzós lámpák, nagy és csupasz falfelületek betonnal burkolva – mind-mind az indusztriális hatást erősítik. Az egyedi belső koncepció deklaráltan egy hipster élet stílust hivatott kiszolgálni, ahol az itt-ott megjelenő modernitás csupán a hagyománytisztelet és a vintage hangulat szolgálatában áll.

loft_9b_25.jpg

loft_9b_26.jpg

A fotók Minko Minev, Georgi Petev, Dimitar Karanikolov munkái.

Ha tetszett cikkünk, lájkold te is naponta frissülő Facebook-oldalunkat, hogy értesülj friss cikkeinkről!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr887548722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása