Vespa, ahogyan még nem láttad
2015. június 25. írta: lauren_blogger

Vespa, ahogyan még nem láttad

Két ikonikus olasz márka találkozása

A világ legikonikusabb robogója, a mára fogalommá és valóságos divattá vált Vespa a Piaggio siker-sztorijának is mondható. 1946 óta gyártja a kis robogókat az olasz cég, az Armani pedig most látta elérkezettnek az időt, hogy ebből a vagány kismotorból stílusos luxus járgányt faragjon.

vespa946_emporio_armani_1.jpg

A robogókat nem egyformának gyártják, így van ez a Vespánál – különös példa erre a Vespa 946 Emporio Armani. Az eredetileg lokomotívok és vonatkocsik gyártásával foglalkozó olasz cég 1884 óta működik, de 1946-ban indította el a híres Vespa kismotorjait, melyek azóta ikonikus színfoltjai a városi közlekedésnek szerte Európában. Aki nem gondolja elég vagánynak a Vespát így önmagában, annak kitűnő választás lehet egy limitált modellt, amelyben két nagy olasz márka ötvöződik. A Piaggio tavaly múlt 130 éves, az Armani pedig idén ünnepli alapításának negyvenedik évét.

vespa946_emporio_armani_3.jpg

vespa946_emporio_armani_6.jpg

vespa946_emporio_armani_4.jpg

vespa946_emporio_armani_5.jpg

A limitált modellt már a fényezésről is fel lehet ismerni – a divatguru személyes felügyeletével megálmodott egyedi matt szürke fényezés a ráeső fény erősségétől és szögétől függően fekete vagy méregzöld árnyalatot is felvesz, némi gyöngyházas beütéssel. A matt fény a határozott ívekkel erősíti a kismotor vintage hangulatát, amit növel a monoblokk alumínium színe a kakaóbarna bőr elemekkel. A markolat, az ülés, valamint az opcionálisan rendelhető táska is ebben a klasszikus árnyalatú barna színben pompázik.

vespa946_emporio_armani_7.jpg

vespa946_emporio_armani_2.jpg

A 125 köbcentis, 3 szelepes motor dinamikusan mozgatja a Vespát, míg a 12 colos kereket a 220mm-es első és hátsó tárcsafékek állítják meg, a robogó ABS-sel és kipörgés gátlóval is fel van szerelve. A leddel is megvilágított műszerfalon egy kis LCD kijelzőn követhető a sebesség és egyéb technikai információk, a napjainkban már alapnak számító internetes kapcsolattal.

vespa946_emporio_armani_10.jpg

vespa946_emporio_armani_8.jpg

Az Emporio Armani modellt néhány nagyvárosban lehet majd megvásárolni. Az egyedileg sorszámozott, limitált modell forgalmazása már elindult, azonban az árakról szemérmesen hallgat a Piaggio, igyekeznek csak valós vételi szándékkal bíró érdeklődők felé kiadni a vételárat. Eligazodási alap lehet a tavalyi másik limitált modell a Belissima Edition 946, ami 10.499 dolláros áron kínáltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr507572946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MLaca · http://mlzphoto.hu/ 2015.06.26. 16:28:37

3 hengeres? szerintem inkább 3 szelepes. 125-ösben ütös lenne a 3 henger :)
süti beállítások módosítása