A 100 legbefolyásosabb nő napjainkban
2015. augusztus 22. írta: lauren_blogger

A 100 legbefolyásosabb nő napjainkban

A Forbes idei listája nem okoz csalódás, némi meglepetéssel azonban szolgált. Hölgyeim, ha Önök közül bárki 50 feletti, és amerikai, jó esélye van elkelő helyre kerülni. Az első úgyis Merkel marad.

100_befolyasos_no_0.jpg

A listát 2004 óta állítja össze a neves magazin, felismerve, hogy emancipált világunkban nem csak a férfiak mozgatják a szálakat.  A listára kerülés több szempont alapján történik, az idei állás múlik aktualitáson, befolyáson, de persze azon is, ki mekkora vagyon felett diszponál, leginkább pedig az a célja, hogy apró betekintést adjon a világ politikai, gazdasági, kulturális irányába. Mi csak néhány embelmatikus személyt emelünk ki. 

angela_merkel_1.jpg

#1 Angela Merkel ereje nőtt – minden bizonnyal az EU ingatagsága, Görögország megleckéztetése is növelte erejét, ennek köszönhető, hogy tavalyi ötödik helyét a lista élére cserélte. Ahogy a magazin fogalmaz: „Az elmúlt 10 év legerőteljesebb, legbefolyásosabb nője a bolygón”. Karizmatikus, rendíthetetlen karaktere garantálja számára a lista előkelő helyeit a jövőben is.

hillary_clinton_2.jpg

#2 Hillary Clinton nem csak a sztárokkal közös szelfik, hanem populista, manapság divatos ügyek melletti kiállásával is kiérdemelte a második helyet. Persze, ha valaki képes túlnőni ex-elnök férjén, az sem kis teljesítmény, bár az elmúlt időben kirobban email botránya azonban csökkentik esélyeit a választásokon. Ha mégis nyerne, jövőre első lesz a listán.

melinda_gates_3.jpg

#3 A harmadik helyet immár filantróp-kategóriában Bill Gates 51 felesége birtokolja. A sok adományt (jellemzően alapítványoknak) szétosztó Gates házaspár női tagja. Melinda Gates jelentps szerepet játszik az alapítványuk működtetésében, és a tavalyi 3.9 milliárd dolláros össz-adomány szétosztásában is.

mary_barra_5.jpg

#5 Ötödik a General Motors hős amazonja az 53 éves Mary Barra, aki sikerrel vészelte át első évét a 8 nagy mátkát összefogó vállalat első női vezetőjeként. Ne feledjük, egy pár éve még halódó céget (74 haláeset, 126 üzemi baleset, 30 millió össes visszahívott autó) vezetni nem kis dolog, ő az aki „megölte” a Chevrloet márkát Európában,  éppen megvalósuló tervei között pedig ott van a Cadillac világszintű luxusmárkává formálása, de a kínai piac felé történő erősebb nyitás is.

oprah_winfrey_12.jpg

#12 Oprah Winfrey évek óta jeles szereplője a listának, kétségbevonhatatlan a befolyása az amerikai médiára és közgondolkodásra. Afroamerikaiként ő csak a második, Michelle Obama a 10-ik helyet kapta, míg Oprah a 12-ik, bár ő (igen, szinte mindenki a keresztnevén szólítja) sokkal „közelebb” van az emberekhez. Médiamogul, sztár, self-made woman és persze dúsgazdag. Szakmai múltja egyértelműen igazolja előkelő helyét a listán.

beyonce_21.jpg

#21 Beyoncé Knowles huszonegyedik helye talán senkit sem lep meg, Jay-Z milliomos producer felesége, neves előadó.

anna_wintour_28.jpg

#28 A huszonnyolcadik helyet elfoglaló Anna Wintour nem ennyire ismert, nincs úgy előtérben, mégis talán még inkább hatással van a világra: a 65 éves, elvált Wintourt, aki Az ördög Paradat visel című könyv (és film) Miranda Prisley-ét ihlette. Leginkább arról ismer,t hogy ő a Vogue főszerkesztője 1988 óta – a világ divatélvonalának ízlését, irányát bizonyos szempontból ez a nő határozza meg.

donna_langley_53.jpg

#58 Az ötvennyolcadik helyen szereplő Donna Langley a Universal Pictures elnöke. A szórakoztatóipar  a másik, tömegeket leginkább befolyásoló tényező. A Universal most nagyot kaszált az olyan filmekkel, mint a Jurassic World vagy a Halálos iram 7, de 2014-ben az ő vezetésével érte el a cég a történelmi 5.5 milliárd dolláros bevételi rekordot!

Szót sem ejtettünk a Facebook ügyvezető Sheryl Snadbergről (8.hely) vagy II. Erzsébet királynőről a 41.helyen, de őt szintén egy politikus nő követi, ráadásul az Egyesület Arab Emirátusok nemzetközi együttműködésért felelős minisztere, Sheika Lubna Al Qasimi. Ötvenharmadik a GP morgan vagyonkezelő CEO-ja, Mary Callahan Erdoes. Ariana Huffintgon a Huffington Post főszerkesztője (61.helyen), Katherine Viner pedig a Guardiané (80.helyen). A teljes lista a Forbes magazinban, vagy a honlapjukon olvasható.

100_befolyasos_no_1.png

Érdekes tény a világ alakulásával kapcsolatban, hogy immár 4 hölgy is szerepel a listán csak Indiából, számosan közel-, és távol-keleti országból egyaránt. A politika és technológia jelenleg a leginkább befolyásoló tényezők a lista szerint, hiszen a  világ irányultságát alapvetően meghatározzák, ezt követik a divat mellett a média és szórakoztatóipar képviselői, amik az emberek hétköznapjait diktálják.

Ti mit gondoltok a 100-as listáról?

Kövesd Te is Facebook-oldalunkat, a naponta frissülő tartalomért, és cikkekért!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr227725368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása