5 egyszerű stílustipp az őszre hölgyeknek és uraknak
2015. szeptember 13. írta: lauren_blogger

5 egyszerű stílustipp az őszre hölgyeknek és uraknak

Az ősz beköszöntével mindenki igyekszik az új szezonhoz és időjáráshoz igazítani a ruhatárát. Ez nem is olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. Egy-egy alapdarab tökéletessé teheti az idei őszi kollekciódat – és talán nem is kell rohanni a boltba.

tommy-hilfiger-family-tommy-hilfiger-fall-winter-2011-campaign-ad.jpg

Öt alapvető stílustipp, mely kíméli a pénztárcádat, egyszerű és garantálja a sikert. Vannak mindig használható, már bevált szettek, amik csak együtt mutatnak tökéletesen. Azonban számos eleme van az alapruhatárnak, amit néhány őszies színnel való kombinálása már garantálja a „frissítést”.

Csizma/magas szárú cipő

crockett_jones_chelsea.jpg

A magyarul magas szárú cipőnek nevezett „chelsea boot” az őszi és téli szezon elengedhetetlen eleme. Javasolt barnát és feketét is beszerezni, hiszen a fekete az elegánsabb napokra, öltönyhöz és kosztümhöz is kiválóan illik. Elérhető áron kapható itthon számos boltban ez a fazon, de a tökéletes vonalakat, sajnos úgy tűnik a nagyobb márkák „megtartották maguknak” és így meg kell fizetni.

th_chelsea_boots_lady.jpg

Férfiaknak és hölgyeknek egyaránt egy alapvető őszi darab, ami nem csak véd, de még vagány is. A sötétbarna velúr az ősz „királya”, azonban ezt folyamatosan óvni és impregnálni kell. Aki esős időben is viselne ilyet, azoknak az edzett, cserzett bőrből készült lábbeliket javasoljuk.

Steppelt kabát

barbour-for-land-rover-2014-fall-winter-collection-3.jpg

A steppelt kabát kitűnő az őszi napokra – csak egy inggel, hölgyeknek blúzzal, a hűvösebb napokon pedig pulcsival is jól néz ki. Egyre több márka gyárt ilyen kabátot, pár éve elég nehéz volt itthon kifogni egy-egy igényesen elkészített, stílusos vonalvezetésű kabátot. Mára már nem vagyunk a bő, amorf kabátokra kárhoztatva, a Zarában pl. már 10.000 forinttól lehet kapni igényes szabású darabokat, de aki teheti nézzen át Bécsbe, az ottani szintén fast fashion boltokban hasonló áron kap hordható fazonút.

lr_barbour_partnership_02.jpg

A magasabb kategóriában a Ralph Lauren a nyerő, bár itt már egy nullát írjunk a Zara-kabát ára mögé… A steppelt kabát csúcsa azonban egyértelműen az eredtileg vadászruházatot gyártó Barbour – a női és férfi steppelt kabátokat gyakorlatilag az angol cég munkái alapján készítik el a többiek is.

Kockás ing/blúz

kockas_2.jpg

A kockás az idei nyáron már elkezdett népszerű lenni – a nagy kockás ingeket azonban ősszel már nem javasolt viselni, de nadrágban és zakóban profi választás ősszel és télen. A kisebb vagy akár sűrű kockás minták számos kombinációban, változatos, de őszies hangulatot tudnak adni egy-egy szettnek – a megfelelő kiegészítőkkel, persze és ne kombináljuk  a kis kockást a nagy kockással. A fázósabb hölgyeknek egy vagány, kockás oxford még jól is jön, a vastag anyag jobban melegít.

kockas_1.jpg

A legombolható gallér javasolt, hiszen előfordulhat, hogy pulóvert is is rá kell venni – így nem bújik ki sosem a pulcsi nyaka alól. A H&M 6-7 ezer forintos darabjaitól, a Massimo Dutti 15 ezer forintért megvásárolható elegáns szabású ingejin és blúzain át, egészen a Ralph Lauren 25 ezres kategóriájáig (és így tovább) már mindenki készít stílusos, és ízléses darabokat – szerencsére pénztárcától függetlenül, mindenki viselhet szuper kockás darabokat.

Napszemüveg

zerouv-2band-2btlv-2bbirdie-2b2.jpg

A napsütés (reméljük) ezen az őszön sem hagy hamar magunkra minket – egy remekül megválasztott forma, jó színű kerettel feldobja az egész szettet. A szaruból, sötétszínű fából készült, de akár egy leopárd-, vagy terepmintát idéző avarszínű keretek nem csak elegánsak, de remekül „ősziesítik” az összeállításodat. A nyújtott formájú szemüvegek inkább a nyár klasszisai, ősszel érdemes elővenni az organikusabb, kerekded formákat vagy a négyzet alakú lencsével ellátott szemüvegeket.

Parfüm

vr-spicebomb.jpg

Egy remek őszies illat koronája az outfitnek: tökéletessé téve az összképet, egy fás-fűszeres illat remekül passzol az őszhöz, az orinetális jegyek emellett eleganciát is tükröznek. A kevesebb néha, több, így vigyázzunk hogy ezekből különösen ne fújjunk túl sokat magunkra. A Burberry hölgyeknek és uraknak gyárt remek illatokat, párban is: a Brit vagy éppen a London férfi és női változata egyaránt elegáns, de hétköznapokra is remekül viselhető. Különleges alkalmakra a Dolce&Gabbana The One, vagy a Viktor&Rolf Spicebomb férfiaknak, a Creed Tubereuse Indiana EDT pedig hölgyeknek garantál emlékezetes megjelenést.

Ha tetszett cikkünk, lájkold Facebook oldalunkat a napi stílustippekért és érdekes hírekért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr647784396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ARic 2015.09.14. 11:14:04

"táncos" kabát? ha szteppelt

báró Csekonics 2015.09.14. 12:56:48

mi az a "szetppelt" ? :-D
steppeltnek még OK lenne esetleg

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.09.15. 05:02:10

A steppelt kabátos bestella gyönyörűűűű... :-)
Levettem a poszt lényegét, mi??Mit csináljak, f@szi vagyok... :D
süti beállítások módosítása